30 Nisan 2025 Çarşamba

13:01   CEM AYDıN`ıN SILIVRI SAVUNMASıNDAN: “ATANMAYAN ÖĞRETMENLERI, ÇOCUK IŞÇILERI, HAYATTAN KOPARıLAN, KADıNLARıN HAKKıNı SAVUNMAK IÇIN BURADAYıM”   12:57   CHP GENEL MERKEZI`NE DEV 1 MAYıS AFIŞI ASıLDı... “YA ADALET YA SEFALET”   12:36   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE: "BUNLARıN PIŞIRDIĞIN AŞıN MALZEMESI ZEHIRDIR ZEHIR, SU KATSALAR NE KATMASALAR NE!"   12:30   ÖZGÜR ÖZEL: “KAYYUMA KALKıŞANı PERIŞAN EDERIZ”   11:55   CEM AYDıN`ıN DURUŞMASıNıN YAPıLDıĞı SILIVRI`DE GERGINLIK   11:42   YENIŞEHIR BELEDIYESI VE ÇMO ARASıNDA IŞ BIRLIĞI PROTOKOLÜ   11:39   TUTUKLANAN RAMAZAN GÜLTEN`IN AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: TUTUKLAMA KARARı KEYFILIK TAŞıYOR, ITIRAZ EDECEĞIZ   11:21   İBB SORUŞTURMASıNDA EV HAPSI KARARı VERILEN İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA: "TEHDITLER NEDENIYLE KORUMA BAŞVURUSUNDA BULUNDUM. HUKUKU UYGULADıĞıM IÇIN BURADAYıM"   11:17   CHP`LI SARıBAL: "SÜT ÜRETICISI, HER LITREDE YAKLAŞıK 8 LIRA ZARAR EDIYOR"   11:09   CHP`LI BAŞEVIRGEN: EMEKLININ YıLLARCA DÖKTÜĞÜ ALıN TERI ANCAK BIR YARıM ALTıN EDIYOR   10:25   İSTANBUL MERKEZLI 10 ILDE FETÖ OPERASYONU... 18 DOKTOR GÖZALTıNA ALıNDı   10:24   ABD SENATOSU, TOM BARRACK`ı ANKARA BÜYÜKELÇISI OLARAK ONAYLADı   10:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MANAVGAT GIRIT`TEN SIDE`YE KÜLTÜR VE LEZZET FESTIVALI`NE KATıLDı   09:13   CHP`NIN 50 BIN 521 MAHALLE TEMSILCISI 15 MAYıS`TA SAHAYA INECEK, İMAMOĞLU IÇIN IMZA TOPLAYACAK   09:12   EGE DENIZI`NDE 4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   07:09   İBB`YE YÖNELIK IKINCI DALGA OPERASYONU... 18 TUTUKLAMA, 4 EV HAPSI, 8 ADLI KONTROL   01:41   CEMAL ENGINYURT: SARAYDA İMAMOĞLU KORKUSUYLA UYUYAMıYORLAR   01:28   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN: SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN BEKLEYIŞIMIZ SÜRÜYOR, DOKTORLARıN AÇıKLAMALARı DıŞıNDAKI SÖYLENTILERE ITIBAR ETMEYINIZ   01:09   CHP BAŞAKŞEHIR İLÇE BAŞKANı KAYABASI: GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`IN BAHÇEŞEHIR`DE MITINGININ YAPıLACAĞı ALANıN ELEKTRIKLERI KESILDI    01:09   ÖZGÜR ÇELIK: BÜYÜK BIR KOORDINASYON IÇINDE ÜLKEMIZ IÇIN ÇALıŞMAYA DEVAM EDIYORUZ  
 
     
   

AKBELEN`DE DOĞASEVERLERİN SU İHTİYACINI KARŞILAYAN TANKER, `TEST YAPILACAĞI` GEREKÇESİYLE ALANA ALINMADI, VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ: "SUYUMUZU ÖNEMSEYEN DEVLET, GÖZÜMÜZE BİBER GAZI SIKIYOR"


Akbelen Ormanı`nda ağaç kesimine karşı 12 gündür direnen vatandaşların ilk günden beri kullanım suyunu sağlayan tanker, bugün ‘test yapılacağı` gerekçesiyle Jandarma tarafından alana alınmadı. Duruma tepki gösteren doğaseverler, "Suyumuzu önemseyen devlet, gözümüze biber gazı sıkıyor. Bizim sağlımızı düşünüyorsan tazyikli su sıkma. Bu sıcağın altında susuz kalmamız için sağlık testi bahanesini ortaya attılar" dedi. Tanker, doğaseverlerin oturma eylemi üzerine sağlık testinin sonucu beklenmeden alana giriş yaptı.  

 

Tarih : 4 Ağustos 2023 Cuma 16:30   Okunma : 586

Haber: EMRE SERCAN İKE / Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

Akbelen Ormanı`nda ağaç kesimine karşı 12 gündür direnen vatandaşların ilk günden beri kullanım suyunu sağlayan tanker, bugün ‘test yapılacağı` gerekçesiyle Jandarma tarafından alana alınmadı. Duruma tepki gösteren doğaseverler, "Suyumuzu önemseyen devlet, gözümüze biber gazı sıkıyor. Bizim sağlımızı düşünüyorsan tazyikli su sıkma. Bu sıcağın altında susuz kalmamız için sağlık testi bahanesini ortaya attılar" dedi. Tanker, doğaseverlerin oturma eylemi üzerine sağlık testinin sonucu beklenmeden alana giriş yaptı.  

Akbelen Ormanı`nda 12 gündür süren ağaç kesimine karşı direnen doğaseverler ve bölge halkının konakladığı alandaki tuvaletlerin temizliği ve çeşitli ihtiyaçların karşılanması için ilk günden beri tedariği sağlayan su tankeri, bugün alanın girişinde Jandarma engeliyle karşılaştı. Jandarma komutanı, tankerin alana alınmamasına tepki gösteren yurttaşlara, gelen suyun İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından incelenmesi gerektiği için durdurulduğunu belirtti.

Rutin olarak alana gelen ve su tedarikinin sağlandığı tankerin hijyen gerekçesiyle engellenmesine tepki gösteren yurttaşlar, "Suyumuzu önemseyen devlet, gözümüze biber gazı sıkıyor. Bizim sağlımızı düşünüyorsan tazyikli su sıkma. Bu sıcağın altında susuz kalmamız için sağlık testi bahanesini ortaya attılar" diye tepki gösterdi.

Doğaseverler, kullanım suyu direniş alanına girene kadar “Havama, suyuma, toprağıma dokunma” sloganları eşliğinde oturma eylemi yaptı. Bu eylemin sonunda Jandarma, sağlık testinin sonucunu beklemeden engeli kaldırarak tankerin alana girişine izin verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA