20 Nisan 2025 Pazar

21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:56   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BAKANLıĞıMıZıN NORMAL DOĞUMU ÖZENDIRMESI SIZI NIÇIN BU KADAR RAHATSıZ EDIYOR?   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17   PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59    VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58   ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR  
 
     
   

METİN LOKUMCU DAVASINDA TANIK POLİSLER DİNLENDİ


Öğretmen Metin Lokumcu`nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başbakan olduğu dönemde Artvin`in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile ilgili 13 polis hakkında açılan davanın bugün 11. duruşması yapıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru, "Recep Tayyip Erdoğan, konvoyuyla doğu tarafına hareket edince biz de onun sağından onu takip ettik. Sağ taraftan taşlamalar devam ediyordu. Konvoy durunca koruma polisinin düştüğünü öğrendik o sırada koruma polisleri havaya ateş açtı. Sanırım müdürleri ateş etmemeleri için uyardı" dedi. Dava, 1 Şubat`a ertelendi.

 

Tarih : 26 Ekim 2023 Perşembe 18:31   Okunma : 666

ESRA NUR PERVAN

Öğretmen Metin Lokumcu`nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başbakan olduğu dönemde Artvin`in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile ilgili 13 polis hakkında açılan davanın bugün 11. duruşması yapıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru, "Recep Tayyip Erdoğan, konvoyuyla doğu tarafına hareket edince biz de onun sağından onu takip ettik. Sağ taraftan taşlamalar devam ediyordu. Konvoy durunca koruma polisinin düştüğünü öğrendik o sırada koruma polisleri havaya ateş açtı. Sanırım müdürleri ateş etmemeleri için uyardı" dedi. Dava, 1 Şubat`a ertelendi.

Öğretmen Metin Lokumcu`nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başbakan olduğu dönemde Artvin`in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi ile ilgili 13 polis hakkındaki yargılamanın 11. duruşması, bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Saat 11.00`de başlayan duruşmada, daha önce tanık olarak dinlenmesine karar verilen polislerin ifadelerine başvuruldu.

TANIK POLİSLER DİNLENDİ

Bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapılan duruşmada dinlenen tanık polisler şu ifadeleri verdi:

Tanık Polis A.D: "O gün biz Recep Tayyip Erdoğan`nın miting alanının sahil tarafındaydık. Olay İş Bankası tarafında gerçekleşti. Miting esnasında kargaşa çıktı. Orası trafiğe kapalı olduğu için biz oraya girdik, göstericiler ara sokaklara dağıldı. AK Parti İl Binası`nın orada yoğun bir müdahale vardı. TOMA`yla su sıkılıp uzaklaştırılıyordu. Recep Tayyip Erdoğan, konvoyuyla doğu tarafına hareket edince biz de onun sağından onu takip ettik. Sağ taraftan taşlamalar devam ediyordu. Konvoy durunca koruma polisinin düştüğünü öğrendik, o sırada koruma polisleri havaya ateş açtı. Sanırım müdürleri ateş etmemeleri için uyardı. Olay esnasında ölen şahsı ben hiç görmedim. Müdahalenin ilk başladığı anda biz karşıdaydık, oradaydım. Sahil yolunun deniz tarafında miting alanı var, şahıslar yolu geçip miting alanını karıştırmaya çalıştı, taşlamaya başladı. Müdahaleden önce anons geçildi. Tazikli su, gazlı müdahale şeklinde bir müdahale olunca anons geçilir. Ben anonsu duymadım, araçta iki motor vardı ben sesten anonsu duymadım. Ama müdahaleden önce anons edilir, dinlemedikleri takdirde müdahaleye geçilir."

Tanık Polis M.A: "O dönem panzer sürücüsüydüm araç arıza yaptı çok kullanamadık. Gösterilere biraz uzaktım. 4 yıl Hopa`da görev yaptım. Zaman zaman olayların içerisinde, zaman zaman 100 metre gerisinde kaldım. Panzerin görüş açısı çok iyi değildi. Bir kısımda su sıktık. Su sıkma emri geldi, kalabalık grup üzerine su sıktık. Karşı taraftan üzerimize taş, sopa ve cam şişe atılıyordu." 

Tanık polis H.T: "Araçlar miting alanının orada sarp istikametindeydi. Müdahale nasıl başladı, o aşamalara nasıl geldiğini görmedim. Kargaşa oldu biz araçtan indik sonrasında gaz geldi." 

Tanık H.Ç.K: "O dönem Emniyet Müdür Yardımcısıydım, sahada kaymakam beyin yanındaydım. İzinli değildim çalışıyordum. Olayın bazı yerlerini gördüm. Sanırım Emeğin Partisi pankart asmıştı. Pankart asılınca görevli polisler pankartı indirmek istedi, sonrasında tuğla, taş atıldı. Olayın olduğu yer inşaattı. Polise taş, tuğla atılınca müdahale başladı. Olaylar başladığında biz dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ı korumaya almıştık."

Tanık polis S.Ö: "Miting alanıyla olayların olduğu yerin ortasında bir yerdeydim. 5-6 kişilik gruptuk sahilde bekliyorduk, sahil kenarında ortadaydım, 5-6 kişilik bir gruptuk."

Tanık polis A.M: "Su panzerinde görevliydim ama panzerin su atma motoru bozulmuştu görev yapamamıştım. Panzerin küçük camından etrafı gözlüyordum. Olay yerine 60-70 metre uzaklıktaydım. Orada bir gösterici bir grup vardı oraya müdahale edildiğini gördüm. Panzerimiz su atamadı çalışmadı. Sireni çalıştırarak sağa sola gidip geldik müdahale edemedik. Müdahale edildi ama oradaki olayları bilmiyorum."

Tanık polis T.Ş: "Olay günü görevliydim en çok bulunduğum nokta büfe ve taksi durağının orada görev yapıyordum. Recep Tayyip Erdoğan, konuşmaya başladığı zaman ekiplerin müdahale ettiğini gördüm. İnşaat alanında arbede çıktı, yoğun bir kalabalık vardı daha sonra taşlama başladı. Müdahale başladıktan sonra yoğun bir şekilde suyla ve gazla müdahale oldu. Taşlama başladıktan sonra biber gazı ve çevik kuvvet yardımıyla kalabalığı dağıtmaya çalıştı."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA