6 Haziran 2025 Cuma

07:40   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   21:32   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:01   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:10   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:01   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:57   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR   15:39    BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:29   BAŞKAN TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    15:20   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   
 
     
   

HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI BAKIRHAN: “AYM`YE DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNANLAR HANGİ AKILLA YENİ BİR ANAYASA YAPACAK?”


HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan TBMM grup toplantısında; “Şimdiden uyarıyoruz; asla ve asla antidemokratik ve özgürlükleri kısıtlayan bir anayasal düzenlemeye izin vermeyeceğiz, karşısında tüm gücümüzle duracağız. Yargıtay darbesinden yeni anayasa çıkarmak isteyenlerin derdi, bu ülkede herkesin kendini ifade etmesi değildir. AYM`ye darbe teşebbüsünde bulunanlar hangi akılla yeni bir anayasa yapacak? Yeni anayasa ancak demokratik bir temelde inşa edilirse kıymetlidir” dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2023 Salı 14:09   Okunma : 546

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan TBMM grup toplantısında; “Şimdiden uyarıyoruz; asla ve asla antidemokratik ve özgürlükleri kısıtlayan bir anayasal düzenlemeye izin vermeyeceğiz, karşısında tüm gücümüzle duracağız. Yargıtay darbesinden yeni anayasa çıkarmak isteyenlerin derdi, bu ülkede herkesin kendini ifade etmesi değildir. AYM`ye darbe teşebbüsünde bulunanlar hangi akılla yeni bir anayasa yapacak? Yeni anayasa ancak demokratik bir temelde inşa edilirse kıymetlidir” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bugün TBMM`de partisinin grup toplantısında konuştu. Bakırhan, gündeme ilişkin özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türkiye tarihi, darbeler tarihidir. Bunca darbenin yaşanmış olmasının temel sebebi, demokrasinin bu ülkeye hiç uğramamasından kaynaklıdır. Birinci yüzyıl, darbelerle ve demokrasisiz bir şekilde geçti maalesef. Bu darbeci anlayışlara bir kez daha seslenmek istiyoruz: Bizim yolumuz, Seyid Rıza pirlerin yoludur. Bu yoldan, demokrasi arayışımızdan, özgürlüklerimizden hiçbir darbe ve darbeci zihniyet bizi vazgeçiremeyecektir.

Darbe mekaniği, devlet aklının en karanlık tarafıdır. Sadece Kürtlere değil, sosyalistlere, devrimcilere, hak arayan herkese karşı bir çözümsüzlük konseptidir. AKP ve MHP darbe mekaniğinin ta kendisidir. 2015`ten beridir bu darbe mekaniği kesintisiz bir şekilde devam ettirilmeye çalışılıyor. Her an topluma parmak sallayan, kendi çizgisinde hizalamaya çalışılan ve sürekli savaş naraları atan bir zamandan geçiyoruz. Geldiğimiz noktada demokratik siyaset ve adaleti hiçe sayan darbeci anlayış, Türkiye`yi çoklu krizlerle karşı karşıya bırakmış durumdadır. Bu zihniyet yaşayabilmek için öldürmeye ihtiyaç duyuyor.

“DARBECİ ANLAYIŞIN İSTİKRARSIZLAŞTIRDIĞI BU ÜLKEDE BUGÜN 30 MİLYONDAN FAZLA İNSAN AÇLIK SINIRI ALTINDA YAŞIYOR”

Darbeci anlayışın istikrarsızlaştırdığı bu ülkede bugün 30 milyondan fazla insan açlık sınırı altında yaşıyor. İnsanlar çöpten topladıkları çürük domateslerle, bayat ekmeklerle yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. AKP-MHP ergenekon ittifakının kurulduğu 2015 yılından bu yana ekonomide, hukukta, ifade özgürlüğünde Türkiye sınıfta kaldı. Bu darbeci zihniyet, bu topraklardan defedilinceye kadar muhtemelen bu sıkıntıları yaşayacağız. Bu darbeci zihniyeti defetmek için el birliğiyle durmamız, direnmemiz gerektiğini belirtmek isterim.

“ASIL DARBE İSE SARAY TARAFINDAN YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR”

Yargıtay ve AYM üzerinden başlayan bir tartışma var. İlk günden beri biz buna darbeye teşebbüstür dedik. Asıl darbe ise saray tarafından yürürlüğe konulmuştur. Erdoğan açık bir şekilde darbeye destek olmuştur. Yargıtay`a destek vererek. Bu teşebbüsün başında olduğunu bir kez daha açık aleni bir şekilde itiraf etmiştir. Bu darbe teşebbüsünün asıl vurucu gücü küçük ortaktır. Bugün yine esip gürlüyordu. Her hafta bir gün esip gürlemenin dışında zaten bir başka bildiği yok küçük ortağın. Biz de küçük ortağa, biz demokrasi için ağır bedeller ödedik, ödemeye devam ederiz, senin naralarından korkacak bir durumda değiliz. Haddine bak, işine bak, bu nefret dilini terk et diyoruz. ‘AYM`yi kapatacağız ya da kendimize benzeteceğiz` diyorlar. Vallahi size benzeyen hiçbir şeyden bu topluma hayır gelmeyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

“İKTİDARIN BU DARBE TEŞEBBÜSÜYLE TABUTA KONULAN HUKUK SİSTEMİNE SON ÇİVİYİ ÇAKMAK İSTİYOR”

İktidarın bu darbe teşebbüsüyle tabuta konulan hukuk sistemine son çiviyi çakmak istiyor. Erdoğan`ın açıklamaları da bu yaşananların önceden hazırlanmış bir darbe teşebbüsü olduğunu ortaya koyuyor. Bir taraftan yeni anayasa tartışmaları yapıyorlar; siyasi partilerden destek talep ediyorlar diğer taraftan da yargı darbesine destek çıkıyorlar. Milli ve yerli yargı diye içi boş bir tanımlama yapılıyor. Allah aşkına yargının millisi, yerlisi dünyanın neresinde var? Evet. Bir yerde yargının millisi ve yerlisi vardı o da Nazi Almanyasıydı. Bunu isteyenlere Türkiye halkları izin vermeyecektir. Yargı ancak bağımsız olur; yerli ve milli olmaz. Bir söz vardır: Devletten hukuku çıkarırsanız geriye çete kalır. Tam da bugün yaşadığımız durumu en iyi özetleyen sözlerden birisidir bu.

“AYM`YE DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNANLAR HANGİ AKILLA YENİ BİR ANAYASA YAPACAK?”

Şimdiden uyarıyoruz: Asla ve asla antidemokratik ve özgürlükleri kısıtlayan bir anayasal düzenlemeye asla izin vermeyeceğiz, karşısında tüm gücümüzle duracağız. Yargıtay darbesinden yeni anayasa çıkarmak isteyenlerin derdi, bu ülkede herkesin kendini ifade etmesi değildir. AYM`ye darbe teşebbüsünde bulunanlar hangi akılla yeni bir anayasa yapacak? Yeni anayasa ancak demokratik bir temelde inşa edilirse kıymetlidir. Bu nedenle Meclis`e bir çağrı yapmak istiyoruz demokratik bir anayasa yapalım ama bunu yapmak için de elimizi taşın altına koyalım Türk Ceza Kanunu`nu demokratikleştirelim. Hepimizi içeri tıkan Terörle Mücadele Yasası`nı ortadan kaldıralım. Merkez yerel ilişkilerini yeniden belirleyelim. Demokratik siyasetin önündeki yargı vesayetine son verelim. İç Güvenlik Kanunu`nu ortadan kaldırarak emniyetin sopasından kurtulalım. Kayyım atamalarına son verecek düzenlemeler yapalım. Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği demokratik uzlaşı ve evrensel ilkelere uygun yeni bir anayasanın alt yapısını hazırlayalım diyoruz. Aksi halde yeni anayasa tartışmalarının kandırmaktan öteye geçmeyeceğini belirtmek istiyoruz ”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA