28 Eylül 2024 Cumartesi

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

AĞBABA`DAN İKTİDARA İSRAİL TEPKİSİ: "YAPTIĞINIZ ŞEY KOLAYI YASAKLAMAK, YİĞİTSENİZ GELİN KÜRECİK FÜZE ÜSSÜNÜ KAPATALIM"


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde iktidarın İsrail`e karşı olan tutumunu eleştirdi. Ağbaba, "Tam 640 cuma geçmiş, bırakın Gazze`ye gitmeyi, nereye gitti? Netanyahu`ya gitti, Herzog geldi, kucaklaşıldı. Şimdi, `Katil İsrail` deniyor. Diyor ki: `Bence İsrail devleti katildir. Masum çocukları öldüren kim olursa olsun katildir` ama yapacak bir şey yok. Yaptığınız şey; kolayı yasaklamak, Starbucks`ın önünde oturma eylemlerinde bulunmak. Yiğitseniz, AK Parti`ye söylüyorum, yiğitseniz gelin, sıkıyorsa bu Kürecik füze üssünü kapatalım; kim yiğit, kim değil, bir görelim onu" dedi.

 

Tarih : 16 Kasım 2023 Perşembe 20:45   Okunma : 440

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde iktidarın İsrail`e karşı olan tutumunu eleştirdi. Ağbaba, "Tam 640 cuma geçmiş, bırakın Gazze`ye gitmeyi, nereye gitti? Netanyahu`ya gitti, Herzog geldi, kucaklaşıldı. Şimdi, `Katil İsrail` deniyor. Diyor ki: `Bence İsrail devleti katildir. Masum çocukları öldüren kim olursa olsun katildir` ama yapacak bir şey yok. Yaptığınız şey; kolayı yasaklamak, Starbucks`ın önünde oturma eylemlerinde bulunmak. Yiğitseniz, AK Parti`ye söylüyorum, yiğitseniz gelin, sıkıyorsa bu Kürecik füze üssünü kapatalım; kim yiğit, kim değil, bir görelim onu" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Komisyonda bugün Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları görüşülüyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba komisyonda söz alarak iktidarın İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalarda takındığı tutumu eleştirdi. Ağbaba şöyle konuştu:

"Bizim milletvekili olunca kucağımızda bulduğumuz, yıllarca mücadele ettiğimiz, benim kendi ilimde yani Malatya`daki Kürecik füze kalkanı. Biliyorsunuz, bu İsrail`i korumaya yönelik olarak kurulan bir kalkan. Bu füze kalkanına bir Malatya milletvekili olarak defalarca girmeye çalıştım, Millî Savunma Bakanlığı`na yazı yazdım, Dışişleri Bakanlığı`na yazı yazdım. Gelen cevaplardan birinde `Bizim yetkimiz yok` dediler. Pentagon`a yazı yazdım girebilmek için. Hâlâ o üsse girebilmiş değiliz.

"MECLİS`TE KOLAYI YASAKLAMAKLA, STARBUCKS ÖNÜNDE EYLEM YAPMAKLA İSRAİL`E TAVIR KONMUYOR"

Burada bu, tabii, aslında Kürecik füze üssü bir samimiyet göstergesi. Nerenin samimiyet göstergesi? İsrail`e karşı Filistin`in yanındaysak bir samimiyet göstergesi. Eğer Hükûmet yiğitse… Meclis`te kolayı yasaklamakla, Meclis`te neskafeyi yasaklamakla ya da Starbucks`ın önünde eylem yapmakla İsrail`e tavır konulmuyor. Yine, tebrik ederim Sayın Başkan, değerli AK Parti milletvekilleri, yeni, yaratıcı eylemler ortaya koyuyorsunuz. İsrail de sizden çok korkuyor, İsrail`in paçaları tutuşmuş, acayip korkuyor. Starbucks`ın önünde kahve döküyorsunuz ya, sizleri kutluyoruz. Hele bu Meclis`te neskafe ile kolayı yasaklıyorsunuz ya; şimdi, İsrail`in, Netanyahu`nun dizleri titriyor sayenizde. Bu yaratıcı eylemlerinizden dolayı da teşekkür ediyorum, kutluyorum.

"YİĞİTSENİZ GELİN KÜRECİK FÜZE ÜSSÜNÜ KAPATALIM"

Biliyorsunuz, bu geçtiğimiz günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Ortak Zirvesi`nde sonuç bildirgesine imza atıldı, yandaş basın bunu o kadar yağladı ki İsrail`e `terörist` denildi sanki bir başarıymış gibi elde edildi. Ancak değerli arkadaşlar, bunu ben demiyorum, Filistin`i değil İsrail`i dost göstermelik bir karar var. `Netanyahu`yu savaş suçlusu ilan edeceğiz` diyorlar. Peki, yaptırım ne? Altını imzaladığınız metinde bir şey varmı? Yok. `Ey` denince bir şey değişmiyor. Filistinli çocuklar hâlâ ölmeye devam ediyor, bombalar hâlâ yağıyor, hâlâ anneler babalar ağlamaya devam ediyor. Bizim tabii, `Ey` deyip… Nereye gidecekti? Gazze`ye gidecekti. Bugün hesapladım tam 640 cuma geçmiş, bırakın Gazze`ye gitmeyi, nereye gitti? Netanyahu`ya gitti, Herzog geldi, kucaklaşıldı. Şimdi, `Katil İsrail` deniyor. Diyor ki: `Bence İsrail devleti katildir. Masum çocukları öldüren kim olursa olsun katildir` ama yapacak bir şey yok. Yaptığınız şey; kolayı yasaklamak, Starbucks`ın önünde oturma eylemlerinde bulunmak. Yiğitseniz, AK Parti`ye söylüyorum, yiğitseniz gelin, sıkıyorsa bu Kürecik füze üssünü kapatalım; kim yiğit, kim değil, bir görelim onu."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA