8 Nisan 2025 Salı

13:49   YENIŞEHIR BELEDIYESI EV SAHIPLIĞINDE DÜZENLENEN NEVIT KODALLı ÇOKSESLI KOROLAR FESTIVALI SONA ERDI   13:20   EKREM İMAMLOĞLU: "MAHIR POLAT`ı, PıRıL PıRıL GENÇLERIMIZI SERBEST BıRAKıN"   12:37   CHP`NIN 21`INCI OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı... CHP PARTI MECLISI`NE 11 YENI ÜYE GIRDI. YENI MYK`NıN CUMARTESI GÜNÜ AÇıKLANMASı BEKLENIYOR   12:13   CUMHURIYET KADıNLARı BANDO TAKıMı, TARSUS SOKAKLARıNı RENKLENDIRDI   11:10   4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞUN ISTISMAR SORUŞTURMASıNDA TAKIPSIZLIK   11:03   `ÖLÜ TOPRAĞıNı ÜZERLERINDEN ATAN` GENÇLER: "HENÜZ FARKıNDA DEĞILKEN, BIR TARIH YAZDıK", " VERDIĞIM ILK OY GASP EDILDI", "MUHALEFETIN AYRıŞMA LÜKSÜ YOK"   10:41   TOPLUM ÇALıŞMALARı ENSTITÜSÜ, ``TÜKETIM BOYKOTUNA`` ILIŞKIN RAPORUNU PAYLAŞTı: ANKARA`DA "2 NISAN`DA IŞLERIMIZ DÜŞTÜ" DIYEN ESNAF VE IŞLETME ÇALıŞANLARıNıN ORANı YÜZDE 48   10:34   MAHIR POLAT`ıN AVUKATı ERKAM ERDEM: "MAHIR POLAT ADLI TıP KURUMU`NA SEVK EDILIYOR"   10:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN IKLIM ILE ILGILI ÇALıŞMALARıNA GCOM`DAN 3 ROZET   09:47   ÖMER FETHI GÜRER: TÜM ÇIFTÇI BORÇLARıNıN ÖTELENIP FAIZLERI SILINMEZSE, ICRALARı BU YıL ÇOK KONUŞACAĞıZ   09:27   "HELLO MERSIN" İNGILIZCE KURSU, ANAMUR`DA AÇıLDı   04:39   CHP`NIN 21`INCI OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı’NDA ÖZGÜR ÖZEL`IN ANAHTAR LISTESI DELEGELER TARAFıNDAN ONAYLANDı   01:07   BURHANETTIN BULUT: "BU KURULTAYıN SONUNDA YINE BIR BÜTÜNLÜK ÇıKACAK"   01:03   CHP`NIN 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   01:01   CHP`NIN 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı PARTI MECLISI VE YÜKSEK DISIPLIN KURULU SEÇIMLERINDE OYLAMA SONA ERDI, OY SAYıMı BAŞLADı   23:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SIYASI PARTI LIDERLERINE TEŞEKKÜR MESAJı GELDI   23:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, CHP GENEL BAŞKANLıĞı`NA YENIDEN SEÇILEN ÖZGÜR ÖZEL`I TEBRIK ETTI   23:08   FENERBAHÇE 4-1 TRABZONSPOR   22:32   REKLAMCı KAAN KETENCI TUTUKLANDı   21:40   CHP`NIN 21`INCI OLAĞANÜSTÜ KURULTAYıNDA PM VE YDK ÜYELIKLERI IÇIN OY VERME IŞLEMI SÜRÜYOR. MANSUR YAVAŞ, OYUNU KULLANDı  
 
     
   

HEDEP`İN TAHİR ELÇİ CİNAYETİNİN TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILMASI ÖNERGESİ TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


HEDEP Grubu`nun Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle araştırılması önergesinin öne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesi önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerge üzerine konuşan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Tahir Elçi cinayetini elbette sadece bir adam öldürme suçu olarak değerlendirmiyoruz. Ülkeyi darbe koşullarına hazırlayan cinayetlerden biridir” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2023 Salı 19:14   Okunma : 479

HEDEP Grubu`nun Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle araştırılması önergesinin öne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesi önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerge üzerine konuşan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Tahir Elçi cinayetini elbette sadece bir adam öldürme suçu olarak değerlendirmiyoruz. Ülkeyi darbe koşullarına hazırlayan cinayetlerden biridir” dedi.

HEDEP Grubu`nun Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle araştırılması önergesinin öne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesi önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önergenin öne alınmasına yönelik öneri üzerindre söz alan HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan, şunları söyledi:

“Tahir Elçi kirli ellerle katledildi. Aramızdan barış özlemiyle ayrıldı. AKP iktidarı tam sekiz yıl önce kameralar önünde işlenen bir katliamın faillerini hala açığa çıkaramadı. Gerçekten AKP iktidarı bu kadar beceriksiz mi? Hayır değil. O dönemin Başbakanı sayın Ahmet Davutoğlu`nun 12 Eylül 2021 tarihli Amed ziyaretinde söylediği bir söz var. `Tahir Elçi siyasi bir cinayete kurban gitti` dedi. Bu siyasi bir itiraf değil mi? Evet tam da siyasi bir itiraf. Sevgili Tahir Elçi`yi kim öldürdü? İşte tam da bu sorunun cevabını bulmak için bugünkü önergemize evet demenizi bekliyoruz. Eğer gerçekten vicdan sahibiysek, eğer gerçekten gerçeklerin açığa çıkmasını istiyorsak eğer gerçekten kayıp polis kamerasına ait 12 saniyelik kamera kaydının bulunmasını istiyorsak bugün verdiğimiz önergeye evet diyelim.”

“BU ÜLKEDE ADALET, ADALET İSTEYENİN KİMLİĞİNE GÖRE DEĞİŞİYOR”

Öneri üzerine Saadet Partisi Grubu adına Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan da şöyle konuştu:

“Elbette Tahir Elçi cinayetinin üzerinden tam sekiz yıl geçti. Sekiz yıldan beri sürekli kamuoyu oyalandı, aldatıldı. Malesef ki kamuoyunu hiçbir şekilde ikna edici, vicdanları rahatlatıcı bilgiye hiçbir kesim ulaşmadı. Niye? Çünkü bu ülkede adalet, adalet isteyenin kimliğine göre değişiyor. Biz bugün burada Tahir Elçi`yi konuşuyoruz, dün Hrant Dink`i konuşuyorduk belki yarın Sinan Ateş`i konuşacağız. Belki bir başka gün başka isimleri konuşacağız. Burada katilin veya maktulün insan olup olmadığı ne olup olmadığı adalet açısından ele alınmalı. Bu ve benzeri cinayetlerin katilleri, tetikçileri, perde arkasında göz yumanları her kim varsa sonuna kadar gidilmeli, ne gerekiyorsa ceza verilmeli.”

“TAHİR ELÇİ CİNAYETİ, ÜLKEYİ DARBE KOŞULLARINA HAZIRLAYAN CİNAYETLERDEN BİRİDİR”

CHP Grubu adına Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, öneri üzerine şunları söyledi:

“Tahir Elçi cinayetinin sonuçlarını ve nedenlerini doğru değerlendirebilmek için 2015 yılını doğru değerlendirmeliyiz. 2015 yılında Ege Üniversitesi`nde Fırat Çakıroğlu cinayetiyle başlayan ve kasım ayında Tahir Elçi`nin öldürülmesiyle sona eren bir süreç yaşandı. Bu 2015 yılı içerisinde barış hedef alındı ve Tahir Elçi`nin vefatından 7 ay sonra bu ülkede darbe gerçekleşti. Gar Katliamı yaşandı, Suruç`ta barış isteyen insanlarımız üzerine bomba atıldı. Barış sürecini sonlandırmak üzere Ceylanpınar`da polislerimiz katledili. Bütün siyasal cinayetleri sonuçlarıyla beraber düşünmek zorundasınız. Tahir Elçi cinayetini elbette sadece bir adam öldürme suçu olarak değerlendirmiyoruz. Ülkeyi darbe koşullarına hazırlayan cinayetlerden biridir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA