28 Nisan 2025 Pazartesi

03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   21:34   GALATASARAY, EYÜPSPOR`U DEPLASMANDA 5-1 MAĞLUP ETTI   21:30   ELAZıĞ`DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   21:17   İMAMOĞLU`NDAN IŞ INSANLARıNA, AKADEMISYENLERE, MEDYA VE SANAT DÜNYASıNA, BÜROKRASI VE SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINE ÇAĞRı: GELIN BU GÜZEL ÜLKENIN MÜREFFEH, ÖZGÜR VE DEMOKRATIK OLMASı IÇIN BIRLIKTE ÇALıŞALıM   19:40   ANKARA`DA CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN 26 ÖĞRENCIDEN 15`I SAVCıLıK IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı   19:31   ÖZGÜR ÖZEL SILIVRI`DE... “EKREM İMAMOĞLU`NUN KENDISI BILE BU VAKITTEN SONRA ADAYLıKTAN ÇEKILEMEZ”   18:15   ATATÜRK KENT ORMANı`NDA KANAL İSTANBUL TEPKISI: PAZARLıYORLAR MEMLEKETI, BUNLARA `DUR!` DEMEK LAZıM   18:01   ANKARA`DA GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILER ADLIYEYE SEVK EDILDI: "2911 SAYıLı KANUNA MUHALEFET" SUÇUNDAN SORGULANıYORLAR   17:55   TİP İSTANBUL MILLETVEKILI KADıGIL ‘KADıKÖY` ELEŞTIRILERINE YANıT VERDI: 9 MART`TA BIRIKEN ENERJIYI SÖNÜMLEMEYI KENDIMIZDE HAK OLARAK GÖRMEDIK   16:48   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER, SILIVRI`DEN MESAJ GÖNDERDI: "ÜLKEMIZIN GERÇEK BIR DEMOKRASIYE KAVUŞTUĞU ÖZGÜR VE AYDıNLıK GÜNLER DILEĞIYLE"   16:38   EKREM İMAMOĞLU: “DEMOKRASIDEN VE MILLI IRADEDEN NASIBINI ALMAMıŞ ZAT-ı MUHTEREME HATıRLATALıM: İSTANBULLU KIMI TERCIH ETTI”   16:23   CHP`LI TANRıKULU: "AK PARTI IKTIDARA GELDIĞINDEN BERI 34 BIN 908 IŞÇI YAŞAMıNı YITIRDI"   15:30   TİP İSTANBUL MILLETVEKILI KADıGIL: "BU ÜLKEYI SEVEN INSANLARıN SAYıSı, BU ÜLKEYI YAĞMALAMAYA ÇALıŞAN INSANLARıN SAYıSıNDAN ÇOK DAHA FAZLA"   13:28   MERSIN`DE KADıN DANıŞMA MERKEZLERI, PSIKOLOJIK VE SOSYAL DESTEK SAĞLıYOR   13:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KURS MERKEZI ÖĞRENCILERI, BILGI YARıŞMASı HEYECANı YAŞADı  
 
     
   

CEMAL ENGİNYURT: "GAZZE`DE ÖLENLER İÇİN 3 GÜN, SUUDİ ARABİSTAN KRALI ÖLDÜ DİYE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ. 12 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU HALA MİLLİ YAS İLAN ETMEDİNİZ"


Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulu`nda, "12 vatan evladı şehit oldu. Gazze`de ölenler için 3 gün yas ilan edildi, Suudi Arabistan kralı öldü diye 3 gün yas ilan edildi. 12 askerimiz şehit oldu hala milli yas ilan etmediniz. Edilmediği gibi Gazze`de ölenler var diye Cumhuriyetin yüzüncü yılında Cumhuriyeti kutlamayan TRT, dün akşam Metin Şentürk diye sarayın nöbetçi bir sanatçısıyla canlı yayına devam etti, türkülerine, şarkılarına devam etti. Böyle mi bu vatan evlatlarının acısını yüreğimizde yaşayacağız? TRT genel müdürüne `dur` diyecek bir ses yok mu? Bu vatan evlatları bunu mu hak etti?" dedi. Enginyurt, dün Meclis`te 4 partinin imzasıyla yayınlanan bildiriye DEVA Partisi`nin ve DP`nin dahil edilmemesini de eleştirdi.

 

Tarih : 24 Aralık 2023 Pazar 14:12   Okunma : 459

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulu`nda, "12 vatan evladı şehit oldu. Gazze`de ölenler için 3 gün yas ilan edildi, Suudi Arabistan kralı öldü diye 3 gün yas ilan edildi. 12 askerimiz şehit oldu hala milli yas ilan etmediniz. Edilmediği gibi Gazze`de ölenler var diye Cumhuriyetin yüzüncü yılında Cumhuriyeti kutlamayan TRT, dün akşam Metin Şentürk diye sarayın nöbetçi bir sanatçısıyla canlı yayına devam etti, türkülerine, şarkılarına devam etti. Böyle mi bu vatan evlatlarının acısını yüreğimizde yaşayacağız? TRT genel müdürüne `dur` diyecek bir ses yok mu? Bu vatan evlatları bunu mu hak etti?" dedi. Enginyurt, dün Meclis`te 4 partinin imzasıyla yayınlanan bildiriye DEVA Partisi`nin ve DP`nin dahil edilmemesini de eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu`nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Bugün teklifin 15`inci maddesi üzerinde şahsı adına söz olan DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt şunları söyledi:

"VATAN İÇİN MÜCADELENİN SÖZLEŞMESİ OLMAZ"

"Acıları anlatmak zor ama acıları anlatırken yapılan yanlışları söylememek daha zor. 12 vatan evladı şehit oldu. Gazze`de ölenler için 3 gün yas ilan edildi, Suudi Arabistan kralı öldü diye 3 gün yas ilan edildi. 12 askerimiz şehit oldu hala milli yas ilan etmediniz. Edilmediği gibi Gazze`de ölenler var diye Cumhuriyetin yüzüncü yılında Cumhuriyeti kutlamayan TRT, dün akşam Metin Şentürk diye sarayın nöbetçi bir sanatçısıyla canlı yayına devam etti, türkülerine, şarkılarına devam etti. Böyle mi bu vatan evlatlarının acısını yüreğimizde yaşayacağız? TRT genel müdürüne `dur` diyecek bir ses yok mu? Bu vatan evlatları bunu mu hak etti?

İsimler okunurken sözleşmeli er, sözleşmeli uzman çavuş. MHP`de dahil olmak üzere uzman çavuşlar, sözleşmeli er kavramı kaldırılsın dedik, demeye devam ediyoruz. Çünkü vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Vatan için mücadelenin sözleşmesi olmaz. Kuzey Irak`ta karlı bir havada, kancıkça bir pusuda şehit olmayı kendisine yakıştırdığımız insanları Ankara`da orduevlerine almıyoruz. Vicdanlarımız sızlamıyor mu? Kalplerimiz bu kadar mı karardı? Bu vatan evlatlarına kadroyu bile hala layık görmediysek Milli Savunma Bakanı`na sormak lazım; intikam yeminleri edene kadar bu vatan evlatlarının hakkını ve hukukunu korumayı da bilmelisiniz.

"18 MİLLETVEKİLİNİ YOK SAYAN İRADE, İRADE DEĞİLDİR"

Terörle mücadelede kolunu kaybetmiş, gözünü kaybetmiş, elini kaybetmiş 20 bin vatan evladı var. Sakatlanma yüzde 40`ın altında diye gazi sayılmadılar. Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir kafa yapısı? Vatan için can vermeyi göze aldıklarından kurşun yemişler ama maalesef biz bunları MHP`nin, İYİ Parti`nin, CHP`nin ve DP`nin kanun teklifi var, `Gazi sayalım` diyoruz ama hala görmezden gelip, nutuk atılıyor. Bu yanlışı da şiddetle reddediyorum. Dün akşam burada 4 parti bir metne imza atıyorsunuz. CHP`de kendi gerekçeleriyle kendi bir metin imzalıyor. Bu Meclis`te 4 parti mi var? 15 milletvekiliyle DEVA Parti`si, 3 milletvekiliyle DP böyle bir metne imza atmaktan onur duyar, şeref duyar. Ama siz bizi görmezden geliyorsunuz, yazıklar olsun. Bu anlayış ayrımcı bir anlayıştır, bu anlayış ötekileştiren bir anlayıştır. Biz de milletin vekiliyiz, biz de milleti temsil ediyoruz.

TBMM Başkanını, Sayın Meclis Başkanvekilinin şahsında şiddetle kınıyorum. DEVA Partisi`ni ve Demokrat Parti`yi, 18 milletvekilini yok sayan irade, irade değildir. Bu anlayış adaletli bir anlayış değildir, hukuk anlayışı değildir. Milletimizin ortak acısından bir olmayı başarabilmek için, Hacı Bektaş-i Veli`nin dediği gibi, `Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız.` Ama bu konuda samimi olmalıyız."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA