27 Haziran 2024 Perşembe

22:26   SAĞLıK BAKANLıĞı, TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NDA SUNUM YAPTı, IKTIDAR VE MUHALEFET MILLETVEKILLERI ARASıNDA `TUTUKLU-TUTSAK` TARTıŞMASı YAŞANDı   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   22:16   DP`LI SALIH UZUN: "ALI ERBAŞ VE YUSUF TEKIN VARKEN TÜRKIYE`DE ATEIZM DERNEĞINE IHTIYAÇ YOK"   21:15   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA ROMANYA VE BELÇIKA SON 16 TURUNDA   21:14   KRIPTO DÜZENLEMESI TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDILDI   20:46   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASıNDA KARAR DURUŞMASı SANıK AVUKATLARıNıN GELMEMESI NEDENIYLE 1 TEMMUZ`A ERTELENDI   20:23   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANVEKILI GÜLIZAR BIÇER KARACA`Yı TEDAVI GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZIYARET ETTI   20:20   ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUN TEKLIFI: MÜFETTIŞLERCE YETERSIZ BULUNAN ÖĞRETMENLER, ADAY ÖĞRETMENLER VE YÖNETICI ADAYLARı MILLI EĞITIM AKADEMISI`NDE EĞITIME ALıNACAK   19:29   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ASGARI ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPıLMASı BIR ZORUNLULUKTUR"   18:19   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASı... MEHTAP SAKINCI`DEN MAHKEME HEYETINE: "VERECEĞINIZ KARAR ÖLÜRKEN EN AZıNDAN IÇINIZI RAHATLATACAK BIR KARAR OLSUN"   17:53   ÇANAKKALE AYVACıK`TA ORMAN YANGıNı   17:45   DEM PARTI`DEN KAYYıM UYGULAMASıNıN KALDıRıLMASı VE YERINE KAYYıM ATANAN BELEDIYE BAŞKANLARıNıN GÖREVE IADESI IÇIN KANUN TEKLIFI   17:37   SAADET PARTISI`NIN 30 HAZIRAN`DA YAPACAĞı OLAĞANÜSTÜ KONGREYI IPTAL ETTI... KONGRE OLAĞAN TARIHINDE YAPıLACAK   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   16:28   ÖMER FETHI GÜRER: “ASGARI ÜCRET MUTLAK SURETTE ARTTıRıLMALı”   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÜRETİCİ KADINLARINDAN SEVGİLİLER GÜNÜ`NE ÖZEL HEDİYELER


Seramik sanatçısı kadınları bir araya getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sevgililer Günü`ne özel hazırlanacak seramik ürünlerinin yapımına, Hal MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi`nde başladı.

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 09:04   Okunma : 377

Seramik sanatçısı kadınları bir araya getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sevgililer Günü`ne özel hazırlanacak seramik ürünlerinin yapımına, Hal MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi`nde başladı.

Kadın emeğini önceleyen ve üretimde kadınları desteklemeyi sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevgililer Günü`ne özel olarak bir araya gelen 38 seramik sanatçısı, seramiklerini Büyükşehir`in stantlarında ve Trafik Park`taki üretici kadın stantlarında satma imkanı bulacak. Bu proje sayesinde kadınlar gelir elde ederken, vatandaşlar sevdiklerine kadın emeği ve kişiye özel hediyeler armağan etme şansı yakalayacak.

Sevgililer Günü`ne özel üretimin 2 hafta süreceğini kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı`ndan Burcu Sert, şu bilgileri verdi:

“Belediyemizin seramik alanında olan üretici kadınları, kolektif bir şekilde Sevgililer Günü`ne özel konsept ürünler üretmeye başladılar. Amacımız Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin üretici kadınları ile birlikte üretmeyi hedeflemek. Üretici kadınlarımız yaptıkları üretimi, belediyemizin stantlarında ve Trafik Park`ta satışa sunacaklar. Trafik Park`taki üretici stantlarımız cumartesi ve pazar günleri 12`den akşam 5` e kadar açık olacak. Sevgililer Günü`ne özel hediyelik tüm ürünleri Mersinliler orada bulabilirler.” 

Yaklaşık olarak bir yıldır Hal MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi`nde seramik eğitimi yaptıklarını söyleyen MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya da şöyle konuştu:

“Kadınların merakıyla beraber burada eğitimlere başladık. Bugün de zaten bu üretimin içerisinde olan kadınlarımız burada başladılar. MERCEK olarak biz de onlara hem atölye kullanımında, hem de alanında usta öğreticimiz Deniz Hocamla beraber destek oluyoruz. Bu atölyede çalışmalarını yaptıktan sonra, seramik pişirim fırınımızı da kullanabilecekler. Aynı zamanda sırlayıp, boyayıp, 2 hafta sonra en güzel biçimde satışa sunmuş olacaklar. Bu kadınların yaptığı emekler de en güzel hediye olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü dünyayı kadın emeği kurtaracak.”

Bardak, saksı, tabak gibi ürünler üreteceklerini paylaşan seramik sanatçısı Deniz Altun, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyemizin stantlarında üretici kadınlara destek olmak amacıyla ürettikleri ürünlerin sergilenmesi ve satılması ile ekonomilerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Seramik ya da başka bir ürün hiç fark etmez. Kendi el emekleriyle sevdiklerini ifade edebilirler. Bizim yaptığımız ürünler de bunların bir başlangıcı, bekleriz.”

Büyük bir atölyesi olan MERCEK`te çalışmaktan keyif aldığını söyleyen seramik sanatçısı Özlem Yılmaz ise “Sevgililer Günü konsepti ile hep beraber, kolektif iş çalışması yapıyoruz. Bunun sonucunda elde edilen ürünler satıldığı zaman, ekonomimize katkıda bulunacağız. Lütfen önce kadın emeğine destek olsunlar. Birçok çalışma yapılacak ve bunun sonucunda üretilen her şey Trafik Park`ta satışa sunulacak. Hediye almadan önce büyük mağazalar ve AVM`ler yerine, Trafik Park`a gelmelerini rica ediyorum” dedi.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA