29 Nisan 2025 Salı

15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”   10:57   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI: "İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA`YA VE ÇALıŞMA ARKADAŞLARıMıZA YAPıLANLAR HUKUKSUZLUKTUR"   10:47   RTÜK ÜYESI TAŞCı`DAN EBUBEKIR ŞAHIN`E: "ÜST KURULUN SOKAK RÖPORTAJıNA ILIŞKIN SAVCıLıĞA ŞIKAYETÇI OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGı OLUŞTURMAKTAN KAÇıNMANıZı TAVSIYE EDERIM"   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, EMEKLILER KıRAATHANESI`NI HIZMETE AÇTı   10:39   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ÇAMUR ATıNCA IZ KALıYOR MU, YOKSA O IZ ATAN VE ATTıRANLARA Mı GEÇIYOR, YAŞAYıP GÖRECEĞIZ”   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ERDEMLI`DE "HANıM EVI"NI HIZMETE AÇTı   10:04   CHP`LI GÜRER`DEN BESICILERE ZIYARET: "2020`DE EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN LIRAYDı, EMEKLI KURBAN ALABILIYORDU. BUGÜN BAYRAM IKRAMIYESI 4 BIN LIRA"   03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI  
 
     
   

CHPLİ ÖZGÜR CEYLAN: "SİZİN AMACINIZ NEDİR, TSK`Yİ TÜRK ORDUSU OLMAKTAN ÇIKARMAK MI"


CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Grup Sözcüsü Özgür Ceylan, sığınmacılara Milli Savunma Üniversitesi Sınavı`na giriş izni verilerek TSK`ya yerleşmelerinin önünün açıldığını belirterek, konuya ilişkin Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Ceylan, “Sizin amacınız nedir, TSK`yı Türk ordusundan çıkarmak mı? TSK`ya sığınmacılar mı alınmaya çalışılıyor?" diye sordu.

 

Tarih : 7 Mart 2024 Perşembe 16:13   Okunma : 243

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Grup Sözcüsü Özgür Ceylan, sığınmacılara Milli Savunma Üniversitesi Sınavı`na giriş izni verilerek TSK`ya yerleşmelerinin önünün açıldığını belirterek, konuya ilişkin Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Ceylan, “Sizin amacınız nedir, TSK`ya sığınmacılar mı alınmaya çalışılıyor." diye sordu.

Özgür Ceylan, "sığınmacılara Millî Savunma Üniversitesi Sınavı`na giriş izni verilerek Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleşmelerinin önünün açıldığı" iddialarına ilişkin hazırladığı soru önergesini Millî Savunma ve Millî Eğitim Bakanlarının cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özgür Ceylan, sığınmacıların sınava girişlerinin bir aldatmacayla yapılmaya çalışıldığını belirterek, şunları kayddetti:

“Sizin amacınız nedir, TSK`yı Türk ordusu olmaktan çıkarmak mı? TSK`ya sığınmacılar mı alınmaya çalışılıyor? Sınav sorumlularının sınav günü görecekleri `Sınav Günü` yazısında, `T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ve belgenin arka yüzünde ikamet izni türü olarak `insani` ya da `uzun dönem` yazan ve pasaportunu ibraz edemeyenlerin ikamet izni kartları sınava girişlerde geçerli belge olarak kabul edilecektir` ifadelerine yer verilmiş. Kılavuzda bu ön koşul varken, bu insanlar neye güvenerek sınava başvurdu. Bu insanlar kimlerden direktif alarak sınava başvurdu. Sınavda kendilerine kolaylık sağlanacağını nereden biliyorlardı? Derhal sorumlular kimse açığa çıkarılmalıdır."

Özgür Ceylan, 

Ceylan, olayın kamuoyuna yansıdığı haliyle sınav gözetmenlerine “Sayın Görevlimiz, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen İkamet İzni Belgesi`nin arka yüzünde ikamet izni türü olarak `insani` ya da `uzun dönem` yazan adaylar uyruğuna bakılmaksızın sınava girebilecektir. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz. ÖSYM B001" şeklinde bir SMS gönderildiğinin ortaya çıktığını kaydetti. Ceylan, “Böyle bir SMS kurum yöneticilerinin bilgisi dışında mı gönderilmiştir? ÖSYM resmi Twitter hesabından `@OSYMbaskanligi` yapılan açıklamada SMS`in sehven gönderildiği belirtilmiştir. Söz konusu SMS`in sehven gönderildiğini açıklayan ÖSYM, bina sınav sorumlularına yönelik hazırlanan `Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) Sınav Günü Yazısı` başlıklı kılavuza ilişkin bir açıklama yapacak mıdır?" diye sordu.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR

Ceylan, soru önergesinde Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) ve Askerî Öğrenci Temini Kılavuzu`nda yer alan “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlığı olan adaylar -uyruğundan biri TC olan çift uyruklular- sınava başvurabilirler ancak Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekmektedir.)” ifadeleri kapsamında bugüne kadar kaç çifte vatandaşlığı olan adayın Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarında eğitim gördüğü hakkında bilgi istedi. “Bunlardan kaçı diğer uyruğundan vazgeçerek hala muvazzaf olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmaktadır?”sorusunu yönelten Ceylan, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. 

Paylaş :
Etiketler :  Cumhuriyet Halk Partisi, Özgür Ceylan, TSK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA