17 Nisan 2025 Perşembe

10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...   10:29   CHP`YE KAYYUM IDDIASı... DEVA PARTISI LIDERI ALI BABACAN: "DEMOKRASI AYıBıDıR"   10:25   DENIZLERDE AV YASAĞı BAŞLADı... TRABZONLU BALıKÇıLAR, GELECEK SEZONDAN UMUTLU   10:15   DEM PARTI İMRALı HEYETI`NIN ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`LA YARıN YAPACAĞı GÖRÜŞME ERTELENDI   10:07   İMAMOĞLU`NDAN BILECIKLILERE MESAJ: “GÜCÜNÜZÜ YANıMDA HISSEDIYORUM”   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KıR ÇIÇEKLERINDEN NIDANUR KARAMAN, SıRBISTAN`DAN DÜNYA IKINCILIĞI ILE DÖNDÜ   09:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN LGS`YE HAZıRLANAN ÖĞRENCILERE ÖĞLE YEMEĞI IKRAMı DEVAM EDIYOR   09:24   GAMZE TAŞCıER, İMAMOĞLU`NUN MESAJıNı ILETTI: YA ADALET YA SEFALET   09:09   TARSUS BELEDIYESI`NIN "DOĞADA SAĞLıK VAR" PROJESI DEVAM EDIYOR   08:43   BEŞIKTAŞ BELEDIYESI`NE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 12 BELEDIYE GÖREVLISI HAKKıNDA GÖZALTı KARARı   08:14   TÜRKIYE ZIRAATÇıLAR DERNEĞI GENEL BAŞKANı HÜSEYIN DEMIRTAŞ: "YAŞANAN BU DON OLAYı GıDA ENFLASYONUNU KÖRÜKLEYECEK"   06:33   SEZGIN TANRıKULU, ESILA AYıK`ıN DURUMUNU TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı: "KRONIK HASTALıKLARı BULUNAN AYıK`ıN TAHLIYESI HUSUSUNDA TASARRUFUNUZ OLACAK Mı?"   03:23   ÇHD ONURSAL BAŞKANı SELÇUK KOZAĞAÇLı: BIZE YAPıLAN KÖTÜLÜK SON BULACAK, ZULÜM BITECEK. ONURLU BIR YAŞAMı HEP BIRLIKTE VAR EDECEĞIZ   01:04   CHP PM ÜYESI DENIZASLANı: HAKKıMDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDıĞıNı ÖĞRENDIM  
 
     
   

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ


Hacettepe Üniversitesi, kendilerini Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı (HÜT) olarak tanımlayan grup hakkında açıklama yaptı. Üniversite, HÜT`ün üniversitenin resmi topluluğu olmadığını belirterek, grubun farklı zamanlara yayılan olaylarda diğer öğrencilere pala bıçak ile saldırdığını, dövdüğünü ve okulun güvenlik personelini tehdit ettiğini duyurdu.

 

Tarih : 6 Mayıs 2024 Pazartesi 01:16   Okunma : 408

(ANKARA) - Hacettepe Üniversitesi, kendilerini Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı (HÜT) olarak tanımlayan grup hakkında açıklama yaptı. Üniversite, HÜT’ün üniversitenin resmi topluluğu olmadığını belirterek, grubun farklı zamanlara yayılan olaylarda diğer öğrencilere pala bıçak ile saldırdığını, dövdüğünü ve okulun güvenlik personelini tehdit ettiğini duyurdu.

Hacettepe Üniversitesi, kendilerini Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı (HÜT) olarak tanımlayan grup hakkında açıklama yaptı. Açıklamada HÜT’ün üniversitenin resmi topluluğu olmadığı belirtildi. HÜT adlı grup sosyal medya hesaplarında kendilerini "Hacettepe Üniversitesi Ülkücüleri" olarak tanımlıyor.

Üniversite, HÜT adlı grubun üniversitede huzurun olumsuz etkilenmesine yol açacak eylemler yaptıklarını duyurdu.  Açıklamaya göre, HÜT üyesi öğrenciler farklı zamanlara yayılan olaylarda diğer öğrencilere 40 cm’lik pala bıçak ile saldırdı. Öğrenciler dövüldü, üniversitenin güvenlik personeli tehdit edildi.

Üniversite yönetiminin açıklamasına göre; son olarak 30 Nisan’da İsrail’in saldırılarına karşı Gazze’ye destek için kampüste düzenlenen yürüyüşte, HÜT grubundan bir öğrenci ‘Kahrolsun Filistin’ şeklinde slogan atarak yürüyüşü provoke etti.

Hacetepe Üniversite tarafından kampüsteki "Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı"nın eylemlerine dair yapılan açıklama şöyle:

“Bir süredir sosyal medyada üniversitemizi ve üniversite bünyesinde görev yapan kişileri karalamaya yönelik birtakım paylaşımlar yapılmaktadır. Bu nedenle konuyu yeterince bilmeyen ve yanlış yönlendirilen kişileri ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama yapma gereği doğmuştur. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde, öğrencilerin uyması gereken kurallar, disiplin suçları, yürütülmesi gereken idari işlemler ve uygulanacak yaptırımlar hüküm altına alınmıştır. Diğer taraftan Üniversitemiz bünyesinde farklı konulara ve alanlara odaklanmış 148 öğrenci topluluğu, Hacettepe Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Toplulukları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi [https://hacettepe.edu.tr/duyuru/yonergeler/SKSOgrenci Topluluklari Yonergesi.pdf] hükümlerine uygun olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Söz konusu Yönergeye göre; öğrenci topluluklarının gerçekleştirecekleri etkinlikler için üniversiteden izin alma zorunluluğu bulunmaktadır.

“ÖĞRENCİLERE 40 CM OLAN PALA BIÇAK İLE SALDIRILDI”

Sosyal medyada adı geçen ‘Hacettepe Üniversitesi Teşkilatı. HÜT’ resmi olarak kurulmuş ve faaliyet yürüten bir öğrenci topluluğu değildir. Söz konusu bu grubun içinde yer alan öğrenciler; 3 yıla yakın bir süredir çeşitli olaylara katılmış ve üniversite bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve huzurun olumsuz etkilenmesine yol açacak eylemler içinde bulunmuşlardır. Bu eylemler arasında;

22.03.2022 tarihinde, izinsiz Nevruz kutlaması yapan bir grup öğrenci grubuna, bahse konu HÜT grubu tarafından müdahale edilmesi ve içlerinden bir tanesinin karşı gruptaki öğrencilere, yaklaşık uzunluğu 40 cm olan bir pala bıçak ile saldırması,

“ÖĞRENCİLER DÖVÜLDÜ”

28.03.2022 tarihinde, bu grup içerisinde yer alan 5 öğrencinin bir araya gelerek başka bir öğrenciyi dövmesi,

13.12.2023 tarihinde, bu grup içerisinde yer alan 4 öğrencinin bir araya gelerek başka bir öğrenciyi dövmesi,

27.02.2024 tarihinde, gece saat 23:50`de aynı grup içerisindeki 2 kişinin trafik levhaları, otobüs durakları ve bina kapılarına siyasi içerikli izinsiz afiş, pankart asması, etiket yapıştırması, güvenlik personeli tarafından söz konusu dokümanların toplanması nedeniyle yüzleri kar maskeli olarak 12 kişilik bir grup halinde bir araya gelerek güvenlik personelinin tehdit edilmesi,

30.04.2024 tarihinde, farklı öğrenci topluluklarının bir araya gelerek üniversite yönetiminden izin alarak organize ettikleri ABD ve İsrail Zulmüne Karşı Yürüyüş etkinliği sırasında, etkinliği sabote etmeye yönelik tutum sergilenmesi ve bahse konu grup içerisindeki bir öğrencinin ‘Kahrolsun Filistin’ şeklinde yürüyüşe katılan öğrencileri provoke edecek slogan atması,

“BAZILARI İSE CEZA HUKUKU AÇISINDAN SUÇ NİTELİĞİ OLUŞTURABİLECEK NİTELİKTEDİR”

Çeşitli tarihlerde, izinsiz eylem yapılması, pankart asılması ve slogan atılması, yer almaktadır. Yukarıda sıralanan tutum ve davranışlar yükseköğretim mevzuatı açısından suç niteliği oluşturmaktadır. Ayrıca bazıları ise ceza hukuku açısından suç niteliği oluşturabilecek niteliktedir. Hacettepe Üniversitesi ve görev yapmakta olan yetkilileri, bu tür fiiller karşısında yetki ve sorumlulukları çerçevesinde gerekli tedbirleri almakta yetkili ve sorumludur.

“HUZUR ORTAMINI BOZMAYA ÇALIŞAN HİÇBİR GRUBA TOLERANS GÖSTERİLMEYECEK”

Üniversite yönetimimizin anayasa, kanunlara bağlılığı ve milli, manevi hassasiyetleri, geçmiş dönemde yürütülen faaliyetler, akademik ve sosyal etkinlikler, şahsi duruşları ve paylaşımları incelenerek net şekilde görülebilir. Anonim hesaplardan sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ulaşılmak istenen hedefin; yaşanan olayları saptırarak, Üniversitemizin ve görev yapan kişilerin anayasa ve kanunlar karşısında eşitlik ilkesine dayanan uygulamalarını baskı altına almak ve pasivize etmek olduğu değerlendirilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Üniversitemizin huzur ortamını bozmaya çalışan hiç bir kişi ya da gruba tolerans gösterilmeyecek ve suç oluşturan tutum ve davranışlar içerisinde olan kişiler hakkında gerekli idari ve hukuki işlemlerin tesis edilmesine devam edilecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA