20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlardan “Kayyım Uygulamasına” Tepki


Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Hakkâri Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. Eş Başkanlar, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ortaya çıkan halk iradesinin, kayyım politikaları ile hukuka aykırı bir şekilde gasp edildiğini ifade etti.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 14:07   Okunma : 426

Akdeniz Belediyesi, Haziran ayı Meclis toplantısını, Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan başkanlığında gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi. Meclise sunulan önergelerin kabul edildiği ve komisyonlardan gelen gündem maddelerinin karara bağlandığı, atama ve görevlendirmelerle ilgili üyelerin bilgilendirildiği toplantıda, Hakkâri Belediye Başkanı’nın görevden alınıp yerine kayyım atanması konusu tartışıldı, ayrıca 2 Haziran 2024 Pazar günü bazı bölgelerde tekrarlanan yerel seçimlerin sonuçları ele alındı.

“Önemli Olan Halkın İradesinin Tecelli Etmiş Olmasıdır”

İlk olarak tekrarlanan yerel seçimlere değinen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız; “Seçimler demokrasi şölenidir. Kimin kazandığına bakılmaksızın, önemli olan halkın iradesinin tecelli etmiş olmasıdır. Günün sonunda, seçimlerde yaşanan aksaklıklar düzeltilir. Önemli olan halkın iradesinin önünde engel olmayışı, önemli olan halkın iradesinin, doğrudan demokrasiye yakın temsili bir demokrasi ile tecelli etmiş olması, bunun önündeki engellerin de ilgili mercilerce kaldırılmasının sağlanmasıdır. Çünkü vatandaşlığın en temel unsuru, seçme ve seçilme hakkıdır. Bunun elinden alınması, Anayasal anlamda da sıkıntılar yaratır. Bu açıdan gecikmiş de olsa seçimler sonucunda kazanan belediye başkanlarına, eş başkanlara tebriklerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

“Kayyım Politikaları Toplumun Vicdanını Yaralıyor”

Eş Başkan Sarıyıldız, kayyım politikasının, toplumdaki adalet duygusunu zedelediğinin de altını çizerek şöyle konuştu; “Akdeniz de kayyımdan nasibini almış bir ilçemizdir. Bir önceki dönemin belediye başkanı, ‘Biz belediyeyi borçlarda devraldık’ demiştir. Çünkü kayyımlar, belediyeyi yönetirken toplumun vicdanını yaralayan tarzda hareket ediyordu ve belediyeleri ağır borçlarla devrediyordu. Bu durum, Akdeniz Belediyesi’nin de borçla devredildiği bir pratiğe girmesine neden olmuştur. Hele hele bazı belediyelerimizde, milyarları bulan borç yükünden bahsediliyor. Bu, gerçekten insanın vicdanını yaralayan bir durumdur.

Seçimden önce YSK, adaylarla ilgili kararını veriyor, engeli olanlar seçime giremiyor. Vatandaşlarımız, anayasal hakkını kullanıp seçimlerde oyunu kullanıyor. Seçime girilmiş, halk oyunu kullanmış, seçim de demokratik şekilde yürümüş. Aradan 3-5 ay veya 1 yıl geçiyor ve kayyum uygulaması yapılıyor. Kayyım politikası toplumun hiçbir kesimi tarafından benimsenmiyor. Geçmiş dönemdeki kayyım uygulamalarının belediye meclislerini boşa düşürdüğünü burada da gördük. Kayyım uygulaması, Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak kalmalıdır; Meclis olarak, toplumun iradesini yansıtıyorsak, bu meclisin görev süresince çalışabilir olması için kayyım uygulamaları son bulmalıdır.”

“31 Mart Seçimlerinde Kayyım Politikasının Geçerliliği Kalmamıştır”

Söz alarak; Hakkâri Belediyesi’ne kayyım atanmasını eleştiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan ise; “Bu açıkça gasptır, halkın iradesini tanımamak ve halka zulümdür. 31 Mart’taki seçimleri, AK Parti’nin son yıllarda yapmış olduğu hukuksuz uygulamaların, halk nezdinde hiçbir geçerliliğinin kalmadığını ortaya koymuştur. Halk, kayyım anlayışına 31 Mart’ta gereken cevabı vermiştir.

Haliyle toplumu huzursuzluğa götüren bir pratiktir. Tüm Türkiye halkları tarafından bu uygulamanın kabul edilmeyeceğini bir kez daha söylüyoruz. Umuyoruz ki bu yanlışlıktan bir an evvel dönülür. Oranın seçilmiş bir Meclisi var. Meclis, kendi arasından bir başkan seçer… Kanun, hukuk ne ise o uygulansın. Toplumu daha fazla kutuplaştırmaya, toplumun vicdanını daha çok yaralamaya kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA