3 Temmuz 2024 Çarşamba

01:46   ANKARA`DA GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRETMENLER SERBEST BıRAKıLDı   01:36   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE... KANADA BÜYÜKELÇILIĞI`NE CAN DIZDAR ATANDı   01:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALE KALAN MILLI TAKıM`A TEBRIK MESAJı   01:01   TÜRKIYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALDE   22:49   DP GENEL BAŞKANı UYSAL, “DEMOKRASIYE GEÇIŞ PLANı” TEKLIFINI AÇıKLADı: "AKP`NIN YAPMASı GEREKEN YENI BIR ANAYASA DEĞIL YENI BIR ANLAYıŞTıR"   22:40   MERSIN`DE TOKİ PROJESINDE ÇALıŞAN IŞÇILER, PARALARıNı ALAMADıKLARı IÇIN ANKARA`DA EYLEM BAŞLATTı   20:24   TANRıKULU, ZAMAN AŞıMıNA UĞRAYAN MADıMAK DAVASı`NA ILIŞKIN: "ALEVILER BU CUMHURIYETTE EŞIT YURTTAŞ DEĞILLER"   19:11   ÖĞRETMENLIK MESLEK KANUNU`NU PROTESTO EDEN 25 ÖĞRETMEN GÖZALTıNA ALıNDı   18:33   ABD`DE GÜNDEM: "JOE BIDEN BAŞKANLıK YARıŞıNDAN ÇEKILECEK MI?"   18:17   KıLıÇDAROĞLU`NDAN MÜLTECI KARŞıTı EYLEMLER IÇIN VATANDAŞA ÇAĞRı: KENDI VICDANıNıZA ÖMÜR BOYU ÇEKECEĞINIZ BIR VEBAL YÜKLEMEYIN. OYUNA GELMEYIN   17:42   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı SUAT KıLıÇ: "TÜRKIYE VE SURIYE`NIN ACILEN NORMALLEŞMESI ELZEMDIR"   17:25   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TUTUKLU SANıK DÖNEMIN CINAYET BÜRO AMIR AYKAL: "9 AY SABRETTIM, HUZURUNUZDA KONUŞMAYı BEKLEDIM. BAŞKALARı GIBI 40 KAPıNıN IPINI ÇEKMEDIM”   17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:10   SÜLEYMAN SOYLU`YA "KALP IŞARETI" YAPTıĞı IÇIN İSHAK ARSLAN`ı DARP EDEREK GÖZALTıNA ALAN POLIS HAKKıNDA 1,5 YıLA KADAR HAPIS ISTEMI   17:07   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "UTANMAZ ADAM!"   16:48   31 KURUMDAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   16:30   YENI KABINE ÜYELERI KURUM VE MEMIŞOĞLU, YEMIN ETMEK İÇIN MECLIS`E GELDI   15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   15:20   KIRADA TÜFE DÖNEMI...   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI  
 
     
   

Ece Ocakdan`ın annesi "İntihar" denilerek dosyası kapatılan kızı için adalet bekliyor


Evinde asılı olarak bulunan kızı Ece Ocakdan`ın dosyasının "intihar" denilerek kapatılmasına tepki gösteren anne Halime Ocakdan adalet istiyor. Kızının, eşi tarafından şiddet gördüğünü ve uzaklaştırma kararı aldırdığını da hatırlatan anne Ocakdan, kızının ölümünün intihar olmadığına ilişkin bulgular olduğunu ileri sürerek, olayın yeniden dosyanın yeniden açılmasını talep etti.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 09:49   Okunma : 300

Haber: FATİH ÖZKILINÇ Kamera: KERİM UĞUR

(İZMİR)- 
Evinde asılı olarak bulunan kızı Ece Ocakdan`ın dosyasının "intihar" denilerek kapatılmasına tepki gösteren anne Halime Ocakdan adalet istiyor. Kızının, eşi tarafından şiddet gördüğünü ve uzaklaştırma kararı aldırdığını da hatırlatan anne Ocakdan, kızının ölümünün intihar olmadığına ilişkin bulgular olduğunu ileri sürerek, olayın yeniden dosyanın yeniden açılmasını talep etti.

İzmir`in Karabağlar ilçesinde yaşayan, geçen sene 27 Mayıs tarihinde evinde şüpheli bir şekilde asılı halde ölü bulunan Ece Ocakdan`ın (25) annesi Halime Ocakdan ANKA Haber Ajansına konuştu. Kızının ölümünden yaklaşık bir ay önce eşi tarafından hastanelik hale getirdiğini ifade eden anne Ocakdan, "Ece Yılmaz`ın annesiyim. Evlendikten sonraki soy ismi Yılmaz. Ama şu anda Ocakdan oldu. Boşanması tamamlandı. Kızım 27 Mayıs`ta evinde şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Ben bunu savcıya dile getirdim defalarca. Bu şahıs benim kızımı 21 Nisan`da hastanelik etti. Kızım yoğun bakımda kaldı. Uzaklaştırma aldırdık. O şahsı kızımdan uzak tutamadı. Kızım bende kaldı. Sonra evine gitti. Bu şahıs, ayın 19`unda kızımın yaşadığı eve girdi, 27`sinde de ölüm haberi geldi bana" dedi.

"Otopside kızımın ölüm zamanı belli değil"

Kızının ölümüne ilişkin çelişkilere dikkat çeken anne Ocakdan, "Kızımın bulunduğu yer mutfak kapısının arkası. Bu şahıs olay yeri gelmeden önce içeriye giriyor. Çocuğuma dokunuyor, sarılıyor. Sarıldıktan sonra çocuğumun öldüğünü anlıyor. Olay yerine `ben olay yerinin bütünlüğünü bozmadan içeriye girdim` diyor. Kapıyı polis olmadan çilingir çağırıyor. Çilingirle giriyor. İfadelerinde diyor ki `ben 5 gündür Ece`yle görüşmüyorum`. Otopside kızımın ölüm zamanı belli değil ama biz kızımın ölüm zamanını bulduk. En son 23 Mayıs`ta kızımla görüştüğü gün. Video görüntüleri var. Instagram hesabına atılmış bu görüntüler. Kızımı akşam arkadaşı 09.00`da aradığında ulaşamıyor. Ben savcıya ilk gün gittiğimde dedi ki kızının boynu kırılmış, bilincini kaybetmiş, çırpınmaya vakti kalmamış. Otopsi raporunu ben kendim aldım. Otopside nefessiz kalarak beyin ölümü gerçekleşmiş yazıyor. Ben bunu savcıya `benim çocuğum nefessiz kalarak ölmüş, boynu kırılmamış. Bulunduğu yer camın arkası. Yani bu çocuk hiç mi çırpınmadı? Hiç mi camı kırmadı? Camda kırık yok` diye sorduğumda savcı bana `olabilir, küvette bile kendini asan insanlar var. İntihar eden insanlar var` dedi. Olay yeri bütünlüğü yok. Sizden önce girmiş. Bu belki delilleri yok etmiş. 297 miligram alkol çıktı. İçeride alkol şişesi var mı? Yok. Nerede içildi? Kim getirdi benim çocuğumu alkollü olarak? Onun cevabını alamadım" diye konuştu.

"İntihar mektubu niye bırakmadı?"

"Çocuğumun cinayeti aydınlansın" diyen anne Ocakdan sözlerinin devamında ise şunları kaydetti:

"Savcıya ‘uzaklaştırması var` dedim. Bu çocuğum can korkusu var, ölüm korkusu var demek ki. Neden uzaklaştırma alsın? Bu şahıs şüpheli, bu yaptı diyorum. Hiçbiri dikkate alınmadı. Bu dosyanın tekrar açılmasını istiyorum. Evin tekrar olay yeri canlandırmasını, mor ışıkla tekrar evin incelenmesini istiyorum. Kızımın telefonunun şifresinin kırılmadığını söylediler. `Telefonun bilgisine ulaşamadık` dediler. Kızımın telefonu bana teslim edilecek. Ben diyorum telefon dökümleri çıkartılsın. MOBESE kayıtları incelensin. Ben savcıya defalarca dedim. MOBESE`ler incelensin. Bu şahıs ne zaman İzmir`den çıktı? Ne zaman İzmir`e giriş yaptı? Bunların hiçbiri araştırılmadı. Direk kafadan senin kızın intihara meyilli, `intihar etti` denildi. Benim kızım durduk yere neden intihar etsin? Savcıya sordum; ölüme sebebiyet vermenin suçu yok mu? Ben bunun cevabını alamadım. Savcı diyor ki ben olay yerini tam detaylı inceledim, intihar. Ama sizden önce girdi. Farz edelim ki benim çocuğum kendisi yaptı. İntihar mektubu niye bırakmadı? Benim çocuğum bırakırdı. Neden bırakmadı benim çocuğumu o zaman?

"Benim kızımın ölümü tamamen şüpheli"

Resmi belgelerde de var. Benim kızım ölmeden bir yıl önce benim kızımı tekrar intihara sürükledi bu şahıs. Kızımı darp etmiş ve tehdit etmiş. Kızım komşulara diyormuş `beni ailemle tehdit ediyor`. `Kardeşine zarar veririm, babana zarar veririm diye tehdit ediyor ki kardeşine çok düşkün bir kızdı benim çocuğum. Kızım o an bir sinir krizi geçiriyor. Böyle bir eylemi oldu. Hatta ben dedim ki doktora götürelim şey yapalım kabul etmediler. Kızımı bir şekilde yine beynine girdi, ne yaptı, etti kızımı benim elimden aldı götürdü. Evet, bir defa kalkıştı benim kızım. Bu resmi evraklarda geçerli. Ama onun yüzünden. Kimse durduk yere intihar etmez. Benim kızımın ölümü tamamen şüpheli. Hayat dolu bir kız durduk yere neden intihara meyilli olsun? Demek ki canından bezdirmiş bu insan. Komşularla konuştuğumuzda komşularına demiş ki benim kızım `ben para biriktiriyorum, altın yapıyorum.` İntihar edecek kız birikim yapar mı? Benim kızım birikim yapıyor kendine. Ama intihara kalkışıyor. İntihar ediyor, ben bunu çözemiyorum. Madem intihar edecekti benim kızım niye birikim yapsın? Niye geleceğe dair, hayatını garantiye almaya dair neden birikimler yapsın?

"Adalet Bakanlığına sesleniyorum"

Ben hukuki destek bekliyorum herkesten. Bana yardım etsinler. Sesimin duyulmasını istiyorum. Kızımın ölümünün üstü kapatılmasın. Ev tekrar incelensin. Dosya tekrar geri açılsın. Adalet Bakanlığına sesleniyorum; sesimi duyun. Dosyayı tekrar açın. O evi tekrar geri inceleyin. Ne olur o telefon dökümlerini, mobese görüntülerini ne olur inceleyin. Bir şey çıkacak. O şansın burada olmadığım dediği zaman İzmir olduğu ortaya çıkacak. 5 gün görmedim diyor. Ama kızım ayın 23`de görmüş. Üç gün sonra da benim çocuğumun cenazesi ortaya çıkmış. Ne olur herkes benim sesimi duysun. Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Sesimi duyun lütfen, dosyayı tekrar geri açıp, evi tekrar geri inceleyin ne olur. Kızımın ölümünün üstü kapatılmasın. Cinayet olduğu ortaya çıksın. Tek isteğim bu. Ben kızımın mezarına gittiğim zaman `kızımın rahat uyu` demek istiyorum. Kızımın ölümünden yirmi gün öncesi öğrendik. Resmi kayıtlarda var. Benim derdim hiç kimseye iftira atmak değil. Gerçeklerin ortaya çıkması için uğraşıyorum. Askerlik yapmamak için ayağına sıkmış bir insan. Askerde eğitim silahıyla alıp ayağına sıkmış bir insan. Böyle bir psikopat bana denk geldi. Ben fark edemedim bedelini ağır ödedim. Bir başka anne, baba böyle psikopatlara denk gelip yanmasın. Benim tek derdim o şahsın cezasını çekmesin. Kızımı öldürdü. İntihar süsü verdi. Olay yerindeki delilleri kararttı. Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Ben hukuki destek bekliyorum. Dosyanın tekrar açılmasını istiyorum. Bu olayın kapatılmasını istemiyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA