3 Temmuz 2024 Çarşamba

01:46   ANKARA`DA GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRETMENLER SERBEST BıRAKıLDı   01:36   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE... KANADA BÜYÜKELÇILIĞI`NE CAN DIZDAR ATANDı   01:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALE KALAN MILLI TAKıM`A TEBRIK MESAJı   01:01   TÜRKIYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALDE   22:49   DP GENEL BAŞKANı UYSAL, “DEMOKRASIYE GEÇIŞ PLANı” TEKLIFINI AÇıKLADı: "AKP`NIN YAPMASı GEREKEN YENI BIR ANAYASA DEĞIL YENI BIR ANLAYıŞTıR"   22:40   MERSIN`DE TOKİ PROJESINDE ÇALıŞAN IŞÇILER, PARALARıNı ALAMADıKLARı IÇIN ANKARA`DA EYLEM BAŞLATTı   20:24   TANRıKULU, ZAMAN AŞıMıNA UĞRAYAN MADıMAK DAVASı`NA ILIŞKIN: "ALEVILER BU CUMHURIYETTE EŞIT YURTTAŞ DEĞILLER"   19:11   ÖĞRETMENLIK MESLEK KANUNU`NU PROTESTO EDEN 25 ÖĞRETMEN GÖZALTıNA ALıNDı   18:33   ABD`DE GÜNDEM: "JOE BIDEN BAŞKANLıK YARıŞıNDAN ÇEKILECEK MI?"   18:17   KıLıÇDAROĞLU`NDAN MÜLTECI KARŞıTı EYLEMLER IÇIN VATANDAŞA ÇAĞRı: KENDI VICDANıNıZA ÖMÜR BOYU ÇEKECEĞINIZ BIR VEBAL YÜKLEMEYIN. OYUNA GELMEYIN   17:42   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı SUAT KıLıÇ: "TÜRKIYE VE SURIYE`NIN ACILEN NORMALLEŞMESI ELZEMDIR"   17:25   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TUTUKLU SANıK DÖNEMIN CINAYET BÜRO AMIR AYKAL: "9 AY SABRETTIM, HUZURUNUZDA KONUŞMAYı BEKLEDIM. BAŞKALARı GIBI 40 KAPıNıN IPINI ÇEKMEDIM”   17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:10   SÜLEYMAN SOYLU`YA "KALP IŞARETI" YAPTıĞı IÇIN İSHAK ARSLAN`ı DARP EDEREK GÖZALTıNA ALAN POLIS HAKKıNDA 1,5 YıLA KADAR HAPIS ISTEMI   17:07   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "UTANMAZ ADAM!"   16:48   31 KURUMDAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   16:30   YENI KABINE ÜYELERI KURUM VE MEMIŞOĞLU, YEMIN ETMEK İÇIN MECLIS`E GELDI   15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   15:20   KIRADA TÜFE DÖNEMI...   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI  
 
     
   

Sinan Ateş Davasının İlk Duruşmasına Ayşe Ateş Çelik Yelekle Geldi


Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş`in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi`nde başladı. Duruşmayı birçok siyasi parti başkanı izliyor. Sinan Ateş`in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya çelik yelekle geldi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 09:41   Okunma : 357

HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş`in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi`nde başladı. Duruşmayı birçok siyasi parti başkanı izliyor. Sinan Ateş`in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya çelik yelekle geldi. 

Sinan Ateş, Ankara`nın Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022`de, bir aracın arkasına saklanan tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürülmüştü. Ateş`in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü`nde görülmeye başladı.

Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP`nin önceki Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Grupbaşkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmeni, Sinan Oğan izlemek için duruşmada hazır bulunan siyasilerden oldu. Sinan Ateş`in annesi ve kızkardeşi de duruşma salonunda hazır bulundu. Ayşe Ateş duruşmaya çelik yelekle geldi.

Tetikçi Doğukan Çep duruşma salonundan çıkartıldı

Duruşmayı Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özel ve önceki Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yan yana oturarak izliyor. Duruşma başlamadan önce tutuklu sanıklardan tetikçi Doğukan Çep, duruşmayı izleyen siyasilere tepki gösterdi bunun üzerine salondan çıkartıldı. Ardından Mahkeme Başkanı, duruşmada tartışma çıkmaması için uyarılarda bulundu ve Çep`i duruşma salonuna yeniden aldı.

MHP`nin katılma talebi reddedildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak, davaya katılma talebinde bulundu. Sanıklar da MHP`li avukatların katılma talebini kabul etti. Savcılık makamı MHP`nin `suçtan zarar görmediği` gerekçesiyle MHP`nin katılma talebinin reddedilmesimi istedi. Mahkeme Başkanı da bu yönde karar verdi.

İddianame hakkında

Düzenlenen iddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getirip, olayın ardından kaçıran Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında eylem üzerinde ortak hakimiyet ile müşterek fail olarak Sinan Ateş`e yönelik toplu halde, iştirak halinde "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan ``silahlı eylemi organize ettiği`` iddia edilen Doğukan Çep ve şüpheli eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş`ın ise ``suça azmettiren olarak maktüle yönelik toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme`` suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Askın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çaglar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal`ın ``istirak halinde islenen suça yardım eden fail olarak maktüle yönelik toplu halde, istirak halinde tasarlayarak kasten öldürme`` suçundan hapis cezası isteniyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA