3 Temmuz 2024 Çarşamba

01:46   ANKARA`DA GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRETMENLER SERBEST BıRAKıLDı   01:36   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE... KANADA BÜYÜKELÇILIĞI`NE CAN DIZDAR ATANDı   01:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALE KALAN MILLI TAKıM`A TEBRIK MESAJı   01:01   TÜRKIYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALDE   22:49   DP GENEL BAŞKANı UYSAL, “DEMOKRASIYE GEÇIŞ PLANı” TEKLIFINI AÇıKLADı: "AKP`NIN YAPMASı GEREKEN YENI BIR ANAYASA DEĞIL YENI BIR ANLAYıŞTıR"   22:40   MERSIN`DE TOKİ PROJESINDE ÇALıŞAN IŞÇILER, PARALARıNı ALAMADıKLARı IÇIN ANKARA`DA EYLEM BAŞLATTı   20:24   TANRıKULU, ZAMAN AŞıMıNA UĞRAYAN MADıMAK DAVASı`NA ILIŞKIN: "ALEVILER BU CUMHURIYETTE EŞIT YURTTAŞ DEĞILLER"   19:11   ÖĞRETMENLIK MESLEK KANUNU`NU PROTESTO EDEN 25 ÖĞRETMEN GÖZALTıNA ALıNDı   18:33   ABD`DE GÜNDEM: "JOE BIDEN BAŞKANLıK YARıŞıNDAN ÇEKILECEK MI?"   18:17   KıLıÇDAROĞLU`NDAN MÜLTECI KARŞıTı EYLEMLER IÇIN VATANDAŞA ÇAĞRı: KENDI VICDANıNıZA ÖMÜR BOYU ÇEKECEĞINIZ BIR VEBAL YÜKLEMEYIN. OYUNA GELMEYIN   17:42   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı SUAT KıLıÇ: "TÜRKIYE VE SURIYE`NIN ACILEN NORMALLEŞMESI ELZEMDIR"   17:25   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TUTUKLU SANıK DÖNEMIN CINAYET BÜRO AMIR AYKAL: "9 AY SABRETTIM, HUZURUNUZDA KONUŞMAYı BEKLEDIM. BAŞKALARı GIBI 40 KAPıNıN IPINI ÇEKMEDIM”   17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:10   SÜLEYMAN SOYLU`YA "KALP IŞARETI" YAPTıĞı IÇIN İSHAK ARSLAN`ı DARP EDEREK GÖZALTıNA ALAN POLIS HAKKıNDA 1,5 YıLA KADAR HAPIS ISTEMI   17:07   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "UTANMAZ ADAM!"   16:48   31 KURUMDAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   16:30   YENI KABINE ÜYELERI KURUM VE MEMIŞOĞLU, YEMIN ETMEK İÇIN MECLIS`E GELDI   15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   15:20   KIRADA TÜFE DÖNEMI...   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI  
 
     
   

Sendika, dernek ve federasyon temsilcileri, CHP`nin “Geçinemiyoruz” mitinginde ANKA`ya konuştu: “Bir kesime kıyak yapılırken bir kesime ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldı”


Kocaeli`nin Gebze ilçesinde CHP`nin düzenlediği “Geçinemiyoruz” mitingine katılan sendika, dernek ve federasyon temsilcileri, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, “Ülkemizin bir kesimindeki vatandaşına kıyak üstüne kıyak yapılırken bir kesimine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldı. Kademeli bir şekilde sisteme dahil olmak istiyoruz. Bu adaletsizlik, bu haksızlık çözülsün” dedi. Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül de, “16 milyon emekli olarak artık diyoruz ki, geçinemiyoruz. Biz iktidara diyoruz ki, geçinemiyoruz. İktidarsa emekliye ‘Yastık altındaki altınları çıkarın` diyor. Maalesef emeklinin artık yastık altında kuru ekmeği var” diye konuştu.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 09:15   Okunma : 276

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(KOCAELİ) - Kocaeli`nin Gebze ilçesinde CHP`nin düzenlediği “Geçinemiyoruz” mitingine katılan sendika, dernek ve federasyon temsilcileri, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, “Ülkemizin bir kesimindeki vatandaşına kıyak üstüne kıyak yapılırken bir kesimine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldı. Kademeli bir şekilde sisteme dahil olmak istiyoruz. Bu adaletsizlik, bu haksızlık çözülsün” dedi. Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül de, “16 milyon emekli olarak artık diyoruz ki, geçinemiyoruz. Biz iktidara diyoruz ki, geçinemiyoruz. İktidarsa emekliye ‘Yastık altındaki altınları çıkarın` diyor. Maalesef emeklinin artık yastık altında kuru ekmeği var” diye konuştu.

Daha önce atanmayan öğretmen, emekli, çay ve buğday mitingi düzenleyen CHP, dün de Kocaeli`nin Gebze ilçesinde “Geçinemiyoruz” sloganıyla yurttaşlarla buluştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in çağrısıyla mitinge gelen çok sayıda sendika, dernek ve federasyon temsilcisi, sorunlarını ve taleplerini ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

EMADDER üyeleri, üzerindeki giysiye tek tek harflerin yazılı olduğu “kademe” kelimesiyle koreografi oluşturdu. Temsili boş bir tabutun üzerinde de “Mezarda emekli olmak istemiyoruz” yazısı yer aldı. EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, emek verenlerin mücadelesi için mitinge geldiklerini belirtti. Uğurlu, şunları söyledi:

“Bizler bir gün, bir ay, bir yıl yüzünden akranlarımızdan daha çok çalışıp onlardan 17-20 sene sonra mezarda emekliliğe mahkum edildik. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bizler çok çalıştığımız için cezalandırıldık. Ülkemizin bir kesimindeki vatandaşına kıyak üstüne kıyak yapılırken bir kesimine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldı. Bizlerin suçu çok çalışmak mı? Bizler 17-20 yıl sonra emekliliği kabul etmiyoruz. EYT`ye dahil olmak gibi bir niyetimiz yok. Kademeli bir şekilde sisteme dahil olmak istiyoruz. Hepimizin 8, 9, 10 bin gün primleri var. Biz neden 20 yıl daha fazla çalışıyoruz? Bu adaletsizlik, bu haksızlık çözülsün istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Özgür Özel buna şu an sahip çıkıyor, bu hakkı savunuyor. Biz de bugün emeğimizin, alın terimizin hakkı için alanlardayız. 81 ilden alanlara geldik. Şu an buranın en kalabalık kitlesiyiz. Buraya özel bir koreografi yaptık. Gördüğünüz gibi bir de tabut getirdik. Çünkü mezarda emekli olmak istemiyoruz. Onun dışında 81 ilden arkadaşlarımız özellikle hazırlandılar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle adaletsizlik görülmedi.”

Üzerinde taleplerinin yazılı olduğu afişler asılı olan dernek üyesi Necdet Şahin de “İstanbul`dan geliyoruz. Bizler bir günle 17 seneye mahkum olmak istemiyoruz. Hakkımız olan kademeyi istiyoruz. Mezarda emeklilik istemiyoruz” dedi.

Mahmut Şengül: Yaşam koşullarını değiştirmezseniz emekliler iktidarı değiştirir

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, iktidara seslenerek şunları dile getirdi:

“16 milyon emekli olarak artık diyoruz ki, geçinemiyoruz. Biz iktidara diyoruz ki, geçinemiyoruz. İktidarsa emekliye ‘Yastık altındaki altınları çıkarın` diyor. Maalesef emeklinin artık yastık altında kuru ekmeği var. İstiyorlarsa buyursunlar. Diyoruz ki biz de Avrupalı emeklisi gibi insanca yaşamak istiyoruz. Bugün Lüksemburg`daki bir emekli, TL karşılığı olarak 90 bin TL emekli aylığı alıyor. Hollanda`daki bir emekli 70 bin TL, İtalya`daki bir emekli 50 bin TL emekli aylığı alıyor. Türkiye`de hazine yardımıyla beraber 10 bin TL alıyoruz. Hazine yardımını çıkarırsak 7 bin 500 TL. Şimdi yetkililere sesleniyorum. Siz de ekmeği 10 TL`ye alıyorsunuz, emekli de sanayici de 10 TL`ye alıyor. 7 bin 500 TL`yle siz geçinebiliyorsanız buyurun emekli de geçinsin. Onun için diyoruz ki geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz. Ya emeklinin yaşam koşullarını değiştirirsiniz ya da 16 milyon emekli iktidarı değiştirir diyoruz.”

Arzu Lastikçi: Yüzyılın sefaletini yaşıyoruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikçi de “Bugün insanca yaşam için buradayız. Emeklinin durumu belli, ortada. Yüzyılın sefaletini yaşıyoruz. Emeklinin insan onuruna yaraşır bir maaşını elde etmek için buradayız. Sesimizi Ankara`ya duyurmak istiyoruz, sayın iktidar sahiplerine. EYT meselesinin tamamlanmadığını, masada kalan haklarımızı, staj ve çırakları, Bağ-Kurluları sayın iktidar sahiplerinin duymasını, buradaki sesin Ankara`ya ulaşmasını istiyoruz. Emeklilerin, hediye edilen yılda yaşadığı sefaleti anlatacağız bugün Ankara`ya” diye konuştu.

Aysel Lüle: İstifa etmezlerse emekliler onları indirecek

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Aysel Lüle, “Emekliler olarak açız. Geçinemiyoruz. Bu hükümet politikaları, emekliyi açlığa değil, ölüme mahkum etti. Biz de buradan sesimizi duyurmak, istifaya çağırmak için geldik. Çünkü artık geçinemiyoruz. Emeklilerin ne geçinecek ne de dayanacak hali kaldı. Biz insanca, insan onuruna yaraşır şekilde yaşamak istiyoruz. O yüzden ‘hükümet istifa` diyoruz. Eğer istifa etmezlerse emekliler onları indirecekler” dedi.

Selçuk Aydın: Staj ve çıraklık sigortalarının başlangıcı olmalı

İstanbul Staj ve Çıraklık Derneği Başkanı Selçuk Aydın da haklarını savunmak için geldiklerini belirtti. Aydın, “Biz yıllardır, 1987 yılından beri bu mücadeleyi veriyoruz. İnşallah en tez zamanda da bu çözüme kavuşacak. Bizim bugün duymak istediğimiz şey, staj ve çıraklık sigortalarının başlangıcı mutlaka olmalı sözünü duymak istiyoruz. Özgür Başkanımız sağ olsun her defasında zaten bunu dillendiriyor. Cumhurbaşkanımızla da bunu konuştu. Bugün binlerce kişi buradayız. Mücadele için Türkiye`nin 20 tane ilinden otobüslerle intikal etti” ifadelerini kullandı.

Selçuk Süzen: Gebze`de ulaşıma yüzde 53 zam yapıldı

Birleşik Emekliler Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Süzen de şöyle konuştu:

“Ben buradan hem iktidarı hem de iktidar ortaklarını istifaya davet ediyorum. Çünkü artık bu iktidarın bu ülkeyi yönetemediğine kanaat getirdik. Çünkü koca bir bayramı 3 bin TL ile geçirdiler ama maaşları ödemediler. Bugün ‘Emeklilere zam yok` diyen iktidar ama maalesef elektriğe yüzde 38, Gebze`de ulaşıma yüzde 53 zam yaptı. Şimdi soruyorum. Hangi parayla geçineceğiz? Hangi parayla ihtiyaçlarımızı karşılayacağız? Biz artık baba olarak, birey olarak hiçbir şey yapamıyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA