3 Temmuz 2024 Çarşamba

10:43   SILIFKE ZAFER ÇOŞKUSUNU HEP BIRLIKTE YAŞADı   10:13   6 AYLıK ENFLASYON FARKıNA GÖRE YAPıLACAK ZAM ORANı BELLI OLDU   10:05   TÜİK HAZIRAN AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı   09:58   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA 3`ÜCÜ GÜN DURUŞMASı BAŞLADı   09:37   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: “BU DÖNEMDE HIZMET ULAŞMADıK HIÇBIR MAHALLE BıRAKMAYACAĞıZ”   09:36   EMEKLILER YAŞAM KALITESI MERSIN BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   01:46   ANKARA`DA GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRETMENLER SERBEST BıRAKıLDı   01:36   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE... KANADA BÜYÜKELÇILIĞI`NE CAN DIZDAR ATANDı   01:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALE KALAN MILLI TAKıM`A TEBRIK MESAJı   01:01   TÜRKIYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA ÇEYREK FINALDE   22:49   DP GENEL BAŞKANı UYSAL, “DEMOKRASIYE GEÇIŞ PLANı” TEKLIFINI AÇıKLADı: "AKP`NIN YAPMASı GEREKEN YENI BIR ANAYASA DEĞIL YENI BIR ANLAYıŞTıR"   22:40   MERSIN`DE TOKİ PROJESINDE ÇALıŞAN IŞÇILER, PARALARıNı ALAMADıKLARı IÇIN ANKARA`DA EYLEM BAŞLATTı   20:24   TANRıKULU, ZAMAN AŞıMıNA UĞRAYAN MADıMAK DAVASı`NA ILIŞKIN: "ALEVILER BU CUMHURIYETTE EŞIT YURTTAŞ DEĞILLER"   19:11   ÖĞRETMENLIK MESLEK KANUNU`NU PROTESTO EDEN 25 ÖĞRETMEN GÖZALTıNA ALıNDı   18:33   ABD`DE GÜNDEM: "JOE BIDEN BAŞKANLıK YARıŞıNDAN ÇEKILECEK MI?"   18:17   KıLıÇDAROĞLU`NDAN MÜLTECI KARŞıTı EYLEMLER IÇIN VATANDAŞA ÇAĞRı: KENDI VICDANıNıZA ÖMÜR BOYU ÇEKECEĞINIZ BIR VEBAL YÜKLEMEYIN. OYUNA GELMEYIN   17:42   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı SUAT KıLıÇ: "TÜRKIYE VE SURIYE`NIN ACILEN NORMALLEŞMESI ELZEMDIR"   17:25   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TUTUKLU SANıK DÖNEMIN CINAYET BÜRO AMIR AYKAL: "9 AY SABRETTIM, HUZURUNUZDA KONUŞMAYı BEKLEDIM. BAŞKALARı GIBI 40 KAPıNıN IPINI ÇEKMEDIM”   17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:10   SÜLEYMAN SOYLU`YA "KALP IŞARETI" YAPTıĞı IÇIN İSHAK ARSLAN`ı DARP EDEREK GÖZALTıNA ALAN POLIS HAKKıNDA 1,5 YıLA KADAR HAPIS ISTEMI  
 
     
   

Sinan Ateş Davasının İlk Duruşması Başladı


Sinan Ateş, Ankara’nın Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022’de, bir aracın arkasına saklanan tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürülmüştü. Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülmeye başladı.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 10:33   Okunma : 498

HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş`in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi`nde başladı. Duruşmada ilk savunmayı yapan tetikçi Eray Özyağcı, Savcılık ve Emniyet`te verdiği ifadeyi değiştirerek emri Doğukan Çep`ten aldığı iddiasında bulundu. Öte yandan, sanık Özyağcı, savcı Durmuş Ali Kaya`nın ifade sırasında kendisine “Bu davanın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Devlet Bey`den emir aldıysan söyle” dediğini öne sürerken, Savcı Durdu Özer`in de “MHP`li iki ismi ver yeter. Biz seni koruruz” dediğini iddia etti.

Eray Özyağcı savcılık ifadesi değiştirdi, "Doğukan Çep`i korumak için, satmamak için öyle konuştum" dedi

Duruşmada katılma taleplerinin alınmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. İlk olarak tutuklu sanıklardan Sinan Ateş`e yönelik “toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Özel Harekat Polisleri tutuklu sanıklar Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey eskortluğunda Ankara`ya gelen tetikçi Eray Özyağcı konuştu. Özyağcı, “Benim Ankara`ya gitmem lazım` dedim Doğukan Çep`e. Bana araba ayarladı. Doğukan Çep`in azmettirici olduğunu saklamak için başlangıçta farklı ifade verdim sanki ben planlamışım sadece gibi, onu korumak satmamak için” dedi.

"Ben sadece ayaklarına ateş ettim, kaçarken ‘reisi vurduk` seslerini duydum"

Sinan Ateş`e yönelik saldırıyı Doğukan Çep ile birlikte planladıklarını ve Doğukan Çep`in anlaşmazlık nedeniyle kendisini Sinan Ateş`i vurmak için Ankara`ya gönderdiğini açıklayan ve savcılık ifadesini değiştiren Çep, “Aşkın beni aradı ve ‘acilen İstanbul`a gitmem lazım, işim çıktı` dedi. Ben Suat abiden haber almadım. Doğukan`dan haber aldım bana Sinan Ateş`in yanında iki kişi olduğunu söyledi ve bana ‘Ayaklarından vur sadece Sinan Ateş`in, Diğerleriyle uğraşma` dedi. Ben sadece ayaklarına ateş ettim. Ben kaçarken Sinan Ateş`in yanındakiler bana ateş etti. Ben de onlara. Ben kaçarken ‘Reisi vurduk, reisi vurduk` diye sesler geldiğini işittim. Sonrasında motora bindik ve Gölbaşı`na doğru gittik. Ardından beni Doğukan aradı ve ‘Sinan Ateş ölmüş, ben sana demedim mi ayaklarından vur` dedi. Ben de ‘Vallahi ben sadece ayaklarına ateş ettim` dedim.” iddiasında bulundu. Özyağcı, şu savunmayı yaptı:

"Savcı Durmuş Ali Kaya ‘Devlet Bey`den emir aldıysan söyle` dedi bana"

“Beni Yunan askerleri yakaladı. Bana ‘Türk müsün diye sordular ve dövdüler sonra attılar. Ardından da Türk askerlerini gördüm kaçmadım. Emniyete geldiğim ilk andan itibaren de baskı başladı bana. İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya ‘bu davanın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Devlet Bey`den emir aldıysan söyle.

"Savcı Durdu Özer ‘MHP`li iki ismi ver yeter` dedi"

Durdu Özer ise ‘MHP`li iki ismi ver yeter. Biz seni koruruz` dedi. Ben de ‘Ne yaptığınızı anlamıyorum, buna alet olmam. Ben suç işlemiş bir insan olabilirim ama karaktersiz değilim. Tanımadığım insanlara iftira atmam. Bana araç fotoğrafları gösterdiler, insan fotoğrafları gösterdiler, Hiçbirini tanımıyordum. Bana ‘ölümden korkmuyor musun? Seçimden sonra her şey değişecek. Sana en yüksek cezayı yazacağım` dedi. Ben Doğukan Çep`in has kardeşiyim. Benim abim Doğukan Çep`in Sinan Ateş ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ayaklarına sıkmak istedim. O ne dediyse onu yaptım. Tahliye talebim yok.”

“Ben bu davanın baş aktörüyüm, azmettiricisiyim ifade vermek istiyorum” diyerek söz alan Doğukan Çep`e Mahkeme Başkanı, ``Sıran gelince ifade vereceksin`` dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA