8 Temmuz 2024 Pazartesi

14:10   DEPREMDE 97 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ÖZKAN CITY BLOKLARı`NıN AK PARTILI MÜTEAHHIDI MEHMET ÖZKAN HAKKıNDA TAHLIYE KARARı...   12:51   KARADUVAR SAHILI BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   12:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT’TAN MUHARREM AYı MESAJı   12:29   DOLANDıRıCıLARıN YENI YÖNTEMI "EVDE ÜRÜN PAKETLEME"...   11:59   DEPREMDE 44 KIŞIYE MEZAR OLAN SAITBEY SITESI DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YARıN GÖRÜLECEK...   11:48   CHP`LI YANKı BAĞCıOĞLU, ŞEHIT AILELERI VE GAZILER ÇALıŞTAYı RAPORUNU AÇıKLADı   11:29   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    11:02   PAZARLARDA MEVSIM SEBZE VE MEYVE FIYATLARıNıN YÜKSEKLIĞINDEN YAKıNAN YURTTAŞLAR: ARTıK PATATES SOĞANı TANEYLE ALıYORUZ   10:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, EMEKLILER HAFTASı`NDA YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARA ÖZEL ETKINLIKLER DÜZENLEDI   10:55   ÖZGÜR ÖZEL: ÇORLU TREN KATLIAMı`NıN 6`NCı YıLıNDA YAŞAMıNı YITIREN 25 YURTTAŞıMıZı RAHMETLE ANıYORUM   10:53   CHP NIZIP İLÇE BAŞKANı BOZFıRAT, YAŞAMıNı YITIRDI   10:43   GIRDI MALIYETLERINDEN YAKıNAN PATLıCAN ÜRETICISI: "KÂR EDECEĞIM YERDE ZARAR ETTIM``   10:31   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı NURETTIN GÜL: ``ETI KROM MADEN IŞÇILERININ VERMIŞ OLDUKLARı ONURLU MÜCADELEDE YANLARıNDAYıZ"   09:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “BÖLGESEL TRIATLON LIGI`NIN 7. BÖLGE 2. ETAP” YARıŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:46   ORBAN`ıN YENI AŞıRı SAĞ ITTIFAKı AVRUPA PARLAMENTOSUNDA GRUP KURMA YETERLILIĞI KAZANDı   09:33   BAKAN YERLIKAYA: "CINSEL TACIZ, ÇOCUK MÜSTEHCENLIĞI, NITELIKLI DOLANDıRıCıLıK VE YASA DıŞı BAHIS SUÇLARıNA YÖNELIK OPERASYONLARDA 24 ŞÜPHELI YAKALANDı"   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NE BAĞLı ATA PARK, TATILCILERI AĞıRLAMAYA DEVAM EDIYOR   02:08   ÖZGÜR ÖZEL, FRANSA`DAKI SOL İTTIFAK`ıN SEÇIM ZAFERINI KUTLADı: “İTTIFAK`ıN FILISTIN DEVLETI`NI TANıMA IRADESINI MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUM”   01:38   ÖZGÜR ÖZEL, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLAN 17 YAŞ ALTı BASKETBOL MILLI TAKıMı`Nı KUTLADı   01:28   AYM, BILDIRI DAĞıTAN AKADEMISYENIN DISIPLIN CEZASı ALMASıNDA HAK IHLALI BULDU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`e bağlı Babil Su Sporları Merkezi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kısa süre önce kente kazandırdığı Babil Su Sporları Merkezi, yoğun ilgi görüyor. Merkezde vatandaşlar, kano, sup ve yelken branşlarında açılan kurslardan ücretsiz yararlanabiliyor.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 09:48   Okunma : 298

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kısa süre önce kente kazandırdığı Babil Su Sporları Merkezi, yoğun ilgi görüyor. Merkezde vatandaşlar, kano, sup ve yelken branşlarında açılan kurslardan ücretsiz yararlanabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Nisan 2024`te hizmete açtığı Babil Su Sporları Merkezi yurttaşaların yeni gözdesi oldu. Sporun tüm vatandaşların hayatında olabilmesi ve kente yayılması için turnuvalar, maratonlar, festivaller düzenleyen Büyükşehir, Babil Su Sporları Merkezi ile de vatandaşları kano, sup ve yelken branşlarıyla tanıştırdı.

Mezitli ilçesinde denize sıfır konumuyla 340 metrekarelik alana kurulu merkezde, vatandaşlar, tüm branşlardan ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 7/24 güvenliğin olduğu ve kilitli soyunma odalarıyla güvenliğin ön planda tutulduğu tesiste 7-14 yaş optimist yelken, 14-18 yaş laser yelken, 18 yaş üzeri kano, 16 yaş üzeri sup dersleri veriliyor. 

“Babil Su Sporları Merkezi`mize bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz”

Babil Su Sporları Merkezi Sorumlusu Gül Aydemir, 15 Nisan`dan itibaren aktif olarak hizmet verdiklerini belirterek, “Hafta içi sabah 09.00 akşam 16.00`a kadar çocuk gruplarımızla yelken derslerimiz var. Sabah 08.00-09.00, 09.00-10.00, 10.00-11.00 seansları içinde kano kurslarımız mevcut. Perşembe, Cumartesi, Pazar sabah 06.30`da vatandaşımıza sup kursumuz ücretsiz bir şekilde devam etmekte. Okulların tatil olmasıyla birlikte bulunduğumuz bölge daha çok aktifleşti” dedi.

Aydemir, “Vahap Başkan`ımızın Babil Su Sporları Merkezi`ni hizmete açmasıyla birlikte vatandaşımız bu ücreti yüksek olan branşların her birine ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor. Hem vatandaşa daha çok hizmet vermeye başladık hem de ulaşamayacak olan kesim de bu şekilde yararlanmaya başladı. Babil Su Sporları Merkezi`mize bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Kayıt için merkeze gelmeleri yeterli. Yüzme bilen her vatandaşımıza kapımız açık, buyursunlar gelsinler” diye konuştu.

“Suyun içinde hem eğleniyoruz, hem spor yapıyoruz”

Süper Sup Mersin Spor Kulübü Başkanı Ali Saygılı, derslerinin gün doğumuyla birlikte başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Ortalama 60-70 dakika sürüyor. Paddle board eğitimi veriyoruz. Tek kürekle yapılan bir spor. Buraya gelen katılımcılarımız boardlarını alıp bizimle ders yapıyorlar, sonra beraber suya açılıyoruz. Suyun içinde hem eğleniyoruz, hem spor yapıyoruz, hem kürek çekiyoruz. Fotoğraf, video çekimlerimiz oluyor. Ondan sonra tekrar dönüp yine tesisin olanaklarını kullanarak misafirlerimizi uğurluyoruz. Depoları kullanıyoruz. Bay-bayan tuvaletleri, duş kabinleri, dolapları mevcut. Gelen insanlar eşyalarını buraya gönül rahatlığıyla koyuyorlar."

Kano öğretmeni Aybüke Zeynep Arık da “İlk defa kano branşı yapanlar çok beğeniyorlar. Hem sabah sporu oluyor hem de çok güzel eğleniyorlar. Herkes kano yapmayı çok seviyor. Sporu sevsinler ve böyle devam etsinler” dedi.

Merkezin kurslarına katılan vatandaşlar ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Ela Sönmez: “Şu an lazer kullanıyorum. Vahap Başkan spora ve gençlere önem veriyor. Yönetime geldiğinden itibaren spora nasıl önem verildiğini de gördük. Bu tesiste birçok olanak var. Temiz duş alabiliyorsunuz. Benim daha önce kullandığım tesislerde temiz duş olanağı yoktu. Burada birçok küçük çocuk var. Herkes spor yapmalı, bir konuda aktif olmalı. Yelken güzel bir spor. Takım çalışmasını, dayanışmayı öğreniyorsunuz."

-Leyla Taykan: “Su sporlarına zaten çok meraklıydım, uzun yıllardır yapmak istiyordum. Bugün kısmet oldu, devam edeceğim. Kesinlikle yapılabilecek en güzel spor çünkü Akdeniz sahili denizimiz o kadar güzel ki."

-Yasemin Saygılı: “Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin bütün faaliyetlerinde olduğu gibi su sporları faaliyeti de kesinlikle çok güzel. Ben kendi öğrencilerimi de yönlendiriyorum. Süper bir hizmet. Vatandaş bu imkanlardan faydalanıyor. Maddi durumu olmayan kişiler bu sporlarla tanışmış oluyor. Hem spor yapıyorlar hem yazı değerlendirmiş oluyorlar. Çok güzel bir aktivite bence. Büyükşehir Belediyesi`ne bu konuda teşekkür ediyorum."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA