8 Temmuz 2024 Pazartesi

15:11   BAŞKAN YıLDıZ, ÇAĞDAŞKENT MAHALLESI’NDEKI SPOR SAHALARı, PARK VE MESIRE ALANLARıNDA İNCELEME YAPTı   14:48   MEZITLI`NIN 5 YıLLıK YOL HARITASı VATANDAŞLARıN KATKıLARı İLE BELIRLENECEK   14:10   DEPREMDE 97 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ÖZKAN CITY BLOKLARı`NıN AK PARTILI MÜTEAHHIDI MEHMET ÖZKAN HAKKıNDA TAHLIYE KARARı...   12:51   KARADUVAR SAHILI BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   12:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT’TAN MUHARREM AYı MESAJı   12:29   DOLANDıRıCıLARıN YENI YÖNTEMI "EVDE ÜRÜN PAKETLEME"...   11:59   DEPREMDE 44 KIŞIYE MEZAR OLAN SAITBEY SITESI DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YARıN GÖRÜLECEK...   11:48   CHP`LI YANKı BAĞCıOĞLU, ŞEHIT AILELERI VE GAZILER ÇALıŞTAYı RAPORUNU AÇıKLADı   11:29   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    11:02   PAZARLARDA MEVSIM SEBZE VE MEYVE FIYATLARıNıN YÜKSEKLIĞINDEN YAKıNAN YURTTAŞLAR: ARTıK PATATES SOĞANı TANEYLE ALıYORUZ   10:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, EMEKLILER HAFTASı`NDA YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARA ÖZEL ETKINLIKLER DÜZENLEDI   10:55   ÖZGÜR ÖZEL: ÇORLU TREN KATLIAMı`NıN 6`NCı YıLıNDA YAŞAMıNı YITIREN 25 YURTTAŞıMıZı RAHMETLE ANıYORUM   10:53   CHP NIZIP İLÇE BAŞKANı BOZFıRAT, YAŞAMıNı YITIRDI   10:43   GIRDI MALIYETLERINDEN YAKıNAN PATLıCAN ÜRETICISI: "KÂR EDECEĞIM YERDE ZARAR ETTIM``   10:31   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı NURETTIN GÜL: ``ETI KROM MADEN IŞÇILERININ VERMIŞ OLDUKLARı ONURLU MÜCADELEDE YANLARıNDAYıZ"   09:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “BÖLGESEL TRIATLON LIGI`NIN 7. BÖLGE 2. ETAP” YARıŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:46   ORBAN`ıN YENI AŞıRı SAĞ ITTIFAKı AVRUPA PARLAMENTOSUNDA GRUP KURMA YETERLILIĞI KAZANDı   09:33   BAKAN YERLIKAYA: "CINSEL TACIZ, ÇOCUK MÜSTEHCENLIĞI, NITELIKLI DOLANDıRıCıLıK VE YASA DıŞı BAHIS SUÇLARıNA YÖNELIK OPERASYONLARDA 24 ŞÜPHELI YAKALANDı"   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NE BAĞLı ATA PARK, TATILCILERI AĞıRLAMAYA DEVAM EDIYOR   02:08   ÖZGÜR ÖZEL, FRANSA`DAKI SOL İTTIFAK`ıN SEÇIM ZAFERINI KUTLADı: “İTTIFAK`ıN FILISTIN DEVLETI`NI TANıMA IRADESINI MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUM”  
 
     
   
  “Tarsus’ta Güç Kadında” Çalıştayı Gerçekleştirildi
 

“Tarsus’ta Güç Kadında” Çalıştayı Gerçekleştirildi


Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarsus’ta Güç Kadında” Çalıştayı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, daha adil ve eşitlikçi bir toplum için el birliğiyle çalışacaklarını vurgulayarak, “Güç kadında, güç Tarsus’ta” dedi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 13:57   Okunma : 566

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tarsus’ta Güç Kadında Çalıştayına belediye meclis üyeleri, Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katılım sağladı.

Toplumda Kadınların Yaşadığı Sorunlar Ele Alındı

Başkan Boltaç’ın yer aldığı çalıştayda, toplumda kadınların yaşadığı sorunlar ele alınarak derinlemesine analiz edildi. Ayrıca, kadınların yaşadığı sorun ve çözümler tek tek konuşuldu.Katılımcılar kendi alanlarında ayrılan masalarda; sosyal, ekonomik ve eğitim gibi birçok alanda kendilerini ilgilendiren konular üzerine tartıştı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, kadınların tarih boyunca emeği, fedakarlığı ve azmiyle topluma şekil verdiğini belirtti. Ayrıca hala eril iktidar ve hegemonik yapıların engelleriyle karşılaştığını ifade ederek, kadınların her alanda daha güçlü, daha etkin ve daha özgür bireyler olarak yer almasının öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi.  Aynı zamanda Başkan Boltaç, kadınların toplumdaki yerinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Kadının güçlü olduğu bir toplum, her alanda daha güçlüdür”

Konuşmalarına devam eden Başkan Boltaç, “Kadının güçlü olduğu bir toplum, her alanda daha güçlüdür. Kadınların iş gücüne katılımı, ekonomik kalkınmanın en önemli anahtarlarından biridir.   Kadınların siyasette, bilimde, sanatta ve sporda daha fazla yer alması için mücadele ediyoruz.Kadınların liderlik ettiği projeler ve girişimler toplumsal refahı artırır ve Tarsus’u daha ileriye taşır.” diye ifade etti.

 

“Kadınların hak ettiği eşitliği sağlamak, bizlerin sorumluluğudur”

Kadınların başarısına değinen Başkan Boltaç “Toplumumuzda, erkek egemen yapılar ve eril iktidar, kadınların önüne birçok engel çıkarmaktadır. Bu yapılarla mücadele etmek ve kadınların hak ettiği eşitliği sağlamak, bizlerin sorumluluğudur. Bu doğrultuda, kadınların başarısı ve güçlenmesi, Tarsus’un ve ülkemizin de güçlenmesi anlamına gelir.” şeklinde ifade etti.

“Daha adil ve eşitlikçi bir toplum için el birliğiyle çalışacağız”

Kadın istihdamının öneminden bahseden Başkan Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak, kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer almasını, ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını ve kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için çabalıyoruz. Kadın istihdamını artırmaya yönelik iş gücü eğitim programları, kadın girişimcilerini destekleyen projeler ve kadınlarımızın sosyal hayata daha aktif katılımını sağlayan etkinliklerle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Daha adil ve eşitlikçi bir toplum için el birliğiyle çalışacağız.” diyerek katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Paylaş :
Etiketler :  Tarsus Belediyesi, Ali Boltaç, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA