2 Eylül 2024 Pazartesi

19:24   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "ÇOK YAKıNDA KILIDI KAPATACAĞıZ"   17:57   HAYTAP, ANKARA`DA YAVRU KÖPEĞI DIRGENLE ÖLDÜREN M.S.A. HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:54   BAĞıMSıZ MADEN İŞ, FERNAS MADENCILIK`TEKI KOŞULLARı PAYLAŞTı: "İŞÇILER TEHLIKE ALTıNDA ÇALıŞıYOR"   17:31   CHP`LI HASAN ÖZTÜRK: "TARıMDAN VAZGEÇILIYORSA, TÜRKIYE`NIN TÜM TOPRAKLARıNDA TARıMDAN VAZGEÇILECEK DEMEKTIR"   17:27   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN EŞI VE KıZıNı ZIYARET ETTI: "KÖTÜ MUAMELE HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞıZ"   17:18   ALI MAHIR BAŞARıR: ``TARıM IÇIN HIZMET VEREN ALATA ENSTITÜSÜ`NÜN IMARA AÇıLMASıNA IZIN VERMEYECEĞIZ``   17:13   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ``TÜRKIYE BATı`YA DÖNEREK MENZIL-I MAKSUDUNA VARAMAZ``   16:10   ANKARA POLATLı`DA YAVRU KÖPEĞI DIRGENLE ÖLDÜREN VATANDAŞ TUTUKLANDı   15:09   DERVIŞOĞLU`NDAN CUMA HUTBESINDE ATATÜRK`E `‘KAFIR`` DENILMESINE TEPKI   13:39   ULUSLARARASı CEZA MAHKEMESI, MOĞOLISTAN`DAN PUTIN`I TUTUKLAMASıNı TALEP ETTI   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ZAFER BAYRAMı COŞKUSUNU KONSERLERLE TAÇLANDıRDı   12:54   DIYARBAKıR`DA KAYıP NARIN`IN AMCASı GÖZALTıNA ALıNDı   11:51   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: ``TOROSLAR`DA TEMIZLIK MESELESINI ÇÖZECEĞIZ``   11:33   AK PARTI GRUP BAŞKANVEKILI ÖZLEM ZENGIN`DEN `DILRUBA` AÇıKLAMASı: "`HIÇ PIŞMAN DEĞILIM` DIYOR. `ÜZGÜNÜM` DEMESINI BEKLERDIM"   01:56   BAŞKAN SEÇER, CHP AİLESİYLE ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI   16:27   UEFA AVRUPA LIGI VE UEFA KONFERANS LIGI`NDE TÜRKIYE TEMSILCILERININ RAKIPLERI BELLI OLDU   16:26   BÜYÜK ZAFER`IN 102`NCI YıL DÖNÜMÜ... TBMM`DEN BIRINCI MECLIS`E KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDI   16:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ IKTIDARıMıZDA BIR PARTININ GENEL BAŞKANı GELDIYSE RESMI TÖRENDE KONUŞTURACAĞıZ"   15:55   EKREM İMAMOĞLU: ``DIYANET İŞLERI BAŞKANı BU MILLETIN MILLI VE MANEVI DUYGULARıNı TAŞıYAN BIR INSAN DEĞIL, SIYASET YAPıYOR``   15:53   VELI AĞBABA: “TÜRKIYE MAALESEF AVRUPA`NıN MÜLTECI AMBARı DURUMUNDA”  
 
     
   
  Gülcan Kış: “Belediyeleri cezalandırarak, milleti cezalandırıyorsunuz”
 

Gülcan Kış: “Belediyeleri cezalandırarak, milleti cezalandırıyorsunuz”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yıllardır AKP yönetiminde yer alan ve ağır borç yükü altında bırakılan Belediyelerin CHP’ye geçmesi sonrası, iktidar tarafından yerel yönetimlerin kaynaklarının kısılmasına ve millete hizmet götürülmesinin önüne geçilmesine tepki gösterdi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2024 Perşembe 13:40   Okunma : 513

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Belediyeleri cezalandırarak milleti cezalandırmaktasınız, bu millet de ilk genel seçimde sizi cezalandıracaktır” dedi.

 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 25 yıl sonra MHP’den CHP’ye geçen Toroslar Belediyesinin gelirlerine vergi borcu gerekçesiyle bloke konulduğu örneğini verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Toroslar Belediyesinin MHP’de olduğu dönemde biriken vergi borçlarıyla ilgili hiçbir takip başlatmadı. Belediye 4 ay önce CHP’ye geçince bakanlık da birikmiş vergi borcu için harekete geçti. Bakanlık, Toroslar Belediyesinin merkezi yönetim bütçesinden gelen 31 milyon lirasına tek kalemde el koydu.

Yerel seçimlerde AKP'den CHP'ye geçen belediyelerin bıraktıkları borçların kamuoyunda şok etkisi yarattığına dikkat çeken Gülcan Kış, Türkiye’nin dört bir yanında CHP’li Belediye Başkanlarının görevi devraldıktan sonra borçları kamuoyuyla paylaştığını ifade ederek şunları söyledi:  “İller Bankasından en çok kredi borcu olan iller sıralamasında ilk 5'te Sayıştay raporlarına göre AKP'li belediyeler yer almıştır. Belediyelerin CHP'ye geçmesiyle, devralınan ağır borçlar için hızlı bir şekilde tahsilata girilmiş, gelir kaynakları üzerinden kesintiler yapılmaya başlanmıştır. Örneğin Mersin Toroslar Belediyemizin Mart 2023 döneminden başlayan yaklaşık 24 milyon liralık vergi borcu, hiçbir uyarı yapılmadan, merkezî yönetim bütçesinden gelen paydan tek seferde kesilmiştir.

25 yıldır MHP'deyken tahsil edilmeyen borç, CHP'ye geçince mi akıllara gelmiştir? Soruyorum: Aynı durum AKP'li belediyelere uygulanmakta mıdır? İktidara sesleniyorum: Belediyeleri cezalandırarak milleti cezalandırmaktasınız, bu millet de ilk genel seçimde sizi cezalandıracaktır”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA