15 Eylül 2024 Pazar

01:18   SEYFE GÖLÜ TABIATı KORUMA ALANı`NA ILIŞKIN CUMHURBAŞKANı KARARı RESMI GAZETE`DE   01:18   SEYFE GÖLÜ TABIATı KORUMA ALANı`NA ILIŞKIN CUMHURBAŞKANı KARARı RESMI GAZETE`DE   22:11   BAŞAKŞEHIR, DEPLASMANDA 3 PUANı SON DAKIKADA ALDı   22:05   GALATASARAY, RIZESPOR`U 5 -0 MAĞLUP ETTI   21:44   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, BURCU VE ONUR ÇIFTININ NIKAH TÖRENINE KATıLDı   21:08   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "MASUM YAVRULARıMıZ NARIN VE SıLA`NıN HESABı SORULACAK"   20:22   KONYASPOR DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 1 -0 MAĞLUP ETTI   20:14   SIVASSPOR EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-2 YENDI   20:06   CHP MILLETVEKILI TEZCAN: "İKTIDAR, CENAZE TÖRENINI KENDI TÖRENIYMIŞ GIBI GÖSTERMEYE ÇALıŞTı"   19:04   EYLEMDEKI POLONEZ IŞÇILERI DÜN YAŞANAN SERT MÜDAHALEYI ANLATTı... TİP, İŞÇILERLE DAYANıŞMA ETKINLIĞI DÜZENLEDI   17:49   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, EZGI VE OZAN ÇIFTININ NIKAH TÖRENINE KATıLDı   16:53   TÜRKIYE HALK TEMSILCILERI MECLISI, İSTANBUL`DAN, İNCIRLIK ÜSSÜ`NE YÜRÜYECEK   16:49   TİP`LILERDEN KURTULMUŞ VE YıLMAZ`A TEPKI: ``TICARETI YAPANLAR, İSRAIL`E TAPANLAR``   16:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A "FILISTIN DAYANıŞMASı" SITEMI: ``BÖYLE GÜNDE IKILIK YARATıYORSUNUZ``   16:06   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ``AYŞENUR EZGI EYGI EVLADıMıZıN HESABıNı MUTLAKA SORACAĞıZ"   15:51   TÜRKIYE İŞÇI PARTILI ÖĞRENCILER, AYŞENUR EZGI EYGI`NIN ÖLDÜRÜLMESINI İSRAIL`IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO ETTI   15:30   AYŞENUR EZGI EYGI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... NUMAN KURTULMUŞ: ``AYŞENUR EVLADıMıZıN KATILLERINDEN BÜTÜN ULUSLARARASı MAHKEMELERDE HESAP SORULACAKTıR``   14:15   ASU KAYA: "CHP CIDDIYETLE VE TITIZLIKLE BAŞKA NARIN`LER OLMASıN DIYE BU KONUYU TAKIP EDECEK"   13:44   YRP`LI AYDAL`DAN OVP ELEŞTIRISI: ``YENI OVP`DE DE CEK-CAK EDEBIYATıNDAN BAŞKA BIR ŞEY YOK``   13:35   ARDANUÇLU PAZARCı: "MAAŞ 13 BIN LIRA; VATANDAŞ KIRASıNı Mı ÖDESIN, ÇOCUK MU BAKSıN? NEREYE VERECEK, YETMIYOR"  
 
     
   

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Moğolistan`dan Putin`i tutuklamasını talep etti


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Moğolistan`ın başkenti Ulan Batur`a ziyaret gerçekleştirecek. Lahey merkezli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Moğolistan`dan UCM üyesi olması nedeniyle Putin`i tutuklamasını istedi. Kremlin, Putin`in Ulan Batur ziyareti ile ilgili ``herhangi bir endişeleri`` olmadığını belirtti.

 

Tarih : 31 Ağustos 2024 Cumartesi 13:39   Okunma : 188

(ANKARA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Moğolistan`ın başkenti Ulan Batur`a ziyaret gerçekleştirecek. Lahey merkezli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Moğolistan`dan UCM üyesi olması nedeniyle Putin`i tutuklamasını istedi. Kremlin, Putin`in Ulan Batur ziyareti ile ilgili ``herhangi bir endişeleri`` olmadığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Moğolistan`ın başkenti Ulan Batur`u ziyaret etmesi bekleniyor. Moğolistan ziyareti, 2023`ün Mart ayında UCM`nin Putin`e yönelik tutuklama emri çıkardığı tarihten bu yana UCM üyesi bir ülkeye ilk ziyareti olacak. UCM sözcüsü Fadi el-Abdullah, Putin`in Moğolistan ziyareti ile ilgili verdiği bir röportajda, Ulan Batur`un UCM ile `işbirliği yapmaması durumunda UCM hakimlerinin bu durumu tespit edebileceğini ve uygun görülen bir önlem alınacağını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Moğol hükümetine UCM kararına uyma ve Putin`i Lahey`deki Uluslararası Ceza Mahkemesi`ne teslim etme çağrısı yaparken, ``Putin`in bir savaş suçlusu olduğunu kabul etmesini umut ediyoruz`` ifadelerini kullandı.

Kremlin: “Herhangi bir endişe duymuyoruz``

Daha önce Rusya`nın UCM`nin yargı yetkisini tanımadığını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, günlük basın toplantısında Kremlin`in Putin`in Ulan Batur`a seyahati konusunda “herhangi bir endişesi olmadığını” belirtti. Peskov, “Moğolistan`daki dostlarımızla harika bir diyaloğumuz var” dedi. UCM, geçen yıl Putin için bir tutuklama emri çıkarmıştı. Ukrayna`daki olası savaş suçları nedeniyle verilen tutuklama emrinin ardından Putin ilk kez bir UCM üyesi ülkeyi ziyaret edecek.

Mahkemenin kurucu anlaşması olan ``Roma Statüsü`` antlaşması uyarınca, UCM üyeleri, mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarılmış şüphelileri topraklarına ayak bastıkları takdirde gözaltına almakla yükümlü. Ancak BM`ye bağlı mahkemenin bir yaptırım gücü ve mekanizması bulunmuyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA