8 Eylül 2024 Pazar

16:29   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ÇAĞLAYAN ADLIYESI`NDE...   16:24   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı KıLıÇ`TAN "MEHMET KASıM GÜLPıNAR" TEPKISI   15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:07   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN`DEN ‘OKULLARDA TEMIZLIK GÖREVLISI` AÇıKLAMASı   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: ``OLAY HER YÖNÜYLE INCELENMEKTEDIR``   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCİ ÖĞRENCI DANıŞMANLıK MERKEZI`NDEN OKULA UYUM SÜRECI TAVSIYELERI    11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:33   KAŞLı GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI, MERSINLI SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINI KONUK ETTI   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    18:35   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NA: "KIMSE YARGıYA PARMAK SALLAYAMAZ"   17:51   1 MAYıS TUTUKLULARıNA TAHLIYE KARARı   16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:48   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER SPORUN ÖNEMINE DIKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Tahsin Becan: “Fabrikatör ile işçi aynı vergiyi ödüyor”


Tahsin Becan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile iktidarın ekonomi politikalarına ilişkin açıklama yaptı. Vergide adalet olmadan eşitlik ve sosyal barışın olmayacağını belirten Becan, “Her türlü vergiye yüzde 50’nin üzerinde zam yapıp, halkın borcundan bile vergi kesecek kadar gözü dönen iktidarın, tuzu kurulara, canı isterse vergi ödeyenlere ve teşvikler alanlara dokunulmuyor" dedi.

 

Tarih : 24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:54   Okunma : 545

(ANKARA) - CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, TBMM Genel Kurulu`nda görüşmelerine başlanan vergi paketiyle ilgili "Çeken yine gariban, yoksul, emekçi oluyor. Bu memlekette vergilerin yüzde 76`sı, dolaylı vergilerden alınıyor. Yani fabrikatör ile işçi aynı vergiyi ödüyor. Oysaki çok kazananın gelirinden çok, az kazananın az, hiç kazanmanın hiç vergi vermemesi lazım" dedi.

Meclis`in geçen bir yılında vergi kanunlarını 86 maddesinde değişiklik yapıldığına dikkat çeken Becan, şunları kaydetti:

"Sunulan teklifle birlikte, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununu 17 maddeyle 3 kez, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununu 7 maddeyle 4 kez, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununu 30 maddeyle 3 kez, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 11 maddeyle 2 kez, 213 sayılı Vergi Usul Kanununu 15 maddeyle 2 kez, 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu 3 maddeyle 2 kez ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununu ile 6802 sayılı Giderler Vergisi Kanununu 1`er kez değiştirilmiştir. Bu durum, vatandaşın cebine Mehmet Şimşek`in nasıl el attığının en açık örneğidir."

"Çeken yine gariban, yoksul, emekçi oluyor"

"Çeken yine gariban, yoksul, emekçi oluyor. Bu memlekette vergilerin yüzde 76`sı, dolaylı vergilerden alınıyor. Yani fabrikatör ile işçi aynı vergiyi ödüyor" diyen Becan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Oysaki çok kazananın gelirinden çok, az kazananın az, hiç kazanmanın hiç vergi vermemesi lazım. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, her fırsatta, meydanda, mecrada söylediği gibi vergide adalet istiyoruz. Bu kadar zengin, bu kadar patron, bu kadar holding toplam verginin onda birini verirken, bu kadar işçi, bu kadar memur, bu kadar çiftçi, bu kadar yoksul yüzde 90`ını veriyor."

"Yurt dışı çıkış harcı, Anayasa`daki seyahat hürriyetine engel"

Teklifin 51.maddesiyle Anayasa`ya aykırı olan yurt dışına çıkış harcının ölçüsüz artırılarak 50 TL`den 500 TL`ye çıkartılması eleştiren Becan, "Anayasa`nın `yerleşme ve seyahat hürriyeti` başlıklı 23 üncü maddesi vatandaşın yurtdışına çıkma hürriyeti ancak bir suçun varlığı sebebiyle ve hâkim kararına bağlı olarak sınırlandırılabilir ancak bu harç ödenmediği takdirde vatandaşların yurtdışına çıkışına izin verilmemektedir" diyerek tepki gösterdi. Becan, konuya ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

"Bu harç ödeme yükümlülüğü isteğe bağlı olarak yurtdışına çıkarken değil de döndükten sonra da ödenebilen bir yükümlülük olsaydı o takdirde bu harç uygulamasının seyahat hürriyetini engellediğinden bahsedilmezdi. Ayrıca konunun diğer boyutu da bu harcın gerçekten kamusal bir hizmetten faydalanılması sonucu mu alınıp alınmadığıdır. Harçları vergiden ayıran en önemli özellik harcın belirli bir kamusal hizmetin karşılığı olarak alınmasıdır. Pasaport kontrolü ve çıkış tarihinin vurulması aslında vatandaşlar bakımından bir hizmet niteliğinde olmadığından söz konusu yurt dışı çıkış harcı ‘vergi ödevi` kapsamı içinde değerlendirilebilecek bir harç da olup olmadığı tartışılır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA