8 Eylül 2024 Pazar

16:29   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ÇAĞLAYAN ADLIYESI`NDE...   16:24   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı KıLıÇ`TAN "MEHMET KASıM GÜLPıNAR" TEPKISI   15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:07   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN`DEN ‘OKULLARDA TEMIZLIK GÖREVLISI` AÇıKLAMASı   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: ``OLAY HER YÖNÜYLE INCELENMEKTEDIR``   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCİ ÖĞRENCI DANıŞMANLıK MERKEZI`NDEN OKULA UYUM SÜRECI TAVSIYELERI    11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:33   KAŞLı GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI, MERSINLI SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINI KONUK ETTI   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    18:35   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NA: "KIMSE YARGıYA PARMAK SALLAYAMAZ"   17:51   1 MAYıS TUTUKLULARıNA TAHLIYE KARARı   16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:48   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER SPORUN ÖNEMINE DIKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDIYOR  
 
     
   

DEM Partili Ali Bozan`dan Bakan Yerlikaya`ya seslendi


Mersin sahilinde bir grup genç, çalınan şarkı eşliğinde halay çektikleri ve slogan attıkları anlara dair videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşmalarının ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında soruşturma başlatılıp 22 Temmuz’da gözaltına alınmış; gözaltına alınan 9 kişiye minibüste “Ölürüm Türkiye’m” dinletilirken çekilen video ise polisler tarafından sosyal medyada yayınlanmıştı.

 

Tarih : 24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:15   Okunma : 501

(ANKARA) - DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Mersin sahilinde halay çekip slogan atan gençlerin gözaltına alınmasıyla ilgili “Gerçek bir kahramanlık öyküsü yazmak istiyorsanız halklar arası ayrımcılığı körükleyecek işlerden vazgeçin. Gençleri serbest bırakmak bunun ilk adımı olsun. Ama asıl atılması gereken adım sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılarak görüşmelerin sağlanması olacaktır. Buradan bir kez daha bu vesileyle biran önce çözüm sürecinin başlatılması gerektiği çağrısını yapıyoruz” dedi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TBMM`de konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Sıradan bir propaganda soruşturmasında özel timler ve TEM polislerince önceden hazırlanmış kameralar eşliğinde gözaltı işlemi yapıldığını belirten Bozan, "İçişleri Bakanı memleketin tek sorunu gençlerin Kürtçe şarkıları eşliğinde halay çekmesiymiş gibi ‘Gereği yapıldı` başlığında özel çekim videoyu dolaşıma soktu. Yalnız gençlerin bu görüntüsü kurban bayramına ait bir video, yani eski bir görüntü. Sayın Bakan bundan haberiniz var mı? Ne oldu da Kurban Bayramı`nda çekilmiş bir görüntü üzerine kahramanlık destanı yazma gereği duydunuz. Sayın Bakan bence sizin haberiniz olmalıydı; ‘Biji Serok Apo` söylemi AİHM, Anayasa ve Yargıtay kararlarına göre suç değil. Bu kararlardan haberiniz yoksa size göndereyim." dedi.

"Psikolojik işkencedir"

Gözaltındaki kişilere ‘Ölürüm Türkiyem” isimli şarkısının dinletildiğini belirten Bozan, şunları söyledi:

"Ne büyük bir kahramanlık öyküsü yazmışsınız. Ülke sevdalısı görünüp ‘Ölürüm Türkiyem` şarkısını söyleyen Mustafa Yıldızdoğan`ın oğluna bedelli askerlik yaptırmasına benzemiş. Suç olan gençlere ‘Ölürüm Türkiyem` şarkısını dinletmektir. Bunu kayıt altına alıp paylaşmak psikolojik işkencedir. Bizzat İçişleri Bakanlığı`na bağlı olan Mersin Emniyeti`ne ait bir minibüs içerisinde gözaltına alınan Kürt gençlere ‘Ölürüm Türkiyem` şarkısının dinletilmesi, bunun polis memurları tarafından kayıt altına alınması, bunun troll hesaplar aracılığıyla servis edilmesi psikolojik işkencedir. Sayın Bakan, kafanıza göre hukuku bırakın.

"Bir an önce çözüm sürecinin başlatılması gerek"

Mersin`de organize bir şekilde Kürt gençlerine işkence yaptınız. Geçmişte çekilmiş görüntüleri servis ederek neyi planlıyorsunuz? Neyi örtbas ediyorsunuz? Gelin gerçek hukuku işletin. Gerçek bir kahramanlık öyküsü yazmak istiyorsanız halklar arası ayrımcılığı körükleyecek işlerden vazgeçin. Bu ülkede gerçek huzuru sağlamak için çabalayın. Bunun için de buradan başlayabilirsiniz. Gençleri serbest bırakmak bunun ilk adımı olsun. Ama asıl atılması gereken adım Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılarak görüşmelerin sağlanması olacaktır. Buradan bir kez daha bu vesileyle bir an önce çözüm sürecinin başlatılması gerektiği çağrısını yapıyoruz."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  DEM Parti, Ali Bozan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA