30 Nisan 2025 Çarşamba

01:41   CEMAL ENGINYURT: SARAYDA İMAMOĞLU KORKUSUYLA UYUYAMıYORLAR   01:28   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN: SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN BEKLEYIŞIMIZ SÜRÜYOR, DOKTORLARıN AÇıKLAMALARı DıŞıNDAKI SÖYLENTILERE ITIBAR ETMEYINIZ   01:09   CHP BAŞAKŞEHIR İLÇE BAŞKANı KAYABASI: GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`IN BAHÇEŞEHIR`DE MITINGININ YAPıLACAĞı ALANıN ELEKTRIKLERI KESILDI    01:09   ÖZGÜR ÇELIK: BÜYÜK BIR KOORDINASYON IÇINDE ÜLKEMIZ IÇIN ÇALıŞMAYA DEVAM EDIYORUZ   23:52   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYONU... ÇAĞLAYAN`DA ADLI KONTROL SEVINCI   21:07   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP`TEN BAKAN TUNÇ`A: ADALET BAKANı ADETA ELINDE SATıRLA ADALETI DOĞRUYOR AMA KARS`TA DA KASAPLıK YAPıYOR   21:05   TBMM GENEL KURULU... NAMıK TAN: SIZIN MILLI DAVANıZ KıBRıS DEĞIL. SIZIN DAVANıZ CÜZDANLARıNıZ, BANKA HESAPLARıNıZ, O HESAPLARA AKAN KIRLI PARALAR   21:04   CHP`LI ZEYBEK: KANAL İSTANBUL PROJESI, SADECE ÇEVRESEL BIR FELAKET DEĞIL, AYNı ZAMANDA SOSYAL VE EKONOMIK BIR YıKıMDıR   20:34   ÖZGÜR ÖZEL EV HAPSINDEKI GAZETECI İSMAIL SAYMAZ`ı ZIYARET ETTI   20:07   TUTUKLU ÖĞRENCILER IÇIN ANKARA`DA PROTESTO…”ARKADAŞLARıMıZıN SERBEST BıRAKıLMASı IÇIN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   19:59   CHP`LI UZGEL`DEN İTALYA BAŞBAKANı MELONI`NIN "İTALYA`YA TÜRKIYE KAYNAKLı GÖÇ HAREKETI SıFıRA INDI" AÇıKLAMASı NEDENIYLE ERDOĞAN`A TEPKI   19:45   TGC`NIN 48`INCI GENEL KURULU`NUN ILK GÜNÜ TAMAMLANDı: MUNYAR YENIDEN ADAY   19:42   TBMM KİT KOMISYONU`NDA `NADIR TOPRAK ELEMENTLERI` GÜNDEME GELDI... "NADIR TOPRAK ELEMENTLERI REZERVINI ADETA ALTıN TEPSIDE SUNUYORSUNUZ"   18:44   CHP GENÇLIK KOLLARı İL BAŞKANLARı SILIVRI`DE... "MÜCADELEMIZDEN BIR ADıM GERI ATMAYACAĞıZ"   18:35   ŞIRKET YETKILISININ İSKİ`YE GELDIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   18:01   TBMM GENEL KURULU... TURHAN ÇÖMEZ: "BIZ BURADA HER GÜN KAVGA EDERKEN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, SUÇA SÜRÜKLENIYOR, CINSEL ISTISMARA UĞRUYOR"   17:55   ÖZGÜR ÖZEL: “BIR ÜLKEDE, BIR SIYASETÇIYE SERT TUTUMUNDAN DOLAYı ‘DIKTATÖR` DENILEMIYORSA ORASı DIKTATÖRLÜKTÜR”   17:49   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı EVINDE ÖLDÜREN DOKTOR MUHAMMET MUSTAFA DUMAN TUTUKLANDı   17:33   ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI EREN ÜNER: “DEĞIL 6 SAAT, 6 SENE IŞKENCE GÖRSEM DE MÜCADELEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞIM”   17:29   DENIZ YAVUZYıLMAZ`DAN HEYELAN AÇıKLAMASı: ``23 YıLDıR YÜRÜTÜLEN RANTÇı POLITIKALARLA BUGÜN YAŞADıĞıMıZ EKOLOJIK FELAKETLERIN TAŞLARı DÖŞENDI``  
 
     
   

Süleyman Bülbül: “Vatandaş vergide, sağlıkta, hizmette adalet istiyor ama adalet çığlıklarına bakmıyorsunuz”


CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, vergi paketiyle ilgili “30 yıllık hukukçuyum, adliyelerde artık adalet yok. Vergide adalet, sağlıkta adalet, hizmette adalet. Vatandaş her yerde adalet istiyor ama adalet çığlıklarına bakmıyorsunuz” dedi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2024 Pazar 16:11   Okunma : 338

(ANKARA) - CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, vergi paketiyle ilgili “30 yıllık hukukçuyum, adliyelerde artık adalet yok. Vergide adalet, sağlıkta adalet, hizmette adalet. Vatandaş her yerde adalet istiyor ama adalet çığlıklarına bakmıyorsunuz” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, vergi paketi görüşmelerinde söz alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, şunları söyledi:

“Önümde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası var. Anayasa bir devletin, milletin uymakla zorunlu olduğu en büyük kanundur. 2018`den sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber Anayasa açıkça rafa kalktı. Anayasa`nın maddeleri sadece Adalet Komisyonu`nda CHP`nin ‘Getirdiğiniz yasa tekliflerinde anayasal aykırılıklar var. Bu doğru değil. Anayasa Mahkemesi`ne gider iptal ettiririz` dememize kaldı. Bunları söylüyoruz ama yine Anayasa`ya aykırı birçok yasa teklifi geliyor. 

“Adalet çığlıklarına bakmıyorsunuz”

9 tane Yargı Paketi geldi. Onun içinden 4-5 madde getirip Gelir Vergisi Kanunu içine soktunuz ama Türkiye; demokrasi, özgürlükler, hukuk devleti ve insan haklarına saygılı bir ülke haline gelmedi. 30 yıllık hukukçuyum, adliyelerde artık adalet yok. Vergide adalet, sağlıkta adalet, hizmette adalet. Vatandaş her yerde adalet istiyor ama adalet çığlıklarına bakmıyorsunuz. 8. Yargı Paketi`nde örgüt üyesi olmadan örgüt adına suç işleme denilen AYM`nin iptal ettiği özgürlüklere aykırı bir maddeyi yine getirdiniz. Siz getiriyorsunuz, biz AYM`ye götürüyoruz. Bu iş böyle devam ediyor. Nereye kadar gidecek biliyor musunuz? 31 Mart`ta nasıl birinci parti olduk, gelecek ilk seçimde de seçimi alacağız, iktidara geleceğiz ve Anayasa`ya uygun yasaları getireceğiz. Anayasa`nın 2,7,10,11,25,35 ve 36. maddeleri uygulanmıyor. Açık ve net. Demokrasi olmayan hukuk devletinin kenarı itildiği bir ülke var.”

Erdoğan`ın vaatlerini hatırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın 2023 seçim vaatlerini sıralayan Bülbül, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan`ın 2023 seçim vaatleri aklıma geliyor. ‘Küçük esnafın prim ödeme gün sayısını 7200 güne indiriyoruz`. Oldu mu? Yok. ‘3600 ek gösterge çıkacak`. Oldu mu? Yok. ‘İşsizliği düşüreceğiz.` Oldu mu? Yok. ‘İstihdamı arttıracağız`. Oldu mu? Yok. ‘Cari açığı kapatacağız`. Oldu mu? Yok. ‘Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz` dedi. Gıda enflasyonunda birinciyiz. ‘Bir yılda 319 bin konut yapacağız` dedi. Yok. ‘Öğrencilerin yurt sorununu çözeceğiz` dedi. Yok. 2024 yılı emekli yılı olacak diye 2500 lira veriyorsunuz. O da yok. Asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz diyorsunuz o da açlık sınırının altında. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi. Ne oldu? Yok. Üniversite öğrencilerine genç kart tanımlayacağız. Telefon, bilgisayar, internet nerede? Yok. Tutuklama ve gözaltı gibi insan hakları mahkemesi içtihatlarına uyacağız yok. Yok yok. Ama CHP iktidarında hepsi olacak.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA