21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Pazarda yurttaş da esnaf da dertli


Ankara`nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi`nde kurulan pazarda alışveriş yapan yurttaşlar, fiyatların pahalılığından pazarcılar ise maliyetlerden yakındı. Bir pazarcı, “Tarlada biber 12-13 lira. İki-üç lira mazot ve işçi masrafları çıkıyor. Halden 15-16`ya alıyoruz biz de satıyoruz 20-25 liraya. Her kişi iki üç lira kazanıyor” dedi. Yurttaşlar ise “Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek. Tarlada iki lira burada 20 lira. Aradaki uçurum nerede bilmiyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:38   Okunma : 246

(ANKARA) - Ankara`nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi`nde kurulan pazarda alışveriş yapan yurttaşlar, fiyatların pahalılığından pazarcılar ise maliyetlerden yakındı. Bir pazarcı, “Tarlada biber 12-13 lira. İki-üç lira mazot ve işçi masrafları çıkıyor. Halden 15-16`ya alıyoruz biz de satıyoruz 20-25 liraya. Her kişi iki üç lira kazanıyor” dedi. Yurttaşlar ise “Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek. Gelirimiz çok düştü. Bu mevsimde ucuz olması gereken şeyler ucuz değil” diye konuştu.

ANKA Haber Ajansı, Ankara`nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi`nde kurulan pazarda vatandaşlar ve pazarcılara mikrofon uzattı. Biber ve salatalık satan bir pazarcı, tarladaki sebzenin pazara gelirken fiyatının nasıl arttığını şöyle anlattı:

“Tarlada bu biber 12-13 liraya çıkıyor. İki-üç lira mazot ve işçi masrafları çıkıyor. Halden 15-16 liraya alıyoruz, biz de satıyoruz 20-25 liraya. Her kişi iki üç lira kazanıyor. Hal de iki üç lira kazanıyor biz de.”

Patates satan bir esnaf, 4-5 lira olan maliyetin pazara gelene kadar arttığını söyledi. Pazarcı, bir kilo patatesten 1,5 ile 2 lira arasında kazandığını belirtti.

TÜİK verilerine göre pazarda limon 20 lira, pazarcı ise sadece maliyetinin 25 lira olduğunu söylüyor

TÜİK verilerine göre limonun kilosu 20 olarak hesaplanmıştı. Pazarda ise en ucuz limon 30 liradan satılıyor. Limon satan bir esnaf, “Maliyeti 20 lira. Bize gelişi 25 lirayı buluyor. TÜİK yalan söylüyor” dedi.

Yurttaşlar: Asgari ücretin 17 bin olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek

Mamaklılar fiyatların yüksekliğinden şikayetçi. Pazardaki fiyatlar hakkında konuşan bir yurttaş şunları söyledi:

“Fiyatlar marketlere göre iyi ama gelire göre çok yüksek. Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde bu fiyatlar çok yüksek. Gelirimiz çok düştü. Bu mevsimde ucuz olması gereken şeyler ucuz değil. Televizyonlardan izliyoruz tarlada çok ucuz. Orada iki lira burada 20 lira. Aradaki uçurum nerede bilmiyoruz.”

Bir vatandaş da fiyatların yüksek olduğunu, ancak akşam saatlerinde ucuzladığını belirterek şöyle konuştu:

“Güneş batana kadar pahalı, hava karardıktan sonra insanlar ayak çekilmeye başlayınca fiyatlar yavaş yavaş düşüyor. Piyasanın genel kanısında neye göre pahalı, ucuz diyeceksiniz. Burası Mamak bölgesinin en ucuz pazarı olmasına rağmen pahalı.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA