20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Can Atalay için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu`nda kavga çıktı...


CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, TİP, DEVA, Demokrat Parti ve Emek Partisi`nden oluşan muhalefet partileri, Meclis`in AYM`nin Can Atalay kararıyla ilgili toplanması için 9 Ağustos`ta TBMM Başkanlığı`na başvurmuştu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu, bugün olağanüstü toplandı.

 

Tarih : 16 Ağustos 2024 Cuma 15:15   Okunma : 442

(TBMM)- TBMM Genel Kurulu, muhalefetin çağrısı üzerine Anayasa Mahkemesi (AYM) Can Atalay`la ilgili kararını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık`ın kürsüde "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözleri üzerine başlayan gerilim, AKP sıralarını işaret ederek "Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır" demesiyle kavgaya dönüştü. AKP`li Alpay Özalan`ın Şık`a saldırması üzerine salon karıştı. TİP`li Sera Kadıgil, Şık`ın DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit`i başından yaraladığını söyledi. Kadıgil`in paylaştığı videoda yerlerde kan izleri olduğu görüldü.

Oturuma MHP katılmadı. Ayağında tarak kemiğindeki kırık nedeniyle dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın konuştuğu oturuma katılamayan CHP lideri Özgür Özel, bugünkü oturuma katıldı.

Olağanüstü oturum, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında başladı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Can Atalay`ın vekilliğinin düşürülmesi kararının da Bekir Bozdağ`ın başkanlık ettiği oturumda okunduğunu hatırlatarak, olağanüstü toplantıya Bozdağ`ın başkanlık yapmaması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine usul tartışması açıldı.

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, “Bu kürsülerden bireysel başvuruyu en çok savunanlardan birisi sizdiniz, şu an itibarıyla Adalet Bakanlığı`nızı yapan o gün Bartın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi olan sayın Yılmaz Tunç dün diyor ki, Meclis`in yapacak bir işi yok diyor, AYM`nin vermiş olduğu karara ilişkin. Siz bugün burada Medeni Kanun`un ikinci maddesi dürüstlük kuralıdır, bir hakkın kötüye kullanılmamasının en önemli örneğini bugün fiili olarak gösteriyoruz. Lehte söz alıp tutumunuz aleyhinde konuşarak. Bunu niçin yapıyoruz biliyor musunuz? Bugün Meclis Genel Kurulu`nu Meclis teamüllerine göre her ne kadar İçtüzük`ün 15`inci maddede Meclis Başkanı Başkanvekili belirler dese de Gülizar Biçer hanımefendinin yönetmesi gerekiyordu. Meclis Başkanımız bir hakkın kötüye kullanımının en güzel örneğini sizi o kürsüye oturtmakla yaptı" dedi. 

TİP Milletvekili Ahmet Şık kürsüye gelerek "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır” sözleri üzerine AKP sıralarından tepki geldi. AKP`li milletvekillerinin kürsüye doğru yürümesi üzerine Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından Ahmet Şık yeniden söz aldı. Şık, "Sizin suçlarınıza ortak olmayan herkese terörist dediğiniz için Atalay`a `terörist` demeniz şaşırtıcı değil. Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır. Utanmaz dediğim için kızdınız ya anlatayım size neden? Birazcık ahlak sahibi olsanız bu adam Meclisi yönetemez” diye konuşurken, Bekir Bozdağ bir kez daha oturuma 15 dakika ara verdi.
Bu sırada AKP`li Alpay Özalan, Ahmet Şık`a saldırırken Genel Kurul salonu karıştı.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, kavga sırasında çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Kadıgil, Özalan`ın önce Ahmet Şık`a saldırdığını ardından da DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit`in kaşını yardığını söyledi. Kadıgil`in paylaştığı videoda, salonun zemininde kan izleri görüldü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA