7 Haziran 2025 Cumartesi

13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:30   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:40   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:25   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   21:32   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:01   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:10   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:01   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:57   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi, ilçenin gelişimi için çalışmalara devam ediyor


Yenişehir Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını ön planda tutarak kalıcı çözümler üretiyor. Belediye, bir haftada iki mahallede üç projenin temelini attı.

 

Tarih : 26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:55   Okunma : 735

(MERSİN)- Yenişehir Belediyesi, geçen hafta kütüphane ve taziyeevinden oluşan Emine Halil Aydemir Kültür Kompleksi ile Bülent Celal Oktay İlkokulu ve Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri projelerinin temelini attı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve ilçenin gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İlk olarak kütüphane ve taziyeevinden oluşan Emine-Halil Aydemir Kültür Kompleksi`nin temeli atıldı. Eğriçam Mahallesi`nde yer alan kompleks konumu itibariyle Akkent ve Batıkent Mahallesi`nden yaşayan vatandaşlara da hitap edecek. Proje daha önce Menteş Mahallesi`nde inşa edilerek, hizmete açılan Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nin devamı niteliği taşıyor. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, içerisinde ders çalışma alanlarının da olduğu erişilebilir kütüphaneleri kentin her noktasına yaymayı hedeflediklerini ifade etti. Birçok çocuğun evinde ders çalışma ortamı bulunmadığına dikkat çeken Başkan Özyiğit, bu projeleri eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmanın bir adımı olarak nitelendirdi.

BETEM`deki eğitimin modeli ilkokul seviyesine taşınıyor

Kültür kompleksi projesinin ardından Fuat Morel Mahallesi`nde Bülent Celal Oktay İlkokulu`nun temeli atıldı. 320 öğrenci kapasiteli ilkokulda, Belediye tarafından Türkiye`de bir ilk olarak hayata geçirilen Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)`nde çocukların potansiyellerinin ortaya çıkarıldığı eğitim modeli de uygulanacak. 2025 yılında öğrenci alımına başlanacak ilkokul ilgili Özyiğit, başlattıkları eğitim modelinin çocukların bilgiyi nasıl kullanacaklarını, sorunları nasıl çözeceklerini ve yaratıcı düşünmeyi nasıl geliştireceklerini öğreten bir yaklaşımı içerdiğini söyledi. BETEM`deki eğitimin modelini ilkokul seviyesine de taşıyacaklarını kaydeden Başkan Özyiğit, çocukların var olan potansiyelini ortaya çıkararak, onları yarının dünyasında söz sahibi olacak bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

Kentin en büyük kütüphanesi ile Mersin ilk çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesi kurulacak

Mersin`in en yoğun caddelerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde temeli atılan ve 6 ay içerisinde hizmete açılması hedeflenen proje ise büyük halk kütüphanesi, oyuncak müzesi ve çocuk kütüphanesinden oluşuyor. Leyla Kürk Kent Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri adını taşıyan proje ile kentin en büyük kütüphanesi, Mersin`in ilk çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesi kurulacak. Başkan Abdullah Özyiğit, kütüphanede yer alacak kafeteryada 25 yıl boyunca çay, su ve çorbanın vatandaşlar için ücretsiz olacağını söyledi. Özyiğit, oyuncak müzesini sanatçı Sunay Akın ile birlikte oluşturacaklarını da ifade etti.

Belediye, üç projeyi de hayırsever vatandaşların destekleriyle inşa ediyor. Başkan Özyiğit, bağışçılara vatandaşlar adına teşekkür ederek,ilçede oluşturdukları dayanışmacı belediyecilik anlayışına dikkat çekti. Bu bağışların iyi belediyecilik anlayışına duyulan güvenin bir parçası olduğunu ifade eden Özyiğit, projelerin ilçeye ve Mersin`e hayırlı olmasını diledi.

Paylaş :
Etiketler :  Yenişehir Belediyesi, Mersin, Abdullah Özyiğit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA