19 Eylül 2024 Perşembe

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin öğrenim yardımı başvuruları başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin üniversite öğrencileri için hayata geçirdiği öğrenim yardımı için başvurular başladı. Ön kayıt başvuruları `www.mersin.bel.tr` ve Teksin uygulaması üzerinden alınıyor. 

 

Tarih : 26 Ağustos 2024 Pazartesi 16:06   Okunma : 475

Ailesi Mersin`de ikamet eden ve bu yıl üniversiteyi kazanan öğrencilere destek olan Büyükşehir Belediyesi`nin öğrenim yardımı için başvuruları başladı. Ön kayıt başvurularının www.mersin.bel.tr ve Teksin üzerinden alındığı Öğrenim Yardımı için gerekli evrakların, 25 Ekim 2024 tarihine kadar en yakın Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru tarihleri, başvuru şartları ve gerekli evraklarla ilgili detaylı bilgi, yine web sitesi ve Teksin üzerinden alınabilecek.

Öğrencinin anne veya babasının kentte ikamet ediyor olması şartının arandığı öğrenim yardımı, 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılan YKS`de devlet okullarının herhangi bir bölümünü kazanan öğrencilerin yanı sıra, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde yerleşik vakıf (özel) üniversitelerini tam burslu kazanan öğrencilere de verilecek. Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmış olması şartı aranıyor. Alınan Meclis Kararı ile bu yıl tutarları artırılan öğrenim yardımı kapsamında, 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 5 bin TL, 4 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 10 bin TL, 5 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 12 bin 500 TL ve 6 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 15 bin TL öğrenim yardımı yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi`nin, sadece ilk yıl verilen ve geri ödemesiz olan öğrenim yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler, belediyenin resmi web sayfası olan www.mersin.bel.tr adresinde “Duyurular” kısmında açılan “Öğrenim Yardımı Başvurusu” linkinden giriş yaparak formu doldurup, istenilen belgeleri başvuru formuna fotoğraf veya PDF olarak yükleyerek ön kayıt başvurusunu yapabilecek.

Ön kayıt başvurusu yapıldıktan sonra sistem tarafından verilen 4 haneli kayıt numarası, istenen evraklarla birlikte Kurs Merkezlerine en geç 25 Ekim 2024 tarihine kadar teslim edilecek.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA