18 Eylül 2024 Çarşamba

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı... Numan Kurtulmuş: ``Ayşenur evladımızın katillerinden bütün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır``


İşgal altındaki Batı Şeria`da, barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Aydın Didim`de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ``Milletimiz emin olsun. Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Ayşenur evladımızın katillerinden bütün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır`` dedi.

 

Tarih : 14 Eylül 2024 Cumartesi 15:30   Okunma : 279

 

(AYDIN) – İşgal altındaki Batı Şeria`da, barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Aydın Didim`de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ``Milletimiz emin olsun. Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Ayşenur evladımızın katillerinden bütün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır`` dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria`da, barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerlerinin katılımcıların üzerine ateş açması sonucu öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi`nin naaşı, dün Tel Aviv`den Bakü`ye, oradan da İstanbul`a ulaştırılmıştı. Naaş, İstanbul`daki törenin ardından İzmir`e gönderilmiş ve burada da tören düzenlenmişti. Daha sonra Adli Tıp Kurumu`na gönderilen Eygi`nin naaşı, akşam saatlerinde memleketi Aydın Didim`e getirildi.

Eygi`nin Türk bayrağına sarılı naaşı polislerin omuzlarında Didim Merkez Camisi`ne getirildi. Buradaki törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletvekilleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

İsrail protesto edildi

Cenaze törenine katılan yüzlerce vatandaş, İsrail`in Filistin`de gerçekleştirdiği katliamı protesto etti. Ellerinde Filistin bayrağı taşıyan grup, "Katil İsrail, Ortadoğu`dan defol" sloganları eşliğinde tören alanı çevresinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

``Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır``

Eygi`nin Türk bayrağına sarılı naaşı polis mangası tarafından Didim Merkez Camisi`ne getirildi. Burada konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, ``Milyarlarca insanın kalbinin ve zihninin burada, Didim`de attığını biliyoruz`` dedi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

``Ayşenur evladımız, bundan sonra bütün milletimizin evladıdır. Bütün insanlık aleminin mahşeri vicdanının temsilcisidir. Mekanı cennet olsun, Allah nur içinde yatırsın. İnşallah şehitlerle, nebilerle, sıddıklarla birlikte, kendisini cennet-i alada karşılasın, ağırlasın. Hüznümüz büyüktür, ifade edecek söz bulamıyoruz. Ama şunu sevinerek ifade etmek isterim ki bugün burada Türkiye`nin bütün siyasi kanaatlerine sahip olan siyasi partilerimizin, farklı kanaat gruplarının temsilcilerinin burada olduğunu biliyoruz. Hep beraber milletçe, 85 milyon şehidimize sahip çıktık. Türkiye`nin milli davası olan Filistin davasının önemli bir sembolü olarak Ayşenur evladımıza bugün sahip çıkıyoruz. İlk andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak olayın vuku bulduğu andan itibaren duruma müdahale edilmiş, orada yapılan işlemlere müdahale edilmiş, burada da Adli Tıp Kurumu`muzun uluslararası standartlarda otopsi raporları, ortaya çıkarılmıştır. Milletimiz emin olsun. Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Ayşenur evladımızın katillerinden bütün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır.``

İmam: ``İnsanlık duygusu ve temiz vicdanlar şehit edildi``

Cenaze namazını kıldıran imam yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

``Millet olarak hepimizin başı sağ olsun, vicdanı paslanmamış, merhametini yitirmemiş insanlığın, insanlık aleminin başı sağolsun... Kardeşimiz, terör devleti İsrali`in işgal askerleri tarafından şehit edildi. Orada şehit düşen 41 bin şehidimizin menzillerini mübarek eylesin. Kardeşimiz artık milletimize mal olmuştur, aziz milletimizin bağrında yaşayacaktır. Filistin`de Ayşenur kardeşimiz zulme karşı sesini yükseltmek için barışçıl bir gösteriye katılmak için oradaydı. Ne yazık ki işgal güçleri tarafından şehit edildi. Merhamet duygusu, insanlık duygusu ve temiz vicdanlar şehit edildi.``

Kurtulmuş`tan slogan uyarısı: ``Arkadaşlar cenazedeyiz``

Cenaze namazının kılınmasının ardından kalabalık grup tekbir getirerek ``Katil İsrail” sloganları attı. Kurtulmuş slogan atanları, ``Arkadaşlar cenazedeyiz. Cenazelerde slogan atmıyoruz`` sözleriyle uyardı.

Daha sonra Ayşenur Ezgi Eygi`nin naaşı, Didim Asri Mezarlığı`na götürüldü. Tabuta, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da omuz verdi. Kurtulmuş, ``Bugün burada hem bir taraftan büyük hüzün içerisindeyiz hem de büyük bir öfkenin içerisindeyiz. Türkiye`nin tamamının kalbinin ve aklının burada olduğunu biliyoruz`` dedi.

Tören katılanların Eygi`nin ailesine taziyelerini iletmesinin ardından, Ayşenur Ezgi Eygi`nin cenazesi Didim Asri Mezarlığı`nda toprağa verildi.  

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA