18 Eylül 2024 Çarşamba

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Türkiye İşçi Partili öğrenciler, Ayşenur Ezgi Eygi`nin öldürülmesini İsrail`in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti


Türkiye İşçi Partili öğrenciler, Ayşenur Ezgi Eygi`nin Batı Şeria`da İsrail askerleri tarafından katledilmesini İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti. Yapılan açıklamada, “Bugün Ayşenur`u andığını iddia eden AKP, İsrail ile ticari ilişkilerini sürdüren, İsrail ile ticaret yapan şirketleri koruyanlardır. Ayşenur`un mücadelesini sahiplendiğini iddia eden bu iktidar, Ayşenur`un katili olanlardır. Ayşenur`un katili İsrail`den de, İsrail`i besleyen AKP ve sermayeden de hesap soracağız" denildi.

 

Tarih : 14 Eylül 2024 Cumartesi 15:51   Okunma : 215

Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: MEHMET ÇALPAR 

(İSTANBUL) - Türkiye İşçi Partili öğrenciler, Ayşenur Ezgi Eygi`nin Batı Şeria`da İsrail askerleri tarafından katledilmesini İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti. Yapılan açıklamada, “Bugün Ayşenur`u andığını iddia eden AKP, İsrail ile ticari ilişkilerini sürdüren, İsrail ile ticaret yapan şirketleri koruyanlardır. Ayşenur`un mücadelesini sahiplendiğini iddia eden bu iktidar, Ayşenur`un katili olanlardır. Ayşenur`un katili İsrail`den de, İsrail`i besleyen AKP ve sermayeden de hesap soracağız" denildi.

Türkiye İşçi Partili öğrenciler, aktivist Ayşe Ezgi Eygi`nin İsrail askerleri tarafından Batı Şeria`da başından vurularak öldürülmesini protesto etmek için Levent`teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı. ‘Filistin`de, düşene, dövüşene bin selam` yazılı pankart taşıyan öğrenciler, konsolosluk önünde açıklama yaptı.

"Ayşenur, Filistin halkının haklılığını göğsüne gererek savaşmış bir devrimcidir"

TİP Öğrenci Bürosu Üyesi Selim Zeybek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün, TİP`li Öğrenciler olarak Filistin`de katledilen arkadaşımız Ayşenur Ezgi Eygi`nin hesabını katil İsrail ve onun iş birlikçisi AKP`den sormak için İsrail konsolosluğu önünde toplandık. Ayşenur, yalnızca insan hakları için emek veren bir öğrenci değil, davasında kararlı bir sosyalistti, Filistin halkının direnişine omuz verişini yalnızca sıcak kalbine, insanlık için düşlediği aydınlık bir geleceğe bağlarsak Ayşenur`a ve davasına eksik yaklaşmış oluruz. O aynı zamanda dünyayı saran savaş ve korku atmosferinin karşısında, enternasyonalist bir tutumla Filistin halkının haklılığını göğsüne gererek savaşmış bir devrimcidir. Biliyoruz ki Amerika`dan Filistin`e direnen, Filistin halkıyla dayanışmaya giden Ayşenur`un cesareti ve mücadelesi sarayın timsah gözyaşlarının ardını göstermeye yeter de artar.

 "Ayşenur`un mücadelesini sahiplendiğini iddia eden bu iktidar, Ayşenur`un katili olanlardır"

Ayşenur`un katledilmesini yalnızca acı bir kayıp olarak değil İsrail`in siyasi bir tercihi olarak değerlendirmek durumundayız. Dolayısıyla Ayşenur`un hayatını kaybetmesi, sadece bir insanın hayatının sona ermesi değil, aynı zamanda sosyalist mücadelenin ve Filistin halkının haklı direnişinin engellenmek istenmesidir. Filistin`deki mücadeleyle alakalı din kardeşlerimiz demenin ötesine geçmeyen AKP duruma ilişkin açıklamasında onun alçakça katledildiğini söylemekten geride durmazken, İsrail`le ilişkilerini sürdürmektedir. Bugün Ayşenur`u andığını iddia eden AKP, İsrail ile ticari ilişkilerini sürdüren, İsrail ile ticaret yapan şirketleri koruyanlardır. Ayşenur`un mücadelesini sahiplendiğini iddia eden bu iktidar, Ayşenur`un katili olanlardır.

 "Ayşenur`un katili İsrail`den de, İsrail`i besleyen AKP ve sermayeden de hesap soracağız"

Onu anmak yalnızca yas tutarak olmaz, Ayşenur gibi yaşamını mücadeleye adayan insanların ölümleri yalnızca yas tutarak anılmaz. O yüzden burada Ayşenur`u anmaya gelen her bir arkadaşım ve dünyanın dört bir yanında yas tutan milyonlarca genç gibi üzgünüz fakat artık daha kararlıyız. Öfkeliyiz fakat artık daha mertiz. Bugün, Aydın Didim`de naaşının toprağa verildiği bu anda, bu ülkenin sosyalist gençleri olarak katil İsrail konsolosluğu önünden söz veriyoruz, Ayşenur`un kavgası, mücadeleye atılan her bir gencin omuzlarında, omuzlarımızda yükselecek. Filistin`de ve dünyada, barışın ve eşitliğin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayşenur`un katili İsrail`den de, İsrail`i besleyen AKP ve sermayeden de hesap soracağız. Kahrolsun katil Siyonist rejim, yaşasın özgür Filistin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA