16 Eylül 2024 Pazartesi

16:10   KAS HASTASı YAKUP BEBEĞIN BABASı ERTAN ÇALıK: “ÇOCUĞUMUZUN TEDAVISI IÇIN 3 MILYON 200 BIN DOLAR PARAYA IHTIYACıMıZ VAR”   15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   15:47   DEM PARTI`NIN 4 GÜN SÜREN MERKEZI ÖRGÜTLENME KONFERANSı SONA ERDI...   15:37   ANAYASA MAHKEMESI, MAAŞ ZAMMıNı BEĞENMEYIP YÖNETICIYE MAIL ATAN IŞÇIYI HAKLı BULDU   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   11:23   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... MAHKEME ARA KARARıNı AÇıKLAYACAK   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   10:12   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, PERSONELI ILE PIKNIKTE BULUŞTU   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, FıNDıKPıNARı VE AYVAGEDIĞI SÜPER KUPA FINALI`NI IZLEDI   13:27   BAKAN ÖMER BOLAT: “EMLAKTA DOĞRULANMıŞ ILAN DÜZENLEMEMIZ BUGÜNDEN ITIBAREN UYGULANMAYA BAŞLANDı”   13:19   ÖMER FETHI GÜRER, SILAJLıK MıSıR ÜRETICILERININ SORUNLARıNı DINLEDI: “ÜRÜNLERI SATACAK ALıCı BULAMıYORUZ”   13:06   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı SONA ERDI   12:43   "ADALET NÖBETI"NI KUĞULU PARK`TA SÜRDÜREN DEPREMZEDE DÖNE KAYA: " CUMHURBAŞKANı`NDAN BAKANLıKLARıNA KADAR HERKESI ADALETIN SAĞLANMASı IÇIN GÖREVE DAVET EDIYORUM"   12:33   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU TRABZON`DA: “ŞEHITLERIMIZE RAHMET DILIYORUZ, TERÖRÜ LANETLIYORUZ”   12:19   SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA SORUŞTURMA, INCELEME VE TEHDIT IDDIASı... BIRLIK SAĞLıK SEN GENEL BAŞKANı DOĞRUYOL: "SAĞLıK BAKANLıĞı ÇALıŞANLARı MAALESEF SAHIPSIZ KALMıŞ VE ORTAYA ATıLMıŞ DURUMDADıR"   12:17   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, KIEV`DE ABD KONGRESI DELEGASYONUYLA GÖRÜŞTÜ   11:06   ERDOĞAN TOPRAK: NARIN VE SıLA OLAYLARı GÖSTERDI KI, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLAR SAHIPSIZ   10:59   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı... 1 MILYON 864 BIN ADAYıN BAŞVURDUĞU SıNAV 10.15`TE BAŞLADı   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT GENELINDE AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı ÖNLEM   09:48   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: AKP IKTIDARı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETI MEŞRULAŞTıRMAYA HIZMET EDIYOR  
 
     
   

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: "Türkiye`de bir rekora imza atarak 77 bin ton asfalt döktük"


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Göreve geldiğimde ilçemizin yolları çok bozuktu. Türkiye`de bir rekora imza atarak 77 bin ton asfalt döktük, 52 caddemizi asfaltla buluşturduk. Ulaşılabilir bir Esenyurt için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 15:39   Okunma : 237

(İSTANBUL)- Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Göreve geldiğimde ilçemizin yolları çok bozuktu. Türkiye`de bir rekora imza atarak 77 bin ton asfalt döktük, 52 caddemizi asfaltla buluşturduk. Ulaşılabilir bir Esenyurt için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, NOW TV`de yayınlanan Merve Yıldırım ile Çalar Saat programında sosyal belediyecilik, ulaşım, yeşil alan projeleri ve imar sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçenin güçlü yanlarını geliştireceklerini söyleyen Başkan Özer, “Bizim iddiamız ve idealimiz güçlü yanlarımızı geliştirerek negatif yanlarımızı ortadan kaldırmak. Esenyurt`u 21`inci yüzyılın yıldızı haline getireceğiz. İlçemizde bir model örüyoruz ve bunu Türkiye`ye hediye edeceğiz” diye konuştu.

“Temizlik filomuzu güçlendirdik”

Başkan Özer, şunları kaydetti:

“Belediyecilikte başarılı olmanın yolu şudur; öncelikle hedeflerinizi ve sizi bu hedeflere ulaştıracak projelerinizi netleştireceksiniz. Son olarak bu projeleri o hedeflere ulaştıracak kadroları oluşturacaksınız. Biz bunları yaptık. Şimdi uygulamaya geçiriyoruz. Yedi hedef belirledik. Birincisi Barış ve Kardeşlik Şehri Esenyurt. Türkiye`nin 81 ilinden ve birçok ülkeden Esenyurt`a göç var. Burada barış ve kardeşlik şehrini inşa ederek bunu Türkiye`ye hediye edeceğiz. İkinci mottomuz; Temiz, Ulaşılabilir, Yeşil Bir Esenyurt. Biz geldiğimizde çöp dağları vardı. On iki çöp kamyonu ve 540 yeni çöp konteyneri ile temizlik filomuzu güçlendirdik. Şimdi Esenyurt tertemiz. Yollarımız çok bozuktu. Türkiye`de bir rekora imza atarak 77 bin ton asfalt döktük, 52 caddemizi asfaltla buluşturduk. Bununla da yetinmedik 72 bin metrekare bordür taşı döşedik, 8 bin noktadaki bozuk yolu onardık ve 8 bin tane rögarda temizlik yaptık.

“Esenyurt parklarla nefes alacak”

Ülkemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10 metrekare ama Esenyurt`ta 72 santimetrekare. Toplanma alanlarımız bile yapılarla tahrip edilmiş. Halkın nefes alması için her boş alanımızı yeşil alana çeviriyoruz. Bu kapsamda göreve gelir gelmez 3 tane yeni park açtık. Haramidere`den geçen BOTAŞ boru hattı üzerine 100 bin metrekarelik park yapıyoruz. Açılışını Ekrem Başkan`la birlikte yapacağız. Bu proje sayesinde Esenyurt nefes alacak.

"15 yeni kreşin temelini de 2024 yılı içerisinde atacağız"

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Öğrencilerimize beslenme çantası, kırtasiye desteği ve nakdi yardımda bulunacağız. Öğrencilerimizin fiziki olarak daha iyi bir ortamda ders görebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı 20 okulun bakım ve onarımını yaptık. ‘Anneler işe çocuklar kreşe` diyerek bir kreşimizi açtık iki kreşimizin ise temelini attık. 15 yeni kreşin temelini de 2024 yılı içerisinde atacağız. İlçemizde 45 yılda 9 kreş yapılmış, biz bu yıl 15 kreş yapacağız. Bir aşevi açtık. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Bunu mahallelere yayarak iki aşevi dağıtım noktamızı hayata geçirdik. Bu noktalarda bin kişiye yemek veriyoruz. Sekiz nokta daha açacağız. Bu aslında sosyal devletin görevi ama devlet yapmayınca biz yapıyoruz. Mesela işsizlik de devletin problemi ama biz şu ana kadar 3 bin insanımızı iş sahibi yaptık. Hedefimiz 5 yılda 100 bin kişiyi istihdam etmek.”

Programda ilçedeki imar sorunlarıyla ilgili de konuşan Başkan Özer, 40 bin konut mağdurunun olduğunu söyleyerek, “Biz bu sorunu çözdük. 5 bin konutla ilgili tapu mağduriyetini giderdik. 8 yıldır yasaklı olan Kıraç bölgemizi imara açtık” diye konuştu. Özer, program sonunda ilçede düzenlenen festivallerden de bahsederek, Eylül ayı sonunda 3. Kardeş Kültürler Festivali`ni yapacaklarının müjdesini verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA