19 Eylül 2024 Perşembe

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Semra Dinçer: AKP, huzurevinde kalan yaşlıların huzurunu kaçırdı


CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın Türkiye genelindeki huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 300 ila 360 arasında değişen oranda zam yapmasına tepki gösterdi. Dinçer, "AKP iktidarı acı reçeteyi vatandaşa kesmeye devam ediyor. Emekliyi açlık sınırı altında yaşamaya mahkum eden AKP iktidarı şimdi de gözünü huzurevlerinde kalan yaşlılara dikti. AKP huzurevinde kalan bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın da huzurunu kaçırdı” dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2024 Çarşamba 15:33   Okunma : 293

(ANKARA) -  CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın Türkiye genelindeki huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 300 ila 360 arasında değişen oranda zam yapmasına tepki gösterdi. Dinçer, "AKP iktidarı acı reçeteyi vatandaşa kesmeye devam ediyor. Emekliyi açlık sınırı altında yaşamaya mahkum eden AKP iktidarı şimdi de gözünü huzurevlerinde kalan yaşlılara dikti. AKP huzurevinde kalan bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın da huzurunu kaçırdı” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 300 ila 360 arasında zam yapmasına tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, "Ev kirasını dahi ödeyemeyen, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan, açlık ve sefalet içerisinde yaşamaya mahkum edilen emekli, bu ücretleri nasıl karşılasın? Emeklilerimiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız sokaklara mı düşsün" diye sordu.

Dinçer, yaptığı açıklamad; tek kişilik odaların 3 bin liradan 10 bin liraya, paylaşımlı odaların ise 7 bin lira olduğunu belirterek, "Bu fiyatlar 12 bin 500 lira aylık alan bir emekli için ölüm fermanı demektir" dedi.

"AKP iktidarı şimdi de gözünü yaşlılara dikti"

Huzurevlerinde kontenjan azlığının halihazırda en büyük sorunlardan birisi olduğuna dikkat çeken Dinçer şunları söyledi:

"Yaşlı vatandaşlarımız halihazırda aylarca sıra bekleseler dahi huzurevlerine kabul edilememektedirler. Büyükşehirlerde ve özellikle de küçük illerimizde huzurevi sayısının az olması ve kontenjanlarının çok düşük olması yaşlılarımızı zor durumda bırakmışken, üzerine astronomik zamların yapılmasıyla birlikte yaşlı vatandaşlarımızın huzuru iyice kaçmıştır. Uyguladığı bilim dışı ekonomi politikalarıyla toplumun tüm kesimlerinin huzurunu kaçıran AKP iktidarı şimdi de gözünü yaşlılara dikti. Yaşlılarımızın rahatlıkla yaşayabilecekleri modern ve donanımlı huzurevlerinin her ilde yaygınlaştırılması gerekirken, AKP iktidarı garip gurebanın üç kuruşuna gözünü dikti.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA