19 Eylül 2024 Perşembe

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali`nde Mersin rüzgarı


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali`nde Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin standı yoğun ilgi gördü. Mersinden Kadın Kooperatifi`ne üye kadınlar tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği stantlarda, el yapımı birçok ürün, dünyanın ve Türkiye`nin pek çok yerinden gelen misafirlere sunuldu.

 

Tarih : 17 Eylül 2024 Salı 10:45   Okunma : 440

Antalya Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği ‘3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali`nde Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin standı büyük ilgi gördü. Mersinden Kadın Kooperatifi`ne üye emekçi kadınlar tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği stantlarda el yapımı birçok ürün dünyanın ve Türkiye`nin pek çok yerinden gelen misafirlere sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen ilk törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Yörük-Türkmen dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek`in Atatürk Anıtı`na çelenk sunmasıyla başlayan törenin ardından göç duasının okunmasıyla Yörük göçü yapıldı.

Başkan Böcek, Yörük Göçü`nde en önde yürüdü

Temsili Yörük Göçü yürüyüşü, Karaalioğlu Parkı`ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önünde sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye önünde korteje katılan misafirleri tek tek selamladı. Böcek, “Türkiye`den 59 Yörük-Türkmen derneği, 19 ülkeden gelen heyetlerimizle Yörük Göçümüzü yaptık. Bize destek olan Yörük kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yörük kardeşlerimizin gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak için böyle bir festival düzenliyoruz. 3 gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerimizle halkımızla buluşacağız” dedi.

“Yörük kültürünü hep birlikte gelecek nesillere aktaracağız”

Coşkulu bir etkinlik olduğunu kaydeden ve dünyanın dört bir yanından insanın katıldığına dikket çeken Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, “Mersin`deki federasyonlarımızla, derneklerimizle beraber katıldık. Mersin, Yörük kültürünün yoğun yaşandığı bir ilimiz. Kültürümüzün aslında mihenk taşı denilen Yörüklerimizin, Yörük kültürünün yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak festivalde yerimizi aldık” diye konuştu.

Yıl boyu Büyükşehir`in de birçok etkinlikte Yörüklerle bir araya geldiğine dikkat çeken Şahutoğlu, “Yaptığımız projelerle aslında yaşamış oldukları sorunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz. Her bir proje onların yaşadığı bir sorunu çözmeye yönelik. Fakat bunu daha kitlesel boyutlara taşımak, yaymak adına bu tür festivallerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Vahap Seçer`in talimatlarıyla bugün 3`üncüsü düzenlenen festivalle bu kültürü gelecek nesillere aktaracağız” ifadelerini kullandı.

“Yörük kültürünü tüm dünyaya yayacağız”

Türkiye`de ve dünyada yaşayan Yörükleri bir araya getiren etkinlik için emek verenlere teşekkür eden Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, “Buna benzer etkinlikleri kendi yöremizde Anamur ilçesinde ara ara yapmaktayız. Hatta bu yıl ki programımızı yaylalarda başlattık. Bizim de Toroslar`da yazın 6 - 8 ay arası yaylada kalan hayvancılıkla, arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımız var. Biz de bu etkinlikleri kendi ilçemizde komşu Yörükler`imizle beraber yapmayı planlıyoruz” dedi.

Deniz, “Böyle etkinliklerle Yörükler kültürlerini tanıtıyor, geçmiş dönemdeki yaşantısındaki, kültürel geleneklerimizi sürdürüyoruz. Umarım bundan sonra daha da gelişerek bu Yörük kültürünü tüm dünyaya yayacağız” diye konuştu.

“Mersin`i en iyi şekilde temsil ettik”

Büyükşehir`i ve Yörükleri temsilen festivalde yerlerini aldıklarını belirten Mersin Yörük Türkmen Vakfı İl Başkanı Berdan Tun, “Mersin`de faaliyet gösteren derneklerimiz ve dernek başkanlarımız burada. Yörük Festivali içerisinde Mersin`imizi ve Mersin`in Yörük kültürünü her aşamada anlatmak üzere buradayız. Yapmış olduğumuz çadır ziyaretlerinde Mersin Yörük kültürünü, geleneklerini buradaki diğer paydaşlarla paylaştık. Mersin`i en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Bu kapsamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, şunları söyledi:

-Şükran Arslan “Geçen yıl da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Seçer`in sayesinde geldik. Bu etkinlikte tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik, memnun kaldık. Meral Seçer Hanım`ın katkılarıyla kooperatif olarak çok güzel şeyler hazırlamışlar, kutluyorum onları. Emekçi kadınlar, becerikli kadınlar eline her zaman taşın altına koyduğu gibi becerilerini burada da göstermişler."

-Şerife Ramadan: “Ben geçen sene buradaydım çok beğenmiştim, denk geldi tesadüf bu sene yine buradayım. Türkiye`deyim geziyorum ve Mersin`in standını hiç unutmadım. Çorbalık vardı karışık ve biz Kıbrıs`ta kavurga derdik onlardan aldım. Çorbayı pişirdiğimde, herkes çok beğendi. Bu sene de lavanta, portakal ve muz deneyeceğiz. Ben Kıbrıs`a giderken eskiden hep Mersin`den geçerdik oradan cezerye alırdık ve eski anıları da anmış olduk bu sayede."

-Muhammed Cira: “Öğretmen arkadaşım Mersin`e atandı, onunla gezip görebileceğim yerler hakkında da önemli bilgiler elde ettim. İkramlarınız, hediyeleriniz çok güzel, misafirperver ve güzel karşılıyorsunuz. Bu beni çok mutlu etti."

-Beyhan Aktaş: “Yaptığınız ürünler de mükemmel, çok güzel işler başarmışsınız. Başarılarınızın devamını diliyorum. Mersin`i seviyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA