20 Eylül 2024 Cuma

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Depremde 19 kişiye mezar olan Fazilet Apartmanı`nın firari sanıkları Akın ve Ferihan Yağcı, notere gitmiş....


Kahramanmaraş`ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 19 kişinin yaşamını yitirdiği Fazilet Apartmanı`nın firari sanıkları Akın ve Ferihan Yağcı`nın, hakkında yakalama kararı olmasına rağmen Ankara 3. Noterliği`ne giderek vekalet verdiği ortaya çıktı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan noter yetkilileri, "Biz sisteme kimlik bilgisini girince kimin aranmasının olup olmadığını bilemeyiz. Onlar işlemini yaptığı sırada polisler gelir. Emniyete otomatik gidiyor, onlar tutanak tutuyor. Bu kişiler hakkında herhangi bir gözaltı işlemi olmadı" dedi. Fazilet Apartmanı`nda annesini, ablasını ve kız kardeşini kaybeden Gülay Sevilmiş Kahveci, "19 canın vefatına sebep olan ve hakkında yakalama kararı olan Akın Yağcı ve Ferihan Yağcı nasıl oluyor da Ankara`nın göbeğinde notere gidip vekaletname çıkartabiliyor? Bu şahıslar aranmıyor mu? Aklımızla dalga geçmeyin. Yeter artık" diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 20 Eylül 2024 Cuma 15:16   Okunma : 387

HABER: MEHMET OFLAZ

Kahramanmaraş`ın Onikişubat ilçesinde bulunan Fazilet Apartmanı`nda oturan vatandaşlar, depremden önce binanın altındaki fırının sahipleri Akın Yağcı ve Ferihan Yağcı hakkında "Fırında yapı projesine aykırı olarak eklentiler inşa ettikleri, bu eklentilerin ana yapıya zarar verdiği, binanın ön cephesinde projeye aykırı sundurma yapıldığı, soruşturma konusu yapının altında bulunan 2 dükkanın duvarlarının kaldırılarak 3 dükkanın birleştirildiği" gerekçesiyle Kahramanmaraş 1. Sulh Hukuk Mahkemesi`nde dava açmıştı. Mahkeme heyeti, 16 Nisan 2019`da tadilatların binayı zayıflattığını belirterek Akın ve Ferihan Yağcı`nın binayı eski haline getirmesine karar vermişti.

Mahkeme kararı uygulanmazken, söz konusu bina 6 Şubat şubat depremlerinde yıkılarak 19 kişinin ölümüne neden oldu.

Fazilet Apartmanı dosyasında binanın hem müteahhidi, statik proje müellifi, fenni mesulü olan ve bir başka davadan dolayı tutuklu bulunan Mahmut Oktay Hartavi tutuksuz yargılanırken; zemin kattaki fırının işletmecileri Akın Yağcı ve eşi Ferihan Yağcı hakkında ise 2023 yılının temmuz ayında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Karı-koca farklı tarihlerde notere gitmiş!

ANKA Haber Ajansı`nın edindiği bilgiye göre; firari sanıklardan Akın Yağcı`nın hakkında yakalama kararı varken 23 Ağustos 2023 tarihinde Ankara`nın Çankaya ilçesi Sıhhiye`de bulunan Ankara 3. Noterliği`ne giderek oğlu Volkan Yağcı`ya vekaletname çıkardı. Akın Yağcı aynı zamanda "Yağcızade İnşaat Mühendislik Sağlık Hizmetleri Gıda Bilişim Eğitim ve Öğretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ndeki haklarını takip etmek üzere oğulları Volkan, İsmail Savaş ve Onur Yağcı`ya vekalet verdi.

Öte yandan firari sanık Ferihan Yağcı da 2 Kasım 2023 tarihinde hakkında yakalama kararı varken 23 Ağustos 2023 tarihinde Ankara`nın Çankaya ilçesi Sıhhiye`de bulunan Ankara 3. Noterliği`ne giderek oğlu Volkan Yağcı`ya vekaletname çıkardı. Haklarında yakalama kararı olmasına rağmen firariler resmi işlemlerini tamamlayarak noterden ayrıldı. Volkan Yağcı da 3 Haziran 2024 tarihinde Ankara 3. Noterliği`ne giderek annesi ve babası için 4 avukata vekaletname verdi. 

"Herhangi bir gözaltı işlemi olmadı"

Ankara 3. Noterliği yetkilileri, sürece ilişkin ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Yetkili, "Biz sisteme kimlik bilgisini girince kimin aranmasının olup olmadığını bilemeyiz. Onlar işlemini yaptığı sırada polisler gelir. Emniyete otomatik gidiyor, onlar tutanak tutuyor. Bu kişiler hakkında herhangi bir gözaltı işlemi olmadı" diye konuştu.

"Aklımızla dalga geçmeyin"

Fazilet Apartmanı`nda annesini, ablasını ve kız kardeşini kaybeden Gülay Sevilmiş Kahveci, süreci ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, “19 canın vefatına sebep olan ve hakkında yakalama kararı olan Akın Yağcı ve Ferihan Yağcı nasıl oluyor da Ankara`nın göbeğinde notere gidip
vekaletname çıkartabiliyor? Bu şahıslar aranmıyor mu? Aklımızla dalga geçmeyin. Yeter artık" diye tepki gösterdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA