23 Eylül 2024 Pazartesi

13:50   AKDENIZ BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI TÜM RENKLERI BULUŞTURDU   12:39   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "SILIFKE OLARAK BIRLIK VE BERABERLIĞIMIZI KORUMALıYıZ"   12:32   ADALET BAKANı TUNÇ`TAN "NARIN GÜRAN" AÇıKLAMASı...   12:06   ENES GÜRAN`ıN KOLUNDAKI DIŞ IZLERIN KIME AIT OLDUĞU BELLI DEĞIL   11:51   YENIŞEHIR BELEDIYESI GÜZELLIK MERKEZLERINI DENETLEDI   11:34   38`INCI `ULUSLARARASı MERSIN BRIÇ FESTIVALI` SONA ERDI   11:27   POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ`ı ŞEHIT EDEN ŞÜPHELININ SILAHLı GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı   11:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIM BAŞKAN OLURSA OLSUN AMERIKA ILE ÜST DÜZEYLI DIYALOĞUMUZ DEĞIŞMEYECEK   11:01   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN YARıN İSTANBUL`DA TOPLANıYOR   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN `YAŞAMı SAHIPLEN DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN KAMPANYASı DEVAM EDIYOR   10:29   ÖZGÜR KARABAT: “VE BU DA OLDU. AKP EKONOMIK KRIZ IÇIN AÇıK AÇıK HALKı SUÇLAMAYA BAŞLADı”   10:25   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "KADıNLARıN SAĞLıK VERILERI NEDEN BABALARıNA BILDIRILIYOR?"   10:15   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı YAYıNLADı   10:08   BURSA`DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 PILOT HAYATıNı KAYBETTI   09:53   ÖMER FETHI GÜRER: "EYT MAĞDURIYETI, ÇARESIZLIK IÇINDE KıVRANAN VATANDAŞLARıN UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLENMESINE NEDEN OLMUŞTUR"   08:34   MOTOSIKLET HıRSıZLıĞı OPERASYONUNDA ÇıKAN ÇATıŞMADA, BIR KADıN POLIS ŞEHIT OLDU, BIRI POLIS 2 KIŞI YARALANDı   22:14   ALANYASPOR DEPLASMANDA ADANA DEMIRSPOR`U 2-0 YENDI   22:12   BEŞIKTAŞ EVINDE, EYÜPSPOR`U 2-1 MAĞLUP ETTI   22:01   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, NEW YORK`TA TURKEN FOUNDATION`ıN YURT BINASıNı ZIYARET ETTI   21:50   TÜRKIYE, DÜNYA SATRANÇ OLIMPIYATı`NDA 12. OLDU  
 
     
   

Akdeniz Barış Ve Kültür Festivali tüm renkleri buluşturdu


Akdeniz Belediyesi’nin ilkini düzenlediği ve iki gün süren “Akdeniz Barış ve Kültür Festivali”, Mersin’in tüm renklerini barış ve kardeşlik halaylarında bir araya getirdi. Tırmıl Miting Meydanı’nda gerçekleşen festivalde sahne alan ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan sanatçı Rojda, sevilen şarkılarıyla sevenlerini coşturdu.

 

Tarih : 23 Eylül 2024 Pazartesi 13:50   Okunma : 365

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Akdeniz Barış ve Kültür Festivali’nin” ilk gününde, yerel sanatçılar ve Roman müzik grubu sahne aldı, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgiler seslendirildi. Stantların açıldığı etkinlikte Akdenizli kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini satma imkânı buldu. Alana hücum eden yüzlerce çocuk ise kendileri için hazırlanan oyun alanlarında gönüllerince eğlendi. Kimi zaman uçurtma uçuran küçük çocuklar, kaydıraktan kaydı, halat çekme ve çuval yarışmasına katıldı, pamuklu şeker ikramıyla unutulmaz dakikalar yaşadı.

İki gün süren festivale, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri de katıldı. Festivalin düzenlendiği alana, Türkçe ve Kürtçe “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Barış Aydınlık Geleceğin Teminatıdır” yazılı pankartlar asıldı. Festivalin ikinci günü bastıran sağanak yağmura rağmen binlerce yurttaş Miting alanını terk etmedi.

“Akdeniz, özlemini duyduğu hizmetlere kavuşacak”

Meydanı dolduran yurttaşlara Kürtçe hitap eden Eş Başkan Arslan; “Siz değerli halkımız sayesinde bugün başımız dik ve alnımız açık. Değerli anneler, geleceğimiz olan gençler, kıymetli misafirler; hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada çok güzel ve özel bir manzara oluşturdunuz. Yıllardır Akdeniz ilçesi üzerinden kirli ve karanlık bir siyaset yürütülmek isteniyordu.

Akdeniz, hak ettiği birçok hizmetten ve güzellikten mahrum bırakıldı. Yerel seçimde, 2 eş başkan olarak ilçeye aday olduğumuzda halkımıza bir söz vermiştik. Seçilip göreve geldiğimizde Akdeniz’i değiştireceğiz, barışı, kardeşliği hâkim kılacağız’ demiştik. Kıymetli halkımızın ve dostlarımızın desteğiyle bu sözümüzün gereğini yerine getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Akdeniz, kültür ve sanatın merkezi olacak”

Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız da konuşmasında; “Akdeniz’i kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi yapacağız’ dedik. Bugün de burada herkesin güzel anılar biriktireceği bir festival düzenledik. Her sene tekrar etmek istediğimiz bir festival olacak... Tabi bu alan geçmişte çok miting gördü. Burada yapacağımız peyzaj değişikliği ile yeşilliklerin, spor etkinliklerinin, Newroz, Barış ve kültür festivallerimizin merkezi yapacağız. Bir halklar, kültürler ve renkler mozaiği olan Akdeniz, burada barış ve kardeşlik mesajları verecek, barış ve kardeşlik adına halaylar çekecek. Daha önce Esenli’de Üzüm Şenliği, Bağlarbaşı’nda İncir Festivali düzenledik. Mahalleli bundan çok memnun kaldı. Dileriz ki Özgürlük, Şevket Sümer, Hal, Güneş… Bu mahallelerimiz de memnun kalır ve bu etkinliğimizi her sene düzenleriz. Festivalimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sağanak yağmur, festival coşkusuna engel olamadı

Alanda kurulan stantları tek tek gezen Eş Başkanlar, Milletvekilleri ve beraberlerindeki heyet, el emeği göz nuru eserlerini satan kadınlarla sohbet edip, alışveriş yaptı, çeşitli ikramların tadına baktı. Eş Başkanlar Sarıyıldız ve Arslan, tantuni, döner ve gözleme tezgâhına geçerek hünerlerini sergiledi.

Festivalin ilk günü sahne alan Roman Müzik Grubu Cevher, seslendirdiği hareketli parçalarla alanı coşturdu. Ardından yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan Dengbêj (Ozan) Ramazan Eren de Kürtçe ağıtlarla meydanı dolduran vatandaşları duygulandırdı. İlk gün ayrıca Sanatçı Mehmet Şirin Kaya ile kemençe sanatçısı İskan Ciziri de Kürtçe söyledikleri şarkılarla festivali renklendirdi.

Akdeniz Barış ve Kardeşlik Festivali, ikinci gününde ise sağanak yağışa rağmen devam etti. İlk olarak Beyaz Melekler Ritim Grubu da sahne alıp şarkıları ve performanslarıyla dinleyicileri coşturdu. Akşam saatlerine doğru sahneye çıkan, Türkiye ve yurtdışında büyük bir hayran kitlesine sahip olan ünlü sanatçı Rojda Şenses de şarkılarıyla meydanı dolduran genç, yaşlı binlerce hayranına unutulmaz dakikalar yaşattı. İlerleyen saatlere dek süren festival, Eş Başkanların sanatçı Rojda’ya çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA