25 Eylül 2024 Çarşamba

11:21   90 YAŞıNDAKI HASTA ANNESIYLE YAŞAYAN ENGELLI VATANDAŞ: "YA HASTALıKTAN YA AÇLıKTAN YA DA BAKıMSıZLıKTAN ÖLECEĞIZ"   11:06   TÜRK ECZACıLARı BIRLIĞI`NDEN "DÜNYA ECZACıLAR GÜNÜ" MESAJı   10:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN DÜZENLEDIĞI ‘ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU` IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   10:49   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN CHP İLÇE BAŞKANLıĞı`NA ZIYARET   10:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜRETICI HAK ETTIĞI GELIRI ELDE EDEMIYOR"   08:58   CHP`DE ROTA ERKEN SEÇIM...   01:04   BIRLEŞMIŞ MILLETLER GÜVENLIK KONSEYI,  LÜBNAN GÜNDEMIYLE TOPLANACAK   22:41   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: ``TALEP OLDUĞU SÜRECE IMAM HATIP OKULU AÇMAYA DEVAM EDECEĞIZ``   19:29   RSF`DEN, GAZZE`DE GAZETECILERE KARŞı IŞLENEN SAVAŞ SUÇLARı IÇIN ULUSLARARASı CEZA MAHKEMESI`NE DÖRDÜNCÜ ŞIKAYET   17:35   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN ILKOKUL ÖĞRENCILERINE KıRTASIYE DESTEĞI   17:07   CHP KURMAYLARıNıN İMAMOĞLU ZIRVESI SONA ERDI... GÜL ÇIFTCI: ``OLASı BIR ANTIDEMOKRATIK, HUKUKA AYKıRı HUKUKA AYKıRı BIR KARAR ALıNMASı ALıNMASı DURUMUNDA TÜRKIYE`YE MALIYETI NE OLACAK``   16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:20   TÜRK HARB-İŞ SENDIKASı`NDAN 5`INCI ANA BAKıM FABRIKA MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:10   AKDENIZ’DE KıRSAL MAHALLELERE HIZMET ATAĞı DEVAM EDIYOR   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   12:26   CUMHURBAŞKANı YARDıMCıSı YıLMAZ KÖRFEZ KIRLILIĞINDE YEREL YÖNETIMLERI IŞARET ETTI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Üretici hak ettiği geliri elde edemiyor"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Akdeniz, Çamlıyayla, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçeleri için ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ ve ‘Nergis Soğanı Dağıtımı’ projeleri kapsamında düzenlenen ‘Küçükbaş Hayvan, Yem ve Nergis Soğanı Dağıtım Töreni’ne katıldı.

 

Tarih : 25 Eylül 2024 Çarşamba 10:37   Okunma : 407

(MERSİN)- ‘Küçükbaş Hayvan, Yem ve Nergis Soğanı Dağıtım Töreni`ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Üretici hak ettiği geliri elde edemiyor. Vatandaş benden şikayet değil, çözüm bekler. Ben belediye başkanıyım. Tarım Bakanı ya da Cumhurbaşkanı, hükümet çözüm üretecek. Aranızda hangi partili olursa olsun üretici benden çözüm bekliyor" dedi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır, CHP İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Mustafa Özdamar, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği İl Başkanı Mehmet Akdoğan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, siyasi parti temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve üreticiler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından, Nergis Soğanı Dağıtımı Projesi`nden faydalanan üretici Ebru Şen Şaldrak, `Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim` projesinden faydalanan yetiştirici Fatma Eren, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği İl Başkanı Mehmet Akdoğan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, CHP Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır da birer konuşma yaptı.

“Tarım daha önemli hale geliyor, Türkiye`de üretmek daha zor oluyor”

Tarımsal Destek Töreni`nin bir gelenek haline geldiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Her toplantıda tarıma ilişkin değerlendirme yaparken tarımın öneminden bahsediyoruz. Bunu söylerken de çiftçinin zor durumda olduğunu, girdi fiyatları başta olmak üzere; mazotu, ilacı, gübresi, akaryakıtı ya da diğer enerjilerin çok büyük bedellere mal olduğunun ama ürettiği ürünleri değerinde satamadığının, doğal olarak da para kazanamadığının, evini geçindiremediğinin ve rızkını temin edemediğinin şikayetini yapıyoruz” diye konuştu.

Tarımın öneminin her yıl arttığını vurgulayan Seçer, “Şikayetler de artarak devam ediyor. Tarım daha önemli hale geliyor, Türkiye`de üretmek daha zor oluyor. Üretici daha çok şikayet eder duruma geliyor” ifadelerini kullandı.

Üreticinin yaşadığı girdi maliyeti sıkıntısının yanında ayrıca kentte 2 yıldır kuraklık sorununun da ortaya çıktığını hatırlatan Vahap Seçer, “Kuraklık demek; tarımda ürün ve kalite kaybı, yani gıda noksanlığı demek. Gıdanın temininde ve arzında problem; daha az buğday, meyve ve sebze üretimi, hayvancılık için gerekli olan yem bitkilerinin daha az olması ve doğal olarak da daha pahalı olması demek” dedi.

Üretimde yaşanılan sorunlara iklim krizinin de tesir ettiğini ve tüm dünyanın bu sorunlarla baş başa kaldığını kaydeden Seçer, “Bizim daha fazla üretmemiz lazım, ucuz gübre, ucuz elektrik enerjisi ya da nakit lazım, zirai ilaç lazım. Bunlar da her geçen gün artıyor” diye konuştu.

“Çiftçiyi üretemez hale getirirsen; problemli bir toplum haline geliriz”

Türkiye`de her şeyin vergilendirildiğinin altını çizen Seçer, şöyle devam etti:

“Her şey vergi olur da mazota, gübreye, ilaca vergi olur mu? Çiftçi zaten sıkıntılı. Sen vergi yüküyle çiftçiyi üretemez hale getirirsen, o zaman aç, hasta, sağlıksız ve problemli bir toplum haline geliriz. Küresel iklim krizi var, girdi fiyatları pahalı, üretici hak ettiği geliri elde edemiyor, geçinemiyor, her geçen gün krize giriyor. Peki, çözüm ne? Vatandaş benden şikayet değil, çözüm bekler. Ben Belediye başkanıyım ya da Tarım Bakanı ya da Cumhurbaşkanı; hükümet çözüm üretecek. Aranızda hangi partili olursa olsun üretici benden çözüm bekliyor. Çözüm; bu dağıtımını yaptığımız damızlık hayvanlar, yemler, nergis soğanı, sulama borusu, alet-ekipman, fide-fidan ya da balıkçıya, arıcıya yaptığımız destek."

“Bu proje, Türkiye`ye örnek olacak bir proje”

Tarıma yapılan desteklere ilişkin çok güzel geri dönüşler aldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, “Proje yaparsınız ama işinizi takip etmezseniz 1 sene, 2 sene sürdüremezsiniz. Belediye olarak işimizi doğru ve düzgün yapıyoruz. Bu proje lafta değil, Türkiye`ye örnek olacak bir proje. Bunu alın tüm Türkiye`ye uyarlayın” dedi.

“Bu projeler oy almak için değil, sonuç almak için yapılıyor”

Proje kapsamında 2020 yılından bu yana 300 yetiştiriciye toplam 7 bin 500 hayvan ve toplam bin 200 ton yem dağıtmış olacaklarını belirten Seçer, projenin zaman içerisinde kendi döngüsünü yarattığını vurgulayarak, “Bizler işimizi temiz ve sağlam yapıyoruz. Bu projeler, sizden oy almak için değil, sonuç almak için yapılıyor” diye konuştu.

“Belediyenin cebinden bir kuruş para çıkmadı”

Projede 5`inci yılı tamamladıklarını hatırlatan Seçer, projenin sürdürülebilirliği ile ilgi de şunları söyledi:

“Projenin bu yılki maliyeti 28 buçuk milyon lira. 1500 hayvan var ve bunlar damızlık hayvan. Bunları alırken belediyenin cebinden bir kuruş para çıkmadı. O yarattığımız 240 küçük aile işletmesinin üretiminden buralara geldi ve beşinci senesindeyiz. Bir başka üreticiye de yemini veriyoruz. Yani 28 buçuk milyon ödeme yapmayacağız. 1,5 milyon ödeme ile bu yılın projesi tamamlanmış oluyor. İşte proje böyle yapılır ve biz burada yönetimde kaldığımız sürece bu devam edecek.” 

Seçer, devamında projede şimdiye kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Belediye Başkanı partisi ile seçilir, yüreği ile hizmet yapar”

Kente sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Seçer, “Belediye Başkanı partisi ile seçilir, yüreği ile hizmet yapar. Şefkatli, hoşgörülü, cesur, sevgi dolu, insanları ayırmayan, adaletli, insanlara güven veren bir belediye başkanı kentin büyüğüdür. Yaşı ne olursa olsun, konumu gereği herkes ona güven duyacak, özü sözü bir olacak, halkını aldatmayacak ki halkı da belediye başkanına saygı ve sevgi duysun. Altıncı görev yılımıza girdik. Böyle düşündük, hissettik ve böyle de davrandık. Çünkü fıtratımızda, kişiliğimizde, karakterimizde, aile ve parti terbiyemizde o var. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek” dedi.

5 yıl boyunca durmadan çalıştıklarını vurgulayan Seçer, bu süreçte kötü yorum yapmaya çalışanlara kulak asmadıklarını da dile getirerek, vatandaşların bunu gördüğünü söyledi. Seçer, “Anamur`dan Tarsus`a Çamlıyayla`dan Mut`a kadar insanlar hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin hizmete, sevgiye, saygıya oyunu kullandı. Emin olun önemli bir kısmı da parti taassubu ile gitti kendi partisine oy verdi ama ‘Allah razı olsun Vahap Başkanımızdan bizim yolumuzu yaptı, bize el uzattı` dedi. Biz herkesi seviyoruz. Bize 625 bin insan oy verdi ama oy vermeyen vatandaşım da benim başımın tacıdır. Hiçbirini ayırmıyoruz” diye konuştu.

"Başarıyı elde etmenin tek yolu başkalarına yardımcı olabilmek için istekli olmaktır"

Nergis Soğanı Dağıtımı Projesi`nden faydalanan üretici Ebru Şen Şaldırak, “Başarıyı elde etmenin tek yolu başkalarına yardımcı olabilmek için istekli olmaktır. Biz girişimcilere sağlanan bu imkanlardan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer`e çok teşekkür ediyoruz. Sizinle onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Projeden faydalanan yetiştirici Fatma Eren ise atanamayan bir öğretmen olduğunun altını çizerek, hayvancılığa geri dönmesine destek olan Başkan Seçer`e ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vahap Seçer tarafından projelerden faydalanan üreticilere nergis soğanı, küçükbaş hayvan ve yem takdimi yapıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Koyun Keçi Çiftliği gezildi. Seçer, kısa süre önce başlattığı ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir`den kampanyası kapsamında Yakaköy Mezbahası`na sahiplenilen ve isimleri Ateş ile Toprak olan 2 köpeği de sevdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA