27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeybek ve Karabat`tan Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ziyaret…


Başkan Seçer, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sayman ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ı misafir etti. Ziyarette; CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ile CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de yer aldı.

 

Tarih : 27 Eylül 2024 Cuma 15:55   Okunma : 352

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve Özgür Karabat`ı ağırladı. Zeybek, ziyarette; “CHP Belediyesi varsa ezilenler için, ötekileştirilenler için var, dezavantajlı gruplar için öncelikli var” diye konuştu. Karabat ise “Özellikle sosyal politika ile sosyal demokrat politika arasındaki bağlantı çok doğru kurulmuş” dedi.

Ziyarette yerel seçimler sonrası oluşan tablo hakkında bilgi veren ve 2019`dan bu yana Mersin`de çok şeyin değiştiğini söyleyen Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“2019`dan bu yana Mersin`de çok şey değişti”

“2019`dan bu yana Mersin`de çok şey değişti. 2024 seçimleri ile beraber 3 olan ilçe belediye sayımız 7`ye çıktı. Bunlar kentin büyük ilçeleri. Daha periferide kalan, nüfus olarak az yoğun olan bölgeler Cumhur İttifakı`nda. Onlar toplam 10 belediyeden 3`e düşmüş oldu. Burada bir de DEM Parti`nin belediyesi var. Yerel yönetimlerde bu şekilde bir siyasal dağılım ortaya çıktı. Biz 2019`da hizmetlerimize sosyal politikalar öncelikli başladık. ‘Önce bir mali disiplini sağlayalım, personel ve insan kaynağını düzene sokalım. Bu arada hem bir zaman kazanırız hem de gerçekten sosyo-ekonomik olarak dokunulması gereken bölgelere önce dokunalım` dedik. Bu da iyi oldu.”

Göreve geldikleri dönemde pandemi ve deprem gibi olağanüstü koşulların yaşandığına değinen Başkan Seçer, bu süreçleri en iyi şekilde yönettiklerini kaydetti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bunun karşılığını seçimlerde tabii ki gördük. Özellikle bugüne kadar partimizin ulaşamadığı, oy alamadığı, sıkıntı yaşadığı bölgelerde oy oranlarımız ciddi anlamda arttı. Bu iyi bir başlangıç oldu. 2024`ten sonra bu deneyimle politikalarımızı daha da tahkim etmek isteyeceğiz. Hala ekonomik sorunların had safhada olduğu dönemde yerel yönetimlerde sosyal politikalar öncelikli olmalı. Hayat pahalılığı bir taraftan, çocukların eğitimine aileler para yetiştiremiyor, karınlarını doyuramıyorlar, çocuklar okullara aç gidiyorlar; böyle sorunlar var. Bunlar üstü örtülecek sorunlar değil. Bunlara dokunmak gerektiğini düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Zeybek: “Genel iktidara giderken Mersin`den de katkımız olacak”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi`nin rutin alanlarda da hizmetlerin sürdüğünü sözlerine ekleyerek, “Yapısal sorunların çözümü, çevre, ulaşım, kente değer katacak yatırımlar ve vizyon yatırımları da çalışmalarımız arasında. Umut ediyorum güzel işler yapacağız. Genelde iktidara giderken, Mersin`den de buna katkımız olacak diye düşünüyorum” dedi.

Her 5 seçmenden 3`ünün oyunu almak üstelik de Mersin`de ikinci kez seçimi açık farkla kazanmak çok değerli”

Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı Başkan Seçer`i tebrik ederek, şunları dile getirdi:

“Son seçimlerde kendi başarısını en çok geliştiren Büyükşehir Belediyesi`nde olmaktan çok mutluyuz. Her 5 seçmenden 3`ünün oyunu almak üstelik de Mersin`de ikinci kez seçimi açık farkla kazanmak, Büyükşehir Belediye Meclisi`nde çoğunluk sayısına ulaşacak sayıda meclis üyesi çıkarıyor olmak, 31 Mart seçimlerinde partimizin büyük başarısının önemli nedenlerden bir tanesi oldu. O nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi bizim açımızdan çok değerli. Bizim geleceğe olan inancımızı artıracak bir moral ve motivasyonu da aldığımızı belirtmek istiyorum. Sizinle ilgili de Meclis üyelerimizin övgü dolu açıklamaları oldu. Hatta konuşan hiçbir Meclis üyesinin genel olarak bir eleştirel yaklaşımda bulunmaması da aslında CHP geleneği açısından pek de alışılagelmiş bir durum değildir. O nedenle sizlere ve çalışma arkadaşlarınıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” 

30 yılın ardından Toroslar ilçesinin CHP`ye geçmiş olmasının çok değerli olduğunu vurgulayan Zeybek, yüksek oy farkıyla alınmasıyla hedeflerini de gözden geçirerek büyüttüklerini kaydetti. Zeybek sözlerini, şöyle tamamladı:

“Mersin, Cumhuriyet Halk Partisi`ne çok yakışıyor”

“Mersin, Cumhuriyet Halk Partisi`ne çok yakışıyor. CHP`nin halkçı, toplumcu, kamucu yönetim anlayışı bölge halkı tarafından da takdir ediliyor. Sizlerin hem parlamentodaki deneyiminiz, hem devleti Ankara`dan tanıyor olmanız, sonra dönüp bu birikimle yerel yönetimlerde önce bütçe disiplini sağlamak, sonra hizmetlerin adil bir biçimiyle dağıtılması konusunda gösterdiğiniz çaba da bu anlayışın yansıması. CHP Belediyesi varsa ezilenler için, ötekileştirilenler için var, dezavantajlı gruplar için öncelikli var. Bütün bunlara kaynaklarımızı etkin biçiminde harcayacağız. Mersin aynı zamanda bir turizm kenti, bir sahil kenti. Sizin söylediğiniz gibi ikili gelir gruplarının yaşadığı, dezavantajlı grupların yanında olduğumuz gibi kentin kültürel yapısına uygun sosyal alanların yapılmasına çok mutlu oldum. İnsanlar çok mutlu ve Mersin`i çok yeşil buldum. Bütün çalışma arkadaşlarınızın da ayaklarına taş değmesin diyorum.”

Karabat: Biz ‘Bak burada yapılmışı var` deyip, oradan iktidara doğru yürümek istiyoruz.

Vatandaşa çok doğru noktalarda dokunulduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise şunları kaydetti:

“Özellikle sosyal politika ile sosyal demokrat politika arasındaki bağlantı çok doğru kurulmuş. Sahil bandı Mersin`e girdiğiniz anda Mersin artık başka bir şehir olduğunu gösteren olgu, Mersin`e çok ciddi dokunuşun olduğunu gösterir bir noktada. Ben sizden önce geldiğimde o sahil bandı son derece bakımsız, izbe bir durumdaydı. Fark çok net hissediliyor. Biz, ‘Bak burada yapılmışı var` deyip, oradan iktidara doğru yürümek istiyoruz. Mersin`de son derece fazla örnek var. Biz de bu seyahatten sonra Genel Merkez`de Mersin`de yapılanları daha fazla anlatma şansını yakalarız, o da partiye ciddi anlamda katkı sunar. Ben açıkçası Mersin`de yapılanları eksik anlattığımızı gördüm kendi açımdan.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA