18 Ekim 2024 Cuma

19:31   “HERKESIN KIMSESI MERSIN SOSYAL POLITIKALAR OFISI” AÇıLDı... VAHAP SEÇER: "İKTIDAR KIMSESIZLERI KIMSESIZ BıRAKTı"   12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   09:32   DEPREMDE YıKıLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KARARı IPTAL EDILDI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, OTOMOTIV FESTIVALI`NIN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   23:04   GÜLCAN KıŞ`TAN TÜKETICI HAKLARıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   16:02   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN GALIP DEDE CEMEVI`NE YAPıLAN SALDıRıYA KıNAMA   15:31   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN MEHMET ŞIMŞEK`E "KREDI KARTı KATıLıM PAYı" TEPKISI   14:48   GÜVENPARK PATLAMASı DAVASı... GÖKÇE GÖKÇEN DAVAYı DEĞERLENDIRDI   13:55   AÇıK CEZA İNFAZ KURUMU`NDAKI ``USULSÜZ MUAYENE`` IDDIALARı...   12:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: KREDI KARTıYLA GEÇINMEYE MUHTAÇ INSANLARıN CEBINE EL ATMAYıN   12:16   MUHSIN YAZıCıOĞLU DAVASı 14 ŞUBAT`A ERTELENDI...   12:07   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`DE TARıM YANıYOR, ÇIFTÇI ENTÜBE DURUMDA   11:59   GARIP DEDE CEMEVI`NE SALDıRAN VE ATATÜRK BÜSTÜNÜ KıRAN ŞAHSıN UYUŞTURUCU VE TEHDIT SUÇLARıNDAN KAYDı ORTAYA ÇıKTı   11:07   MALATYA`NıN KALE ILÇESINDE 5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   11:04   İSRAIL, 5 GÜN SONRA TEKRAR BEYRUT`A HAZA SALDıRıSı DÜZENLEDI...   10:28   ROJIN, AĞıTLARLA TOPRAĞA VERILDI   10:28   AK PARTILI TAYYAR`DAN BBP GENEL BAŞKANı DESTICI`YE "BU KARARLA CUMHURBAŞKANıMıZ DA Mı VATAN HAINI MI OLDU?"   10:18   KADıN CINAYETLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMALARı TEPKILERE NEDEN OLAN AK PARTILI LATIF AYDEMIR PARTISINDEN ISTIFA ETTI   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN IŞ BIRLIĞINDE "MERSIN HACKATHON`U" DÜZENLENDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Otomotiv Festivali`nin açılış törenine katıldı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından düzenlenen Otomotiv Festivali`nin açılış törenine katıldı. Mersin`de Avrupa standartlarında yollar yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Mersin`de son 3 yıldır  merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor” diye konuştu. 

 

Tarih : 17 Ekim 2024 Perşembe 09:20   Okunma : 397

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından düzenlenen Otomotiv Festivali’nin açılış törenine katıldı. Mersin’de Avrupa standartlarında yollar yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Mersin’de son 3 yıldır  merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor” diye konuştu. 

Başkan Seçer, MODER’in Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de katkılarıyla düzenlediği Otomotiv Festivali’nin açılış törenine katılım sağladı. Mersin’in büyüyüp, gelişen bir şehir olduğuna ve 350 binden fazla trafiğe kayıtlı aracın olduğuna değinen Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“Otomobil sayısının artması, satılan otomobillerin modelleri; bunlar tamamen o bölgenin refahı ile doğrudan orantılı. Mersin gelişen bir kent. Mersin hiçbir zaman fakir bir kent olmadı. Mersin, her ne kadar kişi başına düşen milli gelir oranı Türkiye ortalamasının gerisinde olsa dahi Türkiye’nin ilk sıralarda vergisini ödeyen bir kent. Yüksek vergi ödememiz övüneceğimiz bir durum olsa da Mersin’de şikayet edeceğimiz ya da ‘Bunu nasıl düzeltebiliriz’ diyeceğimiz konu, gelir dağılımındaki uçurum ve adaletsizlik. Mersin böyle bir kent. Doğal olarak da otomobil sektörü, özellikle lüks otomobil sektörü, daha çok gelir düzeyi yüksek insanlara hitap ediyor. Bu anlamda da Mersin, Türkiye ortalamasına baktığım zaman sizin açınızdan bir hayli verimli bir alan. Biz de otomobilleriniz rahat seyahat etsin diye, vatandaş memnuniyeti fazla olsun diye yollarınızı güzel yapıyoruz. Burada tevazu göstermeyelim, Mersin’de son 3 yıldır merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor. Bir anlamda servislere araçlar artık biraz geç gelmeye başlayacak.”

Otomotiv sektörünün sorunları hakkında bilgi sahibi olduklarını ve çözümü için iş birliğine açık olduklarını belirten Seçer, şöyle devam etti:

“Mersin’i modern bir kent haline getirmek için biz buradayız”

“Biz Mersin’in gelişmesi yönünde katkı sunabilecek bu her türlü çalışmalarınızın yanında oluruz. Bunu bilmenizi istiyoruz. Biz de iş birliği yapmak istiyoruz. Mersin’i kalkındırmak, geleceğe taşımak, refahın artmasına katkı sunmak, marka şehir haline getirmek, yaşanabilir, modern bir kent haline getirmek için biz buradayız. Bunlar bizim görevimiz. Tüm Mersin halkının da bilmesini istiyorum. Biz görevimizi zevkle, şevkle yapıyoruz. Bunun için hiç kimsenin endişesi olmasın. Mersin bir kardeşlik kenti. Artık Mersin’in siyasi kavgalardan etkilenmemesini istiyoruz. Kentin belediye başkanı olarak her şeyden fazla buna dikkat ettiğimi bilmenizi istiyorum. Bizi güçlendirecek olan empati yeteneğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, karşılıklı hoşgörümüz ve anlayışımızdır. Bundan dolayı da Mersin halkının ne kadar rengarenk bir nüfusa sahip olursa olsun bu kültürü yaşıyor olmasından dolayı da onur ve şeref duyuyorum.”

MODER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Çokgünlü, 2019 yılından bu yana düzenlenen festivalin güç birliğinin önemli bir ürünü olduğunu dile getirdi. Otomotiv sektörünün Mersin için önde gelen bir yatırım alanı olduğunu söyleyen Çokgünlü, şunları belirtti:

“Bugün bu alanda bulunan her otomotivci kayda değer girişim ve yatırımlarla bulunarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Bu anlamda 17 yaşına giren MODER ciddi ve etkili bir güç birliğidir. Ticari olarak birbirinin rakibi gibi görünen bu kıymetli iş insanlarının bir araya gelmesi ve dernek çatımız altında güç birliği yaparak böyle etkinlikler düzenlemesi örneğine az rastlanan bir durumdur. Bu yılki festivalimizde Mersin Büyükşehir Belediye`mizin önemli katkıları oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e bu katkılarından dolayı özellikle teşekkürlerini sunuyorum.”

Seçer, konuşmaların ardından alanda kurulan stantları da gezdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi`nin standı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nın da İtfaiye Çocuk Parkuru da Otomotiv Festivali`nde yer aldı. Festivalde sahne alan Kibrit Kutusu Grubu ile Başkan Seçer, sahnede otomotiv parçalarından oluşan müzik aletlerini çaldı ve eğlenceli dakikalar yaşandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA