18 Ekim 2024 Cuma

11:55   CHP`LI BÜLBÜL, MECLIS`TE DAĞıTıMı ENGELLENEN ADALET RAPORU`NU PAYLAŞTı: "BU DÖNEMDE YENI VE CIDDI BIRÇOK HUKUKSUZLUK YAŞANMıŞ, ANAYASAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KıSıTLANMıŞ, TEK ADAM REJIMI, ÜLKEYI UÇURUMA SÜRÜKLEMIŞTIR"   11:48   DEVA PARTILI KARAL`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E `LIONEL MESSI` SORUSU: "KAMU KAYNAKLARı KULLANıLARAK ÖDEMESI YAPıLACAK REKLAMDA MESSI`NIN OYNATıLMASıNDA KAMU YARARı NEDIR?"   11:47   GÖKAN ZEYBEK`TEN AK PARTI`YE: ``DEVLETIN BÜTÜN OLANAKLARıNı KULLANıYORLAR, ARTıK FÜTURSUZCA KAMU YÖNETICILERIYLE SIYASETI DIZAYN ETMEYE ÇALıŞıYORLAR``   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`IN DOĞU VE GÜNEYDOĞU GEZISI... CHP DIYARBAKıR İL BAŞKANı AKYıL: “GENEL BAŞKANıMıZıN DEMOKRASI AÇıSıNDAN BURADA VERECEĞI MESAJ ÖNEMLIDIR”   11:23   FERNAS IŞÇILERI IŞVERENLE MASAYA OTURMAK IÇIN SOMA`DA... İŞÇI HEYETI, GÖRÜŞME IÇIN MADEN OCAĞıNA GITTI   10:53   OGM: DÜNDEN BU YANA MEYDANA GELEN 35 YANGıNA MÜDAHALE ETTIK   10:46   GAMZE TAŞCıER: "HÜKÜMETIN BÜTÇE AÇıĞıNı FINANSE ETMEK ADıNA YÜKÜ YURTTAŞBANK`A YÜKLEMIŞ``   10:40   HERKESİN KİMSESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN; ‘MERSİN SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ’..   10:27   E-YDS YARıN 4 ILDE DÜZENLENECEK, NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK TUTULACAK   10:02   ESENYURT BELEDIYESI`NIN 2024 İSTIHDAM FUARı`NDA IŞ ARAYANLAR VE IŞVERENLER BIR ARAYA GELDI   09:41   DEPREMDE 63 KIŞIYE MEZAR OLAN TUTAR YAPı SITESI C BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME: KAYMAKAMLıK, 2 KAMU GÖREVLISINE SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FENILKETONÜRI HASTALARıNA GıDA DESTEĞINE BAŞLADı   09:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "GECE GÜNDÜZ ÇALıŞıP BEŞ YıLı EN IYI ŞEKILDE DEĞERLENDIRECEĞIZ"   01:17   2025 YıLı IÇIN CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI YÜZDE 38 ARTTı. CUMHURBAŞKANLıĞı`NA 17 MILYON LIRA DEĞERINDE 20 ARAÇ ALıMı IÇIN ÖDENEK AYRıLDı   22:38   LAIKLIK MECLISI`NDEN, ÇEDES ETKINLIĞINE ÖĞRENCI GÖNDERMEYEN ÖĞRETMENLERE VERILEN CEZALAR IÇIN SUÇ DUYURUSU   19:31   “HERKESIN KIMSESI MERSIN SOSYAL POLITIKALAR OFISI” AÇıLDı... VAHAP SEÇER: "İKTIDAR KIMSESIZLERI KIMSESIZ BıRAKTı"   12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   09:32   DEPREMDE YıKıLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KARARı IPTAL EDILDI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, OTOMOTIV FESTIVALI`NIN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı  
 
 
 
 
 
   

Gökan Zeybek`ten AK Parti`ye: ``Devletin bütün olanaklarını kullanıyorlar, artık fütursuzca kamu yöneticileriyle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar``


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, ``AK Parti`nin ilçe başkanları, kaymakamlar ve Cumhuriyet savcıları; il başkanları da hakimler ve valiler olmaya başladı. Devletin partisi oldular, devletin bütün olanaklarını kullanıyorlar. Artık fütursuzca kamu yöneticileriyle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar`` dedi.

 

Tarih : 18 Ekim 2024 Cuma 11:47   Okunma : 264

Haber: İleyda Özmen / Kamera: Gurbetelli Yalçın

(MERSİN) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, ``AK Parti`nin ilçe başkanları, kaymakamlar ve Cumhuriyet savcıları; il başkanları da hakimler ve valiler olmaya başladı. Devletin partisi oldular, devletin bütün olanaklarını kullanıyorlar. Artık fütursuzca kamu yöneticileriyle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar`` dedi.

CHP`nin Mersin`de gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sosyal Politikalar ve Kültür Politikaları Yerel Yönetimler Buluşması"na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, çalıştayın, özellikle son yıllarda yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle giderek daha da yoksullaşan ailelerin en büyük yükü çeken kadınlarına ve çocuklarına yönelik yapıldığını kaydetti. Zeybek, şunları kaydetti:

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer`in ev sahipliğinde gündemimizde `kadın` var. Kadın istihdamı, toplumsal cinsiyet konusundaki eşitsizlikleri konusundaki çalışmalar, kadınların kamu yönetimlerinde, belediye yönetimlerinde etkin görev alabilmeleri noktasında ve özellikle de son yıllarda ağır ekonomik koşullar nedeniyle giderek daha da yoksullaşan ailelerin en büyük yükü çeken kadınlarına ve çocuklarına yönelik olarak da yapılacak olan destekleri konuşacağımız bir çalıştay gerçekleştiriyoruz.

Bugün burada 14 büyükşehir ve 21 il belediyemizin daire başkanları, belediye başkan yardımcıları, kadın sorunlarıyla ilgili sosyal politikalara bakan müdürler olacak. Çok ciddi bir katılımla son zamanlarda kadına yönelik şiddet, çocuklara yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini de esas alan bir sonuç bildirgesinin çıkacağını umuyorum."

"Zorla getirme kararı bütün vicdanları yaralayan bir karardı, tıpkı Ahmak Davası gibi"

Zeybek, CHP`nin `nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verilen ``zorla getirme`` kararına ilişkin de şunları söyledi:

"İktidar çok uzun zamandır artık siyaseti ilçe başkanları ya da il başkanları ile yapmıyor. AK Parti`nin ilçe başkanları, kaymakamlar ve Cumhuriyet savcıları; il başkanları da hakimler ve valiler olmaya başladı. Devletin partisi oldular, devletin bütün olanaklarını kullanıyorlar. Artık fütursuzca kamu yöneticileriyle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP`nin bütün yöneticileri büyük tepki verdik. Sonrasında da galiba 48`inci Ceza Mahkemesi zorla getirme kararını kaldırdığını açıkladı. Türkiye`de ana muhalefet partisinin liderliğini yapmış, Adalet Yürüyüşü için Ankara`dan İstanbul`a yürümüş bir saygın siyaset insanına cezasının bile ne olduğu belli olmayan, Cumhurbaşkanı`nın avukatları tarafından açılan hakaret davası dolayısıyla zorla getirme kararı zaten bütün vicdanları yaralayan bir karardı tıpkı Ahmak Davası gibi.

Bugünkü çalıştaydan sonra bir sonraki çalıştayımızın temel konusu da kültür ve sanat ağırlıklı olacak. Özellikle belediyelerimiz eliyle sanatçının, kültürün, yazarların, edebiyatçıların, bütün sanatçıların desteklenmesiyle ilgili organizasyon yapılıyor."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA