18 Ekim 2024 Cuma

11:55   CHP`LI BÜLBÜL, MECLIS`TE DAĞıTıMı ENGELLENEN ADALET RAPORU`NU PAYLAŞTı: "BU DÖNEMDE YENI VE CIDDI BIRÇOK HUKUKSUZLUK YAŞANMıŞ, ANAYASAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KıSıTLANMıŞ, TEK ADAM REJIMI, ÜLKEYI UÇURUMA SÜRÜKLEMIŞTIR"   11:48   DEVA PARTILI KARAL`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E `LIONEL MESSI` SORUSU: "KAMU KAYNAKLARı KULLANıLARAK ÖDEMESI YAPıLACAK REKLAMDA MESSI`NIN OYNATıLMASıNDA KAMU YARARı NEDIR?"   11:47   GÖKAN ZEYBEK`TEN AK PARTI`YE: ``DEVLETIN BÜTÜN OLANAKLARıNı KULLANıYORLAR, ARTıK FÜTURSUZCA KAMU YÖNETICILERIYLE SIYASETI DIZAYN ETMEYE ÇALıŞıYORLAR``   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`IN DOĞU VE GÜNEYDOĞU GEZISI... CHP DIYARBAKıR İL BAŞKANı AKYıL: “GENEL BAŞKANıMıZıN DEMOKRASI AÇıSıNDAN BURADA VERECEĞI MESAJ ÖNEMLIDIR”   11:23   FERNAS IŞÇILERI IŞVERENLE MASAYA OTURMAK IÇIN SOMA`DA... İŞÇI HEYETI, GÖRÜŞME IÇIN MADEN OCAĞıNA GITTI   10:53   OGM: DÜNDEN BU YANA MEYDANA GELEN 35 YANGıNA MÜDAHALE ETTIK   10:46   GAMZE TAŞCıER: "HÜKÜMETIN BÜTÇE AÇıĞıNı FINANSE ETMEK ADıNA YÜKÜ YURTTAŞBANK`A YÜKLEMIŞ``   10:40   HERKESİN KİMSESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN; ‘MERSİN SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ’..   10:27   E-YDS YARıN 4 ILDE DÜZENLENECEK, NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK TUTULACAK   10:02   ESENYURT BELEDIYESI`NIN 2024 İSTIHDAM FUARı`NDA IŞ ARAYANLAR VE IŞVERENLER BIR ARAYA GELDI   09:41   DEPREMDE 63 KIŞIYE MEZAR OLAN TUTAR YAPı SITESI C BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME: KAYMAKAMLıK, 2 KAMU GÖREVLISINE SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FENILKETONÜRI HASTALARıNA GıDA DESTEĞINE BAŞLADı   09:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "GECE GÜNDÜZ ÇALıŞıP BEŞ YıLı EN IYI ŞEKILDE DEĞERLENDIRECEĞIZ"   01:17   2025 YıLı IÇIN CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI YÜZDE 38 ARTTı. CUMHURBAŞKANLıĞı`NA 17 MILYON LIRA DEĞERINDE 20 ARAÇ ALıMı IÇIN ÖDENEK AYRıLDı   22:38   LAIKLIK MECLISI`NDEN, ÇEDES ETKINLIĞINE ÖĞRENCI GÖNDERMEYEN ÖĞRETMENLERE VERILEN CEZALAR IÇIN SUÇ DUYURUSU   19:31   “HERKESIN KIMSESI MERSIN SOSYAL POLITIKALAR OFISI” AÇıLDı... VAHAP SEÇER: "İKTIDAR KIMSESIZLERI KIMSESIZ BıRAKTı"   12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   09:32   DEPREMDE YıKıLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KARARı IPTAL EDILDI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, OTOMOTIV FESTIVALI`NIN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı  
 
 
 
 
 
   

HERKESİN KİMSESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN; ‘MERSİN SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ’..


Sosyal politikalar alanında gerçekleştirdiği hizmetlerle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni projeler oluşturmak amacıyla ’Herkesin Kimsesi’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘Mersin Sosyal Politikalar Ofisi’ , ‘17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde açıldı.

 

Tarih : 18 Ekim 2024 Cuma 10:40   Okunma : 428

Sosyal politikalar alanında gerçekleştirdiği hizmetlerle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni projeler oluşturmak amacıyla ’Herkesin Kimsesi’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘Mersin Sosyal Politikalar Ofisi’ , ‘17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde Gerçekleşti.

Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi’nde yer alan ofisin açılışı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra; Meral Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP Mersin Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri, farklı büyükşehir ve il belediyelerinden daire başkanları ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Seçer: “Halkın belediyesi anlayışını tahkim etmek için buradayız”

Açılışın özellikle Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde yapıldığının önemine dikkat çeken Başkan Seçer, Mersin’de 5 yıldır ortaya koydukları tüm projelerin bu merkezde olduğunu söyleyerek,  “Mersin’de 5 yıldır ortaya koyduğumuz; 7’den 70’e, bir bebeğin doğmadan, ölümüne kadar geçen sürede; ‘belediye nedir, ne yapar, sosyal belediye nedir, halkçılık nedir, halkın belediyesi nedir?’ anlayışını tahkim etmek, o anlayışı yenilemek, bilmeyene anlatmak, bilmediklerimizi öğrenmek ve paylaşmak için buradayız” dedi. Sosyal demokrat bir dünya görüşüne sahip olduklarının ve bu görüşe uygun politikaları benimsediklerinin altını çizen Seçer, “Biz dünyaya soldan bakarız, hizmetlerimizi de o şekilde yaparız. Onun için de sosyal demokrat dünya anlayışında olan, sosyal belediyeciliği ilke edinmiş belediyelerden iyi örnekleri alalım ve Mersin’e uyuyorsa uyarlayalım istiyoruz. Hem alalım hem verelim hem de bilgiyi paylaşalım. Bilgi paylaştıkça zenginleşir, halk ve insanlık yararına olur” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de her gün; yoksulluk, hayat pahalılığı, sosyal devletin olmaması konuşuluyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Gökan Zeybek’in; bir önceki ziyaretinde ‘Mersin’i, Türkiye’ye daha çok anlatmak istedikleri’ sözünü hatırlatan Başkan Seçer, “Zeybek; ‘Biz Mersin’i Türkiye’ye anlatamadık. Biz Mersin’deki hizmetleri eğer yeterince Türkiye’ye tanıtmak anlatmak istiyorsak bu toplantıyı burada yapmamızda yarar var’ dedi. 35 belediyemizin bürokratları ve yetkilileri yapılacak çalıştayda olacak ve biz sosyal politikaları konuşacağız” diye konuşarak, gerçekleştirecekleri çalıştayın temasının ‘Kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet bağlamında sosyal politikalar’ olduğunu söyledi. Seçer, “Her gün Türkiye’nin gündeminde yoksulluk, hayat pahalılığı, sosyal devletin olmaması konuşuluyor” diyerek, Büyükşehir’in bu sorun alanları üzerine konuştuğunu ve hizmetler ürettiğini kaydetti.

“Belediyecilik insanların acısını dindirmek, hastasına bakmak, karnını doyurmaktır”

Büyükşehir’in projelerini 7’den 70’e tüm Mersin halkının bildiğini vurgulayan Seçer, “Projelerimiz Mersin halkının ezberinde. Herkese dokunuyoruz; anne karnındaki çocuğa sütü de gönderiyoruz, ebediyete irtihal eden vatandaşa cenaze hizmeti de veriyoruz. Sosyal belediyecilik; bir birey doğmadan, toprağa gidene kadar o bireyin yanında olmaktır. Gerisi lafı güzaftır. Belediyecilik; yol, bina, konser ve festival yapmaktan ibaret değildir. Her zaman söylüyorum; belediyecilik insanların acısını dindirmek, onların mutluluğuna mutluluk katmak, karnını doyurmak, hastasına bakmak, çocuğunu okutmaktır. Belediyecilik budur” şeklinde konuştu.

“Adaletsiz, hukuksuz bir ülkede hizmet yapıyoruz”

Yaptıkları hizmetin vatandaşın verdiği vergilerden gelen paralarla olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Biz aracıyız. Yükümüz, sorumluluğumuz ağır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül etmek haramdır. Biz emanetçiyiz. Sizin paranızı size veriyoruz. Yoksulluk boyutu çok fazla. Biz belediye başkanları olarak mümkün olduğu kadar siyasete müdahale etmek istemiyoruz. ‘Belediye başkanları işini yapacak’ diyoruz. Biz işimizi yapacağız ama unutmayın ki bizler siyasi birer figürüz. Biz insanlara doğruları ve gerçekleri iyi anlatmak durumundayız. Biz eğer belediye başkanları olarak bugün iktidarın belediyelerimize yaptığı uygulamaları, engellemeleri, zorlamaları, sıkıntıları dile getirmezsek bunu kimse duymaz. Asla şikayet etmiyoruz ama bir gerçeğe işaret ediyoruz; zor koşullarda, adaletsiz ve hukuksuz bir ülkede hizmet yapıyoruz. Biz adalet dağıtma iddiasıyla karşınıza çıkıp burada güzel sözler söylüyorsak önce adaletli olacak olan bizleriz” dedi.

“31 Mart’ta sandıklar; ‘Mersin’de adalet var’ dedi”

Görev süreleri boyunca Anamur’dan Tarsus’a kadar her noktaya eşit ve adil hizmet götürdüklerini vurgulayan Seçer, bunun karşılığını da 31 Mart seçimlerinde aldıklarını ifade etti. Seçer, “31 Mart’ta sandıklar; ‘Mersin’de adalet var’ dedi. Mersin’de anlayış, hoşgörülü anlayıştır. Mersin’de ayrımcılık olmayan bir hizmet, sevgi ve saygı var. İnsanlar renginden dolayı ayrılmaz, bunun tam tersi; hangi renkten olursan ol, ne olursan ol, kim olursan ol bizim gönlümüz geniştir. Herkesi sarar sarmalarız” ifadelerini kullandı.

“Farklı renkleri kapsayıcı anlayışımız bize genel iktidarı da getirecek”

Dört bir yanı farklı kültür ve yapıda olan Mersin’de her 10 kişiden 6’sının oyunu almanın önemli olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Önemli olan burada her 10 kişiden 6 kişinin oyunu almak ve farklı renkleri bir anlayış etrafında toplamaktır. Bu kapsayıcı anlayışımız bize nasıl yerel iktidarı getirdiyse sizlerin de desteğiyle genel iktidarı da getirecek. Bundan eminiz” dedi.

“İktidar kimsesizleri kimsesiz bıraktı. Biz kimsesizlerin kimsesi oluyoruz”

Seçer, Mersin’den genel iktidarı işaret ederek, bunun için de bıkmadan çalışacaklarını ifade etti ve “İktidar kimsesizleri kimsesiz bıraktı. Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız, oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’. Biz de Atatürk’ün yolundan gidiyoruz. O’nun dediğini diyeceğiz, O’nun uygulamalarını hayata geçireceğiz. Daha güzel bir ülkede yaşayacağız, insanları ayırmayacağız. Yolsuzluklarla ve ayrımcılıkla mücadele bizim düsturumuz olacak. Mersinliler, biz Mersin olarak güçlüyüz” diye belirtti. 5 yıl boyunca tüm engellemelere rağmen şikayet etmeden hizmetleri sürdüklerinin altını çizen Seçer, “Çalmazsanız, çaldırmazsanız hizmeti yaparsınız. Hiç merak etmeyin Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yan yanayız, biriz beraberiz. 31 Mart’la beraber vatandaşın mağduriyeti sona ermiştir. Artık Mersin’de özgürlükçü, kapsayıcı, insanları seven, sayan ve ayırmayan bir yönetim hakimdir. Herkes 31 Mart’ta dersini aldı. Artık burada, tüm memleket sathında sosyal demokrat bir belediyecilik hakim”  dedi.

Zeybek: “Her türlü engellemelere rağmen, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanacağız”

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de konuşmasında; Mersin Büyükşehir tarafından doğmamış bebekler için yapılan hizmetlerden ilkokul çağındaki çocuklara, yapılan eğitim desteklerinden göçle bu kente gelmiş olan ve derin yoksulluğu yaşayan ailelere verilen hizmetlere kadar her alanda yapılan hizmetleri aktarmak ve paydaşlarla ortaklaşılmasını sağlamak için Mersin’de düzenleyecekleri çalıştay hakkında bilgi verdi. Açılışı yapılan Sosyal Politikalar Ofisi’nin CHP’nin yerel yönetim anlayışının merkezini oluşturduğunu söyleyen Zeybek, Türkiye’de aynı anda 60 bin çocuğun, farklı günlerde ise 100 bin çocuğun CHP’li belediyelerin açtığı kreşlerden yararlandığına dikkat çekti. Öğrencilere verilen desteklerin devam edeceğini aktaran Zeybek, “Ülkeyi yöneten iktidarın yanlış politikaları ve her türlü engellemelerine rağmen, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanacağız” diye konuştu.

“İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden geri getirene kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız”

Yaşanılan derin yoksulluğa karşın insanların çalışma yaşamına katılabilmeleri ile ilgili her türlü desteği vermeyi de sürdüreceklerini belirten Zeybek, “Bu derin yoksulluk, içinden geçtiğimiz bu ekonomik kıskaç içinde ailesindeki en büyük ıstırabı çeken, şiddet gören, her türlü tacize uğrayan kadınlarla dayanışmamızı güçlendireceğiz ve İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden geri getirene kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız” dedi. Zeybek konuşmasını, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin başardıklarının tüm CHP’li belediyelere örnek olması açısından da bir düşünce paylaşımı ve hizmetlerin birbirine aktarılması ile ilgili süreci birlikte yöneteceğiz” diyerek sonlandırdı.

Kaya: “Devletin yapması gerekenleri Vahap Başkanım Mersin’de yapmış”

Konuşmasına kendisinin de Çukurova insanı olduğunu belirterek ve Başkan Seçer’e yaptığı hizmetler ile Mersin’in çehresini değiştirmesinden dolayı teşekkür ederek başlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ise “Vahap Başkanım göreve geldiğinden bu yana kadınlar ve çocuklar için çok güzel hizmetler yapmış. Tüm dezavantajlı ve kırılgan kesimler için ne yapılması gerekiyorsa, belediyenin imkânları nelere yetiyorsa; aslında devletin yapması gereken, devletin yükümlülüğünde olan, sosyal devlet ilkesi minvalinde çalıştığını ifade eden o devletin yerine, Vahap Seçer Başkanımız Mersin’de tüm bunları yapmış” dedi.

Foggo: “Yoksulluk politik bir sorundur”

Dünya Yoksullukla Mücadele Günü olması nedeniyle Ofis’in açılışının daha da anlam kazandığını kaydederek konuşmasına başlayan Sosyal Politikalar Ofisi Genel Koordinatörü Hacer Foggo, “Yoksulluk politik bir sorundur” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 yoksulluk verilerini paylaşan Foggo, sosyal dışlanma riski altında bulunan insanların oranının yüzde 31 olduğuna dikkat çekti. Birleşmiş Milletler’in Dünya Yoksullukla Mücadele Günü 2024 temasının ‘Yoksullara yönelik kurumsal kötü muamele’ olduğuna değinen Foggo, “20 yılı aşkındır yoksullukla mücadele eden biri olarak yoksullukları nedeniyle sosyal dışlanma yaşayanların birçok kamu kurumunda kötü muameleye maruz kaldıklarına tanık oldum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hemen hemen tüm sosyal politika projelerini yakından izleyen biri olarak yoksullardan, kadınlardan, çocuklardan yana içim çok rahat” diyerek, bu anlayışa uygun bir açılış gerçekleştirdiklerini belirtti. Foggo, Sosyal Politikalar Ofisi’nin Büyükşehir ekibinin sistematik eşitsizliğe karşı; doğumdan ölüme kadar her bireyi eşit yurttaş olarak gördüğü projelere çatı kuruluş olacağını kaydetti.

Programda ayrıca, Sosyal Politikalar Ofisi Program Yürütücüsü Melek Bahat da ofisin işleyişi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Programda, Tırmıl MERCEK Mesleki Eğitim ve Kurs Merkezleri’nde kaynak eğitimi alan Sevgi Öz, Çilek Kurs Merkezi Okuma Yazma Eğitimi’nden mezun olan Yeter Demir ve Tarsus Sarıveli Mahallesi’nden Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nden faydalanan üretici Nazire Şimşek de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı ve Sosyal Politikalar Ofisi açıldı.

Sosyal Politikalar Ofisi hakkında…

Sosyal Politikalar Ofisi; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Stratejik Planı’nın sosyal politikalar konusunda çalışmalarına katkıda bulunacak ve destekleyecek. Ofis; saha çalışmaları yapmak, eğitimler vermek, politika önerileri sunmak ve iyi örnek modellerini yaygınlaştırmak amacıyla kuruldu. Ofis, Mersin’de sosyal değişimi sağlayan örnek projelerin farklı il ve ilçelerdeki yerel yönetimlere aktarılması ve uygulanması konusunda aracı olacak.  Ayrıca, yerel yönetimlerin yoksulluğu önlemek için yaptıkları projelere yönelik ulusal ve uluslararası çalışmaları da gözeterek önerilerde bulunacak olan ofis, yerel sorunlara, yerel çözümler üretilmesi dolayısıyla hak temelli uygulamaların görünür olmasını amaçlayacak. Yerel yönetimlerin yoksullukla mücadeleyi benimsemiş temel aktörlerden biri olduğu gerçeği ile kamu kurumları ile iş birliği yaparak yoksullukla mücadele etmeyi gözetecek olan ofis; ulusal ve uluslararası yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ulusal ve küresel yoksulluğun önlenmesi için koordinasyon dâhilinde çalışacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA