22 Ekim 2024 Salı

16:26   MURAT EMIR`DEN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "BEBEKLERIN ÖLÜME TERK EDILDIĞI APAÇıK ORTADA..."   16:15    ÖZGÜR ÖZEL: “SADECE KURUCUSU ÖLDÜ, ÖRGÜT ORTADA DURUYOR. BU SINSI ÖRGÜTE KARŞı HERKES TETIKTE OLMALıDıR”   15:38   EMEKLILER MERSIN`DEN SESLENDI...   15:03   SELAHATTIN DEMIRTAŞ: TÜRKIYE`DEKI SORUNLARıN ÇÖZÜM YOLU SIYASET, ÇÖZÜM KURUMU DA TBMM`DIR   14:31   TSE GÖZETIM HEYETI, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN UYGULAMALARıNı YERINDE INCELEDI   13:51   ADANA`DA DEPREMDE YıKıLAN BELUK APARTMANı A BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME   13:32   PROF. DR. AHMET TANER KıŞLALı, KATLEDILIŞININ 25. YıLıNDA ANıLDı...   12:36   SAVCıLıK SORUŞTURMA IZNI ISTEDI, SAĞLıK BAKANLıĞı BIR YıLDıR YANıT VERMEDI   12:35   FETULLAH GÜLEN: SIYASILERLE YAKıN ILIŞKIDEN DARBE GIRIŞIMINE...   12:20   BAKAN FIDAN`DAN TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ ELEBAŞı GÜLEN`IN ÖLÜMÜNE ILIŞKIN AÇıKLAMA   11:43   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, SELAHATTIN DEMIRTAŞ`A ZIYARET   11:39   DEM PARTI`DEN, "YENIDOĞAN ÇETESINE" ILIŞKIN SAĞLıK BAKANLıĞı ÖNÜNDE AÇıKLAMA...   10:47   CHP BAĞCıLAR GENÇLIK KOLLARı, YENIDOĞAN ÇETESIYLE ILIŞKILI HASTANELERIN KAPıSıNA AFIŞ ASTı   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "TÜRKIYE GERI DÖNÜLMEYECEK BIR YOLA GIRMIŞTIR. BUNU DEĞIŞTIRMEMIZ LAZıM"   08:24   FETÖ`NÜN INTERNET SITELERI: FETULLAH GÜLEN HAYATıNı KAYBETTI   12:50   YENIŞEHIR BELEDIYESI, `6`NCı ULUSLARARASı MERSIN KUSHIMOTO SOKAK SANATÇıLARı FESTIVALI` DÜZENLEDI   12:47   TÜRK-İŞ`IN “ZORDAYıZ, GEÇINEMIYORUZ” MITINGI… ERGUN ATALAY`DAN HÜKÜMETE: “BIZ SIZIN OY MAKINENIZ DEĞILIZ, AYAĞıNıZı DENK ALıN”   12:32   ÖZGÜR KARABAT: “KÜRESEL EMEKLILIK ENDEKSI`NIN VERILERINDE TÜRKIYE, 48 ÜLKE ARASıNDA 45`INCI SıRADA YER ALıYOR”   12:24   AKKUŞ İLGEZDI, YARDıMCı HIZMETLER SıNıFı`NDA ÇALıŞAN PERSONELIN KADRO DEĞIŞIKLIĞI TALEPLERINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:35   İSRAIL`IN GAZZE`NIN KUZEYINE DÜZENLEDIĞI SALDıRı SONUCU 73 KIŞI ÖLDÜ  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi, `6`ncı Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali` düzenledi


Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle, Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali`nin 6`ncısı düzenlendi. Yenişehir Belediyesi olarak düzenledikleri festivallere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Bu festivaller vatandaşlarımızı mutlu ediyor. Yapmaya devam edeceğiz. Mersin Rotary Kulübü ile bu iş birliğimiz bir örnek oldu" dedi.

 

Tarih : 20 Ekim 2024 Pazar 12:50   Okunma : 276

(MERSİN)- Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle, Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali`nin 6`ncısı düzenlendi. Yenişehir Belediyesi olarak düzenledikleri festivallere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Bu festivaller vatandaşlarımızı mutlu ediyor. Yapmaya devam edeceğiz. Mersin Rotary Kulübü ile bu iş birliğimiz bir örnek oldu" dedi. 

Geleneksel hale gelen ve bu yıl uluslararası boyut kazanan Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, Türkiye`nin farklı kentlerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nden sanatçıları buluşturdu. Festivalin açılış törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Emre Kargın, Lefkoşa Türk Belediyesi ve İskele Belediyesi temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

"Japonya`nın Kushimoto kenti ile Almanya ve Çin`den de sokak sanatçılarını getirmek istiyoruz"

Başkan Özyiğit yaptığı konuşmada festivallerin vatandaşları mutlu ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden biri ‘Hareket` ilkesiydi. Hareket, kültür ve sanat faaliyetleriyle insanların daha çok iletişim ve dostluk kurmasını, kucaklaşmasını içeren bir ilkemizdi. Geçen hafta kentimizde Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali`ni düzenledik. Bu festivaller vatandaşlarımızı mutlu ediyor. Yapmaya devam edeceğiz. Mersin Rotary Kulübü ile bu iş birliğimiz bir örnek oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlikten güzel işler doğuyor.

Mersin`in en güzel festivalinde hemşehrilerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Gelecekte Japonya`nın Kushimoto kenti ile Almanya ve Çin`den de sokak sanatçılarını getirmek istiyoruz. Oralarda da kardeş belediyelerimiz var. Şu an da en çok ihtiyacımız olan şey kardeşlik. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Siyasi iklimin değişmesine ihtiyacımız var.  Gün geçmiyor ki bir felaketle karşı karşıya kalmayalım. Değişim bayrağını taşıyan ve değişim olgunu ateşleyen bir lider var. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel herkesin ezberini bozuyor. Genel başkanımız o ‘cambaza bak` anlayışını yok edip, halkın gerçek sorunlarıyla mücadele ediyor. Halkın ihtiyacı olan barış, kardeşlik ve dayanışma ruhunu var etme duygusuyla çalışıyor. Biz de sonuna kadar yanında olacağız." 

"Bu festival yoktan var edildi ve şu anda Yenişehir`in markası haline geldi"

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da Başkan Özyiğit`in kültür ve sanatı sokağa taşımak için ciddi çalışmalar yaptığını söyleyerek, "Bu sene Kushimoto Sokağı`nda festivalin altıncısı yapılıyor. Abdullah başkanıma Yenişehirli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Sanat ve kültürün sokağa taşınması konusunda çok ciddi çalışmalar yaptı. Bu festival yoktan var edildi ve şu anda Yenişehir`in markası haline geldi. Gelecekte daha büyük olacağını düşünüyorum. Abdullah başkanım bu konuyu ciddiyetle ele alıyor ve inanıyorum ki gelecekte bu sokağa adını veren Japonya`nın Kushimoto kentinde de sokak sanatçılarını getirecektir" dedi. 

Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi ise festivalin Mersin`in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısına katkı sunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Rotaryenler bir fikir üretir. Bunun modelini oluştururlar ver toplumun hizmetine sunarlar. Yenişehir Belediyemizden gördüğümüz destekle de bu yıl uluslararası bir kimlik kazanan Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali`nin uzun yıllar Mersin`in marka festivali olmasını diliyoruz. Biz bölgemizdeki tüm şehirleri ziyaret ederken bu festivali bir model olarak gösteriyoruz. Uzaklardan gelen misafirlerimiz var. Biz bir festivali şehrin, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısına katkı sağladığını biliyoruz. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit`e teşekkür ediyorum. Burada kurulan stantların kiralama gelirleri deprem bölgesinde ampute çocuklarımıza umut olacak. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz."

Başkan Özyiğit, açılış konuşmalarının ardından Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi ve Mersin Rotary Kulübü Başkanı Emre Kargın`a iş birlikleri nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA