20 Nisan 2025 Pazar

21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:56   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BAKANLıĞıMıZıN NORMAL DOĞUMU ÖZENDIRMESI SIZI NIÇIN BU KADAR RAHATSıZ EDIYOR?   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17   PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59    VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58   ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer: “Sigortalı çiftçi sayısı 460 bine düştü, emekli çalışan sayısı 2 milyonu aştı”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "AKP iktidarı döneminde emekli olmak da zorlaştırıldı, emekli olarak yaşamak da zorlaştırıldı Emekli olup da günübirlik işlerde çalışanlar, pazarcılık yapanlar var. Bu siyasi iktidar emeklinin rahatını adeta zehir etti, şu anda emekliler en düşük katsayı üzerinden maaşlarını alıyor ve büyük kayba uğradılar " dedi.

 

Tarih : 20 Ekim 2024 Pazar 10:10   Okunma : 358

(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "AKP iktidarı döneminde emekli olmak da zorlaştırıldı, emekli olarak yaşamak da zorlaştırıldı. Emekli olup da günübirlik işlerde çalışanlar, pazarcılık yapanlar var. Bu siyasi iktidar emeklinin rahatını adeta zehir etti, şu anda emekliler en düşük katsayı üzerinden maaşlarını alıyor ve büyük kayba uğradılar " dedi.

Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada emeklilerin ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara işaret ederek AK Parti iktidarını eleştirdi. Gürer, yaptığı açıklamada; "AKP iktidarı döneminde emekli olmak da zorlaştırıldı, emekli olarak yaşamak da zorlaştırıldı" dedi. Emeklilerin artan sayısına işaret eden Gürer, "2020 yılında 747 bin kişi emekli olduktan sonra çalışıyordu, bugün ise bu rakam 2 milyona ulaştı. Çünkü emekli olduktan sonra çalışmadan yaşamak çok güç hale geldi" ifadelerini kullandı.

Gürer, emeklilerin zorunlu olarak kayıtlı çalıştığını vurgularken, kayıt dışı çalışanların da sayısının arttığını belirterek, “Emekli olup da günübirlik işlerde çalışanlar, pazarcılık yapanlar var. Bu siyasi iktidar emeklinin rahatını adeta zehir etti. Emeklilere verilen maaş yetersiz, açlık sınırının altında. Emekli maaşıyla yaşamak artık olası değil" diye konuştu.

“Çiftçilerin de büyük bir çıkmazda”

Çiftçilerin de büyük bir çıkmazda olduğuna değinen Gürer, emeklilik primleriyle ilgili verilen sözlerin tutulmadığını hatırlattı ve şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı, çiftçi ve esnaf için BAĞ-KUR priminin 9 binden 7200 güne düşürüleceği sözünü vermişti ama aradan iki yıla yakın süre geçti, bu konuda hiçbir düzenleme yapılmadı. 2009 yılında 1 milyon 16 bin çiftçi prim ödüyordu, bugün bu sayı 460 binin altına düştü. Artık çiftçiler prim bile ödeyemez duruma geldi, dolayısıyla emeklilik hakkına erişimleri de zorlaştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi, 2000 öncesi, 2000-2008 arası ve 2008 sonrası için üç ayrı emekli maaşı uygulamasına geçti. Yüzde 70 olan katsayı yüzde 30`a düşürüldü. Şu anda emekliler en düşük katsayı üzerinden maaşlarını alıyor ve büyük kayba uğradılar. Mutlak suretle intibak yasası çıkarılıp emeklilerin mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA