22 Ekim 2024 Salı

16:26   MURAT EMIR`DEN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "BEBEKLERIN ÖLÜME TERK EDILDIĞI APAÇıK ORTADA..."   16:15    ÖZGÜR ÖZEL: “SADECE KURUCUSU ÖLDÜ, ÖRGÜT ORTADA DURUYOR. BU SINSI ÖRGÜTE KARŞı HERKES TETIKTE OLMALıDıR”   15:38   EMEKLILER MERSIN`DEN SESLENDI...   15:03   SELAHATTIN DEMIRTAŞ: TÜRKIYE`DEKI SORUNLARıN ÇÖZÜM YOLU SIYASET, ÇÖZÜM KURUMU DA TBMM`DIR   14:31   TSE GÖZETIM HEYETI, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN UYGULAMALARıNı YERINDE INCELEDI   13:51   ADANA`DA DEPREMDE YıKıLAN BELUK APARTMANı A BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME   13:32   PROF. DR. AHMET TANER KıŞLALı, KATLEDILIŞININ 25. YıLıNDA ANıLDı...   12:36   SAVCıLıK SORUŞTURMA IZNI ISTEDI, SAĞLıK BAKANLıĞı BIR YıLDıR YANıT VERMEDI   12:35   FETULLAH GÜLEN: SIYASILERLE YAKıN ILIŞKIDEN DARBE GIRIŞIMINE...   12:20   BAKAN FIDAN`DAN TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ ELEBAŞı GÜLEN`IN ÖLÜMÜNE ILIŞKIN AÇıKLAMA   11:43   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, SELAHATTIN DEMIRTAŞ`A ZIYARET   11:39   DEM PARTI`DEN, "YENIDOĞAN ÇETESINE" ILIŞKIN SAĞLıK BAKANLıĞı ÖNÜNDE AÇıKLAMA...   10:47   CHP BAĞCıLAR GENÇLIK KOLLARı, YENIDOĞAN ÇETESIYLE ILIŞKILI HASTANELERIN KAPıSıNA AFIŞ ASTı   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "TÜRKIYE GERI DÖNÜLMEYECEK BIR YOLA GIRMIŞTIR. BUNU DEĞIŞTIRMEMIZ LAZıM"   08:24   FETÖ`NÜN INTERNET SITELERI: FETULLAH GÜLEN HAYATıNı KAYBETTI   12:50   YENIŞEHIR BELEDIYESI, `6`NCı ULUSLARARASı MERSIN KUSHIMOTO SOKAK SANATÇıLARı FESTIVALI` DÜZENLEDI   12:47   TÜRK-İŞ`IN “ZORDAYıZ, GEÇINEMIYORUZ” MITINGI… ERGUN ATALAY`DAN HÜKÜMETE: “BIZ SIZIN OY MAKINENIZ DEĞILIZ, AYAĞıNıZı DENK ALıN”   12:32   ÖZGÜR KARABAT: “KÜRESEL EMEKLILIK ENDEKSI`NIN VERILERINDE TÜRKIYE, 48 ÜLKE ARASıNDA 45`INCI SıRADA YER ALıYOR”   12:24   AKKUŞ İLGEZDI, YARDıMCı HIZMETLER SıNıFı`NDA ÇALıŞAN PERSONELIN KADRO DEĞIŞIKLIĞI TALEPLERINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:35   İSRAIL`IN GAZZE`NIN KUZEYINE DÜZENLEDIĞI SALDıRı SONUCU 73 KIŞI ÖLDÜ  
 
     
   

DEM Parti`den, "yenidoğan çetesine" ilişkin Sağlık Bakanlığı önünde açıklama...


DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, yenidoğan çetesi ve hastanelerdeki bebek ölümlerine ilişkin Sağlık Bakanlığı önünde yaptıkları açıklamada, DEM Parti olarak eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Grup Başkanvekili Temelli, "Bütün topluma çağrı yapıyoruz, eğer aklınızda yitirdiklerinizle ilgili hastanelerde kaybettiklerinizle ilgili ufacık bir şüphe varsa hemen harekete geçin, suç duyurusunda bulunun" dedi. 

 

Tarih : 21 Ekim 2024 Pazartesi 11:39   Okunma : 373

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, yenidoğan çetesi ve hastanelerdeki bebek ölümlerine ilişkin Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. DEM Parti Hukuk Komisyonu`nun Sağlık Bakanlığı`nda ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Koçyiğit, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Koçyiğit, şunları söyledi:

"AKP hükümetinin sağlıkta dönüşüm programını cilaladırlar"

"Biz yıllarca AKP hükümetinin sağlıkta dönüşüm programını hayat geçirdiği zaman da geçirdikten sonra da sağlıkta dönüşüm programının  sağlıkta yıkım programı olduğunu kamu sağlığının tasviye dildiğini, halkın sağlığının araçsallaştırılsdığını piyasanın açık hale getirildiğini hastanelerin ticarethane, hastaların müşteri hale getirildiği bir sistemde halkın sağlık hakkının korunamayacağını çokca anlattık ama her seferinde sağlıkta dönüşüm programını övdüler, sağlıkta dönüşüm programını cilaladılar. Büyükşehir hastaneleriyle övündüler. Geldiğimiz durum nedir? Tam da piyasacı anlayış sonucunda tam da hastayı müşteri, insanı para olarak, meta olarak anlayışın sonucunda şu an bildiğimiz kadarıyla 12 bebek katledildi. Neden birileri para kazansın diye...

"Sağlık Bakanı, soruşturmanın selametinden bize dem vuruyor" 

Büyük büyük hastaneler yapanlar, kamu kaynaklarını şehir hastanelerine garantili oto yollara, köprülere harcayanlar bu sürecin sorumlusudur. AKP hükümeti 12 bebeğin yaşamını yitirmesinden sorumludur. Sağlık Bakanı, katliamdan sorumludur. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bu katliamdan sorumludur. Derhal istifa etmelidir. Sağlık Bakanı, ‘biz süreci çok iyi yürüttük` diyor. Kendisi il Sağlık Müdürü, kendi ilinde 10 hastane bir suç örgütüne bağlanmış içerisinde siyasilerin olduğu eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun hastanesinin olduğu bir çete yapılanması var ve Sağlık Bakanı bu olayı CİMER`e olan ihbar sonucunda öğrenmiş olup araştırılmasını bir övünç kaynağı olarak ifade ediyor. Utanması gerekirken bir saniye bile o koltukta oturmaması gerekirken soruşturmanın selametinden bize dem vuruyor. 

"İşin arkasında siyasiler de var"

İl sağlık müdürüydünüz, İstanbul gibi bir ilde 10`dan fazla hastane, sağlıklı bebekleri götürüp yoğun bakım ünitesine koyuyorsa ve orada ölümlerine göz yumuyorsa bunu denetlemeyen il sağlık müdürü sorunlu değil midir? Bütün bu özel hastanelerin denetimsizliği  bir sorun değil midir? Kamu kaynaklarını zarara uğratan yeni doğan bebeklerin yaşamını hiçe sayan bu çeteye karşı neden soruşturma yürütmediniz, zamanında tespit etmediniz? Biz söyleyelim işin arkasında siyasiler de var. İşin arkasında nepotizm var. Halkın yaşamının hiçbir öneminin değerinin olmaması gerçeği var. 

"Bu süreçte hiçbir suçu olmayan, o hastanelerdeki sağlık emekçilerine ne olacak"

Koruyucu sağlık hizmetlerini terk ettiler. `Hastanelerde kuyruk bitti` dediler, bugün kuyruklar evlere taşınmış durumda. İnsanlar en temel sağlık hakkına erişemiyorlar ama çıkmış Sağlık Bakanı diyor ki, `9 hastanenin ruhsatını iptal ettik.` Peki 9 hastanede çalışan bu süreçte hiçbir suçu olmayan sağlık emekçilerine ne olacak? Onların da umurlarında değil. Yapılması gereken bütün hastanelerin kamulaştırılmasıdır ama en başta ruhsatı iptal edilen hastanelerin ilk elden kamulaştırılması  orada çalışan sağlık emekçilerinin de mağdur edilmemesi gerekmektedir. Bu süreçte özellikle kamuoyundan bilgi kaçıran, belge kaçıran süreci şeffaf yürütmeyen bakanlığı kabul etmiyoruz. Kamuoyunu bilgilendirmelerini talebimizi yeniden ifade etmek istiyoruz. Bu işin arkasındaki bürokratik, çete, mafyatik yapılanmasının açığa çıkarılması gerekiyor.

Başta Sağlık Bakanı olmak üzere, İstanbul İl Sağlık Müdürü, bu hastanelerin bulunduğu ilçelerdeki bütün ilçe sağlık müdürlerinin ve bu süreci takip eden bütün bürokratik yapının görevden alınması gerekir. Bu süreç kamuoyuna `gereğini yaptık` ile götürülecek bir süreç değildir. Halkın yaşamına kastediliyor. Para için bugün çocuklar öldürülüyorsa bu düzen bitmiştir. Devletin içerisinden hukuku çıkarın geriye ne kalır, çete kalır, mafya kalır. İşte bugün tam da bunu yaşıyoruz. Devletin içinde liyakat yok. Sistemin içinde hukuk adalet yok ama en önemlisi insan yaşamına değer yok. 

Temelli: "özelleştirme ticarileştirme"

Sezai Temelli ise şu açıklamayı yaptı:

"Bu ahlaksızlık, vicdansızlık bu alçaklık buz dağının görünen yüzü. Aşağı doğru gittiğimizde inanın çok daha vahim tablolarla karşılaşacağımızı hepimiz bekliyoruz. Bu suçlular yargının önüne çıkacak ama bu suçu üreten sistem nedir bu sorgulanmayacak. Kaygımız buna yöneliktir. Bu iktidar 22 yıldır sağlıkta dönüşüm politikalarıyla, ‘özelleştirme ticarileştirme` dedi. Bütün bu uygulamalarıyla güvencesizleştirdiği çalışma koşullarıyla performans anlayışıyla aslında bir suç iklimi yarattı. Yaratmış olduğu bu suç iklimi üzerinde biz bu tablolara tanıklık ediyoruz. 

"Savcıları, bütün yargı kurumlarını göreve çağırıyoruz"

Kamu hizmeti yoluyla halk yoksullaşırken, siyasi talanla birlikte siyasi rant yaratıldı. Bu Bakan, bundan önceki Bakan, kim yok ki içinde hepsinin hastanesi var. Hastane sahibi olan bakanlar bu siyasi talanın parçası oldular. Okul sahibi olan bakanlar gibi. Evet, bu bir çeteleşme ama bunun ötesinde acaba organ naklinde neler oluyor, acaba ilaç alanında neler oluyor? Baktığınızda sağlığın her alanında bir çeteleşme, talan düzeninin olduğu da bir gerçeklik, bunun üzerine gitmek lazım. Bunun üzerine gitmek için de savcıları biz bütün yargı kurumlarını göreve çağırıyoruz ama bu yetmez biliyoruz ki bu düzen bütün bu suçları örtmek üzerine tasarlanıyor. Ortaya koymuş oldukları davalar da toplumun o öfkesini sindirmeye yönelik. Bütün topluma çağrı yapıyoruz, eğer aklınızda yitirdiklerinizle ilgili hastanelerde kaybettiklerinizle ilgili ufacık bir şüphe varsa hemen harekete geçin, suç duyurusunda bulunun. DEM Parti hukuk kurumlarımızla birlikte sizinle birlikte bunların takipçisi olacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA