20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

CHP’li Çamak,‘Köylerde kahvehaneler bile ayrıldı’..


Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, referandum sürecinde toplumdaki kutuplaşmaya dikkat çekti

 

Tarih : 3 Nisan 2017 Pazartesi 22:37   Okunma : 1134

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  referandum çalışmaları sırasında toplumun kutuplaştığını, ayrıştığını gördüklerini belirterek, “Bazı köylere gidiyoruz, kahvehaneler tamamen ayrılmış durumda. Başka partiden biri gelirse yüz vermiyorlar, konuşturmuyorlar ya da kahvehaneyi terk ediyorlar” dedi. Anayasa değişikliğinin Ak Parti seçmeninin de içine sinmediğini savunan Çamak,  “Çünkü toplumu kucaklamayan, toplumun kendisini içinde göremediği bir anayasa değişikliği var” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu sürecinde ‘hayır’ kampanyasını Mersin ve Kahramanmaraş’ta sürdüren CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, saha çalışmaları sırasında edindiği izlenimleri değerlendirdi.

Çamak, “Sahada gördüğümüz kadarıyla hayırcılar net. Net bir şekilde ‘hayır diyeceğim, kabul edemem’ diyorlar. Evetçilerin bir kısmı, net şekilde ‘evet vereceğim’ diyor ama gördüğüm kadarıyla evet diyenlerin bir kısmı hayıra eğilimli ve bunlar kendilerini gizliyor. Ama açıkça, saklama gereği duymadan ‘Ben AK Partiliyim, yine o partiye oy veririm ama bu referandumda benim oyum hayır olacaktır’ diyenler de var.  ‘Ben 15 yıl oy verdim, yeter artık. Bu kadar da olmaz’ diye ifade edenlerle de karşılaşıyoruz. Yıllarca AK Parti’ye oy vermiş ama bu anayasa değişikliği içine sinmeyen insanlarla sahada karşılaşıyoruz. AK Parti milletvekillerinin birçoğunun da sandıkta hayır oyu kullanacaklarını tahmin ediyorum” dedi.

Çamak, “Çünkü toplumu kucaklamayan, toplumun kendisini içinde göremediği bir anayasa değişikliği var. Anayasalar hazırlanırken toplumun bütün kesimleriyle görüşmeler yapılır, uzlaşma yapılır, ona göre metin ortaya çıkar. Burada işin ilginci bu 18 maddeyi kimin yazdığı bilinmiyor. Kimse sahiplenmiyor. Çünkü bunun sıkıntıları gelecekte ortaya çıkacak ve o insanlarda bunun vebali altında kalmamak için sahiplenmiyorlar” diye konuştu.

Vatandaşların anayasa değişikliğini ne içerdiği konusunda tam bilgi sahibi olmadıklarını da kaydeden Çamak, “Gittiğim her yere anayasa değişikliği teklifinin tam metnini götürüyorum. Yalansız, dolansız şekilde, bu metinde ne varsa vatandaşa anlatıyorum, uyarıyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Toplumun kutuplaştığını, ayrıştığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Mezitli’nin Kale köyüne gittik. 2 kahvehane vardı. Biz birinde konuşma yapacaktık. Ama diğer kahvehaneye de gittik, siz de gelin, dinleyin dedik. Geliriz dediler ve geldiler. Ama bu her yerde böyle değil maalesef. Bazı köylere gidiyoruz, kahvehaneler tamamen ayrışmış durumda. A partisinin kahvehanesi, B partisinin kahvehanesi diye ayrılmış. Bu Türkiye için çok kötü bir şey. A partisinin kahvehanesine B partili gitmiyor, B partilinin kahvehanesine A partili gitmiyor.  Başka partiden biri gelirse yüz vermiyorlar, konuşturmuyorlar ya da kahvehaneyi terk ediyorlar. Bunu seçim zamanlarında görüyorduk ama bu dönem daha belirgin hale geldi.”

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, hüseyin çamak, referandum, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA