26 Ekim 2024 Cumartesi

19:59   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ANKARA’DAKI SALDıRıYA KıNAMA   19:56   AKDENIZ’DE YENI YOLLAR AÇıLıYOR, MEVCUT YOLLAR YENILENIYOR   19:51   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN ANKARA’DAKI TERÖR SALDıRıSıNA SERT TEPKI   16:26   İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NDAN YIĞIT BULUT`A TAZMINAT DAVASı   16:20   KESK EŞ BAŞKANı AHMET KARAGÖZ: "OHAL KHK`LERI ILE IŞINDEN EDILEN 2 BIN 521 KESK`LI HALA GÖREVINE IADE EDILMEDI"   16:01   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN MEDYA KURULUŞLARıNA TEPKI   15:21   CHP DıŞ POLITIKA DANıŞMA KURULU VE MILLI GÜVENLIK POLITIKALARı DANıŞMA KURULU TOPLANTıSı SONA ERDI   14:59   İSRAIL`IN GAZZE ŞERIDI`NE YÖNELIK BUGÜNKÜ HAVA SALDıRıLARıNDA EN AZ 58 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:29   GÜÇLENDIRME DESTEĞI BEKLEYEN DEPREMZEDELER ENDIŞELI   13:57   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... AĞBABA`DAN ``GÜVENLIK ZAFIYETI`` TEPKISI   13:27   12 EYLÜL DARBESIYLE KAPATıLAN SİYO`NUN ÖĞRENCILERI, 50`NCI YAŞLARıNı KUTLAMAYA HAZıRLANıYOR   12:44   FATIH ERBAKAN: "BIZ, IDAM CEZASıNA MAHKUM OLMUŞ ELI KANLı BEBEK KATILI BIR TERÖRISTIN GAZI MECLISIMIZE ADıM DAHI ATMASıNı ASLA KABUL ETMIYORUZ"   12:18   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, 7. KAMP KARAVAN VE TINY HOUSE FUARı`NıN AÇıLıŞıNA KATıLDı   11:20   YANKı BAĞCıOĞLU: "CUMHURIYET DÜŞMANLARıNA INAT CUMHURIYETIMIZIN 101`NCI YıLıNı DAHA COŞKULU, DAHA BÜYÜK TÖRENLERLE KUTLAMAMıZ GEREKIR"   11:06   İSRAIL`IN GÜNEY LÜBNAN`A DÜZENLEDIĞI HAVA SALDıRıSıNDA 3 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   10:42   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN 29 EKIM`E ÖZEL YÜZME YARıŞı   10:41   ALI YERLIKAYA: PKK/KCK-PYD/YPG YÖNELIK DÜZENLENEN "GÜRZ-20" OPERASYONLARıNDA 176 ŞÜPHELI TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDı   10:18   ÇIFTÇI DERTLI: "BU ÜRÜNLERDEN DE ARTıK PARA KAZANAMAZSAK TARLAMıZı SATACAĞıZ"   09:50   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN KAHVEHANE ZIYARETI   09:43   9`UNCU MERSIN CNR KITAP FUARı`NDA BÜYÜKŞEHIR STANDıNA YOĞUN ILGI  
 
     
   

TUSAŞ`a terör saldırısı... Ağbaba`dan ``güvenlik zafiyeti`` tepkisi


CHP Milletvekili Veli Ağbaba, TUSAŞ`a gerçekleşen terör saldırısının ardından güvenlik zafiyeti tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Ağbaba, ``Güvenlik konusunda hiçbir eğitimi, bilgisi, tecrübesi olmayan kişi sadece biraz daha fazla maaş alsın diye, TUSAŞ gibi bir kurumda çok kritik bir göreve atanıyor. Türkiye`nin gözbebeği ve savunma sanayiyle ilgili kritik bir kurumda yaşanan güvenlik zafiyetinin , olayın bu denli vahim boyutta olmasındaki payı mutlaka sorgulanmalıdır. Bundan sorumlu olan idarecilerin de hesap vermesi gerekir`` dedi.

 

Tarih : 25 Ekim 2024 Cuma 13:57   Okunma : 414

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine düzenlenen ve beş kişinin şehit olduğunu, 22 kişinin ise yaralandığı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ağbaba, ``Savunma sanayimizin önemli kuruluşu Tusaş`la ilgili güvenlik zafiyeti hepimizde endişe yarattı ve tüm kamuoyunun kafasında soru işaretlerine yol açtı`` dedi.

Güvenlik zafiyetine dikkati çeken Ağbaba, şunları kaydetti:

“Herkesin aklındaki neden böyle oldu sorusuna cevap aranırken, aslında son dönem birçok kurumda karşılaştığımız `liyakatsızlık` gerçeğiyle karşılaştık. Hepimizin gözbebeği savunma sanayimizin kalbi bu kuruluş, bugün değil 1970`li yıllarda başlayan `kendi uçağını kendin yap` kampanyası ile başlatılan Türk Silahlı kuvvetleri güçlendirme Vakfı`nın bir şirketidir ve 1986 yılında kurulmuştur. Şu ana kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin katkılarıyla buraya gelmiştir. Kendi alanlarındaki `en iyileri` çalıştırarak fark yaratmıştır gurur duyduğumuz ürünler yapmıştır. Tabi ne zamana kadar: 15 Temmuz`u bahane edip vakıf şirketlerini ellerine geçire ne kadar. Bundan sonra kendilerinden görmedikleri bütün liyakatlı kadroları bu şirketlerden gönderip sadakatli elemanlarını doldurdular. Savunma Sanayi‘ni yandaşlar için istihdam merkezi gibi gören anlayış, 4 bin 500 nitelikli çalışan sayısını, birçoğu torpille yeni personel atamak yoluyla 17 bine çıkarmıştır. Burada bir gelecek görmeyen nitelikli personel de Hollanda`ya Almanya`ya yurtdışına gitmiştir.

``Güvenlik konusunda hiçbir eğitimi olmayan bu kişi sadece biraz daha fazla maaş alsın diye...``

Şimdi gelelim saldırı gününe ve her vatandaşın sorduğu soruya. Bu kadar stratejik öneme sahip bir yeri kim koruyor? Güvenliğin başında kim var? Temel Kotil`in 2017`de yönetici olmasıyla beraber bütün nitelikli yöneticilerin gönderildiği dönem, daha önce Enerji Bakanlığı`nın özel kaleminde yardımcı personel olarak çalışan askerliğini bile er olarak yapan, daha sonra açık öğretimi bitiren biri güvenliğin başına atanıyor.
Kim bu kişi, Mustafa Çiftçi. Güvenlik konusunda hiçbir eğitimi, bilgisi, tecrübesi olmayan bu kişi sadece biraz daha fazla maaş alsın diye, TUSAŞ gibi bir kurumda çok kritik bir göreve atanıyor. Tek özelliği Cumhurbaşkanlığı Özel kalem Müdürü Hasan Doğan`ın kayınbiraderi olması. Yedi yıldır bu görevde olan kişiye mi hesap sormalı, yoksa liyakatsiz kişileri oraya atayan şirket yöneticilerine mi hesap sormalı? Bu arada aynı dönemde bir atama daha yapılıyor. Sercan Oktay. Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın yeğeni. İlaç represantı olarak çalışırken, hiçbir teknik bilgi ve tecrübesi yokken, 2017`de TUSAŞ Tesisler Onarım ve Bakım Müdürlüğüne atanıyor. Yerinde ODTÜ elektrik mühendisi olan 20 yıl tecrübeli biri varken, onu alıp bu arkadaşı atıyorlar. Bu büyüklükteki bir şirkette, bütün tezgahların, tesisin bakımından sorumlu olan kişi. Bu arkadaş atandıktan sonra dört ay odasından çıkmıyor aman birisi bir soru sormasın diye. Üstelik daha fazla maaş alsın diye, bir alt şirket kurup şimdi onun başına genel müdür olarak atanıyor.

``Sebep liyakatsiz atamalar``

TUSAŞ da güvenlik zafiyeti neden var? Sebebi anlamak zor değil. Sebep liyakatsiz atamalar. Bunlar sadece örneklerden birkaçı. Ayrıca böyle bir kuruluşa, dış güvenlik için jandarma veya polis neden zırhlı araç konulmadı. Bir tane resmi polisin dahi olmaması zafiyet değilse nedir?
Milletvekillerinin bile 3`er 5`er koruması varken, Bakanların, Cumhurbaşkanlığı`nın sayısız koruma ordusu varken, böyle önemli bir kurumda bir tek polis yok. Türkiye`nin gözbebeği ve savunma sanayiyle ilgili kritik bir kurumda yaşanan güvenlik zafiyetinin , olayın bu denli vahim boyutta olmasındaki payı mutlaka sorgulanmalıdır. Bundan sorumlu olan idarecilerin de hesap vermesi gerekir.``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA