19 Nisan 2025 Cumartesi

14:46   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``YOZGAT, ŞU YA DA BU PARTININ DEĞIL, CUMHURIYET`IN, DEMOKRASININ, MILLI EGEMENLIĞIN KALESIDIR"   14:43   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇILER ÖZGÜR ÖZEL`I YOZGAT`ıN GIRIŞINDE TRAKTÖRLERIYLE KARŞıLADı   14:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE SILIVRI ZINDANıNDAN ÇıKARıLMASıNı ISTIYORUZ"   14:26   CHP`NIN `‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÇIFTÇILER: ``BEN ADALET IÇIN BURADAYıM. KENDIM, ÇOCUKLARıM, GELECEKTEKI NESILLER IÇIN BEN BURADAYıM``   14:15   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇI ERSOY: CUMHURIYET`I KURTARMAYA GELDIK   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ERHAN ADEM: "YÜREĞI, CESARETI OLAN BU MILLETIN ÖNÜNE ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı MUTLAKA GETIRMELI"   13:55   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... MURAT EMIR: "BUGÜN BURADAN TÜM TÜRKIYE`YE BIR UMUT SAÇACAĞıZ"   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KORUMASıNDAKI ANNE KEDI ALACA`NıN YAVRULARı IÇIN SAHIPLENDIRME SÜRECI BAŞLADı   12:58   NIĞDE`DE ÜRÜNLERI ZIRAI DONDAN ZARAR GÖREN LAHANA ÜRETICISI: "61 YAŞıNDAYıM BÖYLE ZIRAI DON GÖRMEDIM"   10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR  
 
     
   

CHP`li belediye başkanları, konser ve etkinlik harcamalarına standart getirmek için toplanacak


CHP`nin belediyelerin konser ve etkinlik harcamalarına bir standart getirmek amacıyla harekete geçeceği öğrenildi. Bu kapsamda kasım ayının sonunda, CHP`li belediyelerin düzenlediği etkinliklere bir düzen getirmek amacıyla 21 il ve 14 büyükşehir belediye başkanı, genel merkezin ilgili genel başkan yardımcılığıyla bir toplantı planlıyor. Toplantıda, 2025 yılında belediyelerin özel günlerde düzenlenen etkinliklerinin çerçevesi çizilecek. Toplantıda, belli bir standart oluşturulması ve partinin bu konudaki yönergesinin de belirlenmesi amaçlanıyor.

 

Tarih : 13 Kasım 2024 Çarşamba 11:09   Okunma : 508

 Haber: Gülara SUBAŞI

(ANKARA) - CHP`nin belediyelerin konser ve etkinlik harcamalarına bir standart getirmek amacıyla harekete geçeceği öğrenildi. Bu kapsamda kasım ayının sonunda, CHP`li belediyelerin düzenlediği etkinliklere bir düzen getirmek amacıyla 21 il ve 14 büyükşehir belediye başkanı, genel merkezin ilgili genel başkan yardımcılığıyla bir toplantı planlıyor. Toplantıda, 2025 yılında belediyelerin özel günlerde düzenlenen etkinliklerinin çerçevesi çizilecek. Toplantıda, belli bir standart oluşturulması ve partinin bu konudaki yönergesinin de belirlenmesi amaçlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye`sinin (ABB) 29 Ekim kutlamaları dolayısıyla düzenlenen Ebru Gündeş konseri sonrası belediyenin konser için ödediği ücret tartışmalara neden olmuştu. ABB Başkanı Mansur Yavaş, pazartesi yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylemişti. CHP`nin belediyelerin konser ve etkinlik harcamalarına bir standart getirmek amacıyla harekete geçeceği öğrenildi. Bu kapsamda kasım ayının sonunda, CHP`li belediyelerin düzenlediği etkinliklere bir düzen getirmek amacıyla 21 il ve 14 büyükşehir belediye başkanı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında bir toplantı yapacak.

“Kamuoyunu rahatsız eden kimi uygulamalar konusunda belediyelerimizin görüşlerini alacağız, bir yol haritası oluşturacağız

Toplantıda, 2025 yılında belediyelerin özel günlerde düzenlenen etkinliklerinin çerçevesi çizilecek. Üç gün sürecek toplantıda, belli bir standart oluşturulması ve partinin bu konudaki yönergesinin de belirlenmesi amaçlanıyor. Yılbaşı etkinliklerinden başlayarak tüm yılın konuşulacağı toplantıda temel nokta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olacak.

Kurmaylar, CHP`nin 29 Ekim kutlamalarının görkemli ve en üst perdeden yapılmasıyla ilgili bir duruşları olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“29 Ekim törenlerinde asılan bayraklar, yapılan anonslar, pankartlar, afişler, bu konuyla ilgili oluşturulan kortjeler, farklı STK`larla yapılan dayanışmalar.... Bunlarla ilgili bir kıstas, kısıtlama getirilmesi doğru değil. Her ulus kendi cumhuriyetinin yıl dönümünü çok görkemli kutlar, bunun bir maliyet hesabı yapılamaz. Ama kamuoyunu rahatsız eden kimi uygulamalar konusunda da belediyelerimizin görüşlerini alacağız, bir yol haritası oluşturacağız.”

“Belediyelerde toplu iş sözleşmelerini neredeyse tamamladık”

Asgari ücrete yapılacak zam oranı tartışmaları devam ederken belediyelerde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini aktaran kurmaylar, “Maltepe Belediyesi`nde grev kararı alındı. Onu çözmeye çalışıyoruz. Kartal Belediyesi`nde grev ilan edilmişti, üç gün sonra çözdük. 19 belediyemizde; İzmir ve İstanbul`daki belediyelerimizin tamamında, toplu iş sözleşmelerini neredeyse tamamladık” ifadelerini kullandı.

Ocak 2025`te, CHP`li büyükşehirlerde en düşük personel ücreti 40 bin liranın üzerinde olacak

Kurmaylar, toplu iş sözleşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte yeni yılda belediyelerdeki durumu şöyle anlattılar:

“Ocak 2025`te, CHP`li büyükşehirlerde en düşük personel ücreti 40 bin liranın üzerinde olacak. 50 bine ulaştığı belediyelerimiz de olacak. Geçmişte belediye başkanlarımız kendi toplu iş sözleşmelerini kendileri yapıyorlardı. Şimdi SODEMSEN yapıyor. SODEMSEN bu toplu iş sözleşmelerini ilgili genel başkan yardımcılığının gözetiminde yürütüyor. İstanbul`da günlük brüt ücret bin 260 ile bin 460 lira arasındaki bir skalada. Aşağı yukarı bütün belediyelerde sözleşmeleri bitirdik. Giydirilmiş ücretlere bakıldığında, 40 bin lira altında bir ücret görmeyeceğiz.”

Bugün seçim olsa 14 büyükşehir değil, 17 büyükşehir belediyemiz olacak

31 Mart`tan itibaren CHP`nin yönettiği tüm belediyelerde performans ve değerlendirme ölçmeleri yaptıklarını aktaran kurmaylar, “Belediyelerin performanslarına yönelik anketler iyi geliyor. Bugün seçim olsa 14 büyükşehir değil, 17 büyükşehir belediyemiz olacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi, kesinlikle bunlardan biri” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA