19 Nisan 2025 Cumartesi

15:46   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ MURAT ABBAS TAHLIYE EDILDI   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK... İL BAŞKANı YAŞAR: “ADALETSIZLIĞE YOZGAT`TAN SES VERIYORUZ, ALANLARA SıĞMAYACAĞıZ”   15:29   MURAT EMIR`DEN NUMAN KURTULMUŞ`A: "YAPTıĞıNıZ IŞ HUKUKSUZDUR, ANAYASA SıNıRLARıNıN IÇINDE KALACAKSıNıZ"   14:53   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN`DEN "YOUTUBE" AÇıKLAMASı   12:19   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ILÇEDEKI MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   12:17   TARSUS BELEDIYESI`NIN EMEKLI EVI HIZMETE AÇıLDı   12:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ARATOS MATEMATIK EVI, BUGÜNE DEK BIN 400`DEN FAZLA ÇOCUĞU KONUK ETTI   10:47   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT LOKANTASı`NıN INŞAATıNı INCELEDI   10:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GÜLNAR`DA YOL YAPıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:46   TÜRK YıLDıZLARı, MERSIN SEMALARıNDA ILK IMZAYı PROVA UÇUŞUYLA ATTı   09:34   SILIFKE`DE 23 NISAN`DA ÇOCUKLAR YÜZECEK, BAYRAM COŞKUSU BÜYÜYECEK   10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...   10:29   CHP`YE KAYYUM IDDIASı... DEVA PARTISI LIDERI ALI BABACAN: "DEMOKRASI AYıBıDıR"   10:25   DENIZLERDE AV YASAĞı BAŞLADı... TRABZONLU BALıKÇıLAR, GELECEK SEZONDAN UMUTLU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Çocuk Meclisi`nde akran zorbalığı ve erkek şiddeti masaya yatırıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi, 1. Dönem Kasım Ayı Olağan Toplantısı`nı düzenledi. Meclis`te okullarda yaşanan akran zorbalığı ve kadına yönelik şiddete ilişkin konuşmalar yapıldı.

 

Tarih : 26 Kasım 2024 Salı 09:45   Okunma : 481

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi, 1. Dönem Kasım Ayı Olağan Toplantısı`nı düzenledi. Meclis`te okullarda yaşanan akran zorbalığı ve kadına yönelik şiddete ilişkin konuşmalar yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi, 1. Dönem Kasım Ayı Olağan Toplantısı`nı düzenledi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon`da yapılan ve Başkan Vekili Aysel Sude Gültekin`in yönettiği toplantıda beş gündem maddesi görüşüldü. Bir yılını dolduran Çocuk Meclisi`nde bugüne kadar yapılanlarla ilgili genel bilgilendirme yapılırken, çocuklar Anıtkabir`i ziyaret etme taleplerini toplu olarak dile getirdi. Meclis Toplantısı`nda, okullarda yaşanan akran zorbalığı ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü`ne dikkat çeken konuşmalar da yapıldı.

Akran zorbalığına ilişkin bir açıklama yapan Başkan Vekili Aysel Sude Gültekin, “Okullarda arkadaşlarınıza şaka amaçlı da olsa, lütfen zorbalık yapmayın. Karşınızdakiyle empati kurun. Karşınızdaki kişi siz zorbalık yaptığınız zaman üzülebilir, psikolojisi bozulur. Bu durum maalesef intihara kadar gidiyor. Zorba olmak zorunda değilsiniz, çünkü siz de eşit haklara sahipsiniz. Kimseyi sizden üstün veya aşağıda görmeyin” diye konuştu.

“Eylül ayına kadar Türkiye`de 295 kadın katledildi”

Meclis`te yaptığı konuşmada, Türkiye`de gittikçe artan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkati çeken Meclis Üyesi Firdevs Kaya, “Maalesef ülkemizde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerini, yoldan geçen küçücük bir çocuğa bile sorsam, en ince ayrıntısına kadar anlatabilir. Bu durum gerçekten çok üzücü. Sadece bu yıl Eylül ayına kadar 295 kadın katledildi. Ocak ayında 31, Şubat ayında 36, Mart`ta 25, Nisan`da 32, Mayıs`ta 40, Haziran`da 41, Temmuz`da 23, Ağustos`ta 33 ve Eylül ayında 34 kadın katledildi” ifadelerini kullandı.

Katledilen bazı kadın ve çocukların fotoğraflarını Meclis üyelerine de gösteren Kaya, “İnsan bakmaya kıyamıyor, ama bazı caniler sebepsiz yere veya pis emelleriyle onları katlediyor. Geçtiğimiz aylarda katledilen Narin Güran 8 yaşındaydı ve sebebi bilinemeyen bir şekilde katledildi. Kadın ve çocuk cinayetleri ülkemizde fazlasıyla arttı. Hakkın yerini bulmadığını hepimiz biliyoruz. Ama şu sıralarda bizim ülkemizde uygulanan adalet, sadece duvarda yazılan bir yazıdan ibaret” dedi.

Çocuklar gündem dışı konuşmalarda ise çevre kirliliği, okulların temizliği ve bakımı konusunda duyarlı olma çağrısı yaptı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA