20 Nisan 2025 Pazar

21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:56   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BAKANLıĞıMıZıN NORMAL DOĞUMU ÖZENDIRMESI SIZI NIÇIN BU KADAR RAHATSıZ EDIYOR?   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17   PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59    VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58   ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR  
 
     
   

Aile hekimleri 5 gün iş bırakıyor… AHESEN Genel Başkanı Kandemir: Bakanlığın çözüm bulmaya yanaşmaması eylemlerimizin sebebidir


Aile sağlığı merkezi (ASM) hekimleri, hemşire ve ebeleri, 1 Kasım`da yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin getirdiği düzenlemelerin geri çekilmesi için üçüncü kez eylem yapacak. 6-10 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek iş bırakma eylemine ilişkin konuşan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, "Bizim bu isyanımıza, serzeşimize, bu çözüm talebimize bakanlığın bir yanıt vermemiş olması, bizimle bir istişare edip bir çözüm yolu bulmaya yanaşmaması eylemlerimizin devam etmesinin sebebidir" dedi.

 

Tarih : 5 Ocak 2025 Pazar 16:37   Okunma : 406

(İZMİR) – Aile sağlığı merkezi (ASM) hekimleri, hemşire ve ebeleri, 1 Kasım`da yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin getirdiği düzenlemelerin geri çekilmesi için üçüncü kez eylem yapacak. 6-10 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek iş bırakma eylemine ilişkin konuşan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, "Bizim bu isyanımıza, serzeşimize, bu çözüm talebimize bakanlığın bir yanıt vermemiş olması, bizimle bir istişare edip bir çözüm yolu bulmaya yanaşmaması eylemlerimizin devam etmesinin sebebidir" dedi.

Aile sağlığı merkezi (ASM) hekimleri, hemşire ve ebelerinin `Eziyet Yönetmeliği` olarak adlandırdığı Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`ne karşı tepkiler devam ederken aile hekimleri çalışanları üçüncü kez iş bırakma eylemi yapacak. 1 Kasım`da yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin getirdiği düzenlemelerin geri çekilmesi için sağlık çalışanları gösterirken 2024 yılı Kasım ayında üç, Aralık ayında ise beş gün iş bırakma eylemi yapmıştı.

Talepleri kabul görmeyen aile hekimleri çalışanları 6 ila 10 Ocak tarihlerinde bir kez daha iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. 8 Ocak Çarşamba tüm sağlık kurumlarında iş bırakılarak eylemlere destek verilecek. Eylemlere ilişkin yetkililere seslenen Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN ) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, şunları kaydetti:

"Çalışma şartlarını daha da zorlaştıracak maddeler var"

“1 Kasım`da yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Yönetmeliğiyle hem aile hekimlerinin hem aile hekiminde çalışan ebe hemşire arkadaşlarımızın hem vatandaşın mağduriyet yaşayabileceği maddeler olduğunu yönetmelik daha taslak halindeyken anlatmaya çalıştık. Kamuoyu bizi anladı, vatandaş bizi anladı, hastalarımız bizi anladı. Ama ne yazık ki bakanlık bizi anlayamadı. Bu işi asıl yapan aile hekimleri, ebeleri, hemşireleri, hemşireleri olarak yaptığımız işi biliyoruz. Biz istiyoruz ki aile hekimliğinde yönetmelik getirildiğinde bizlere danışılarak yapılsın. Bu yeni çıkan yönetmelikte de ne yazık ki çok net bizleri sıkıntıya sokacak, meslektaşlarımızın meslek onuruna dokunacak, çalışma şartlarını zorlaştıracak, mali ve özlük haklarını azaltacak maddeler var. Belki hastaneye bile ulaşmakta zorluk çeken vatandaşımızın aile hekimine ulaşmasında zorluklar yaşayacağı maddeler var. Bazı ilaçlara ulaşmasında sıkıntı yaşayacağı maddeler var. Şu anda vatandaşın ulaşabildiği ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti alabileceği en temel yerlerden biri, aile hekimlikleri. Kriz anlarında pandemi gibi dönemlerde ulaşabildikleri kendi mahallelerindeki aile hekimleri veya hemşireleri oluyor."

"Aile hekimliğinden nitelikli sağlık hizmeti almakta zorlanacak"

"Bu şartların sağlanması için taleplerimiz çok net. Can güvenliğimiz olan, sağlıkta şiddetin önlendiği bir ortamda sağlık hizmeti verebilmek istiyoruz. Bir hastaya 1-2 dakika değil 10-15 dakika zaman ayırabilmek istiyoruz. O hastaya nitelikli sağlık hizmeti verebilmek istiyoruz. Bu yeni yönetmelik ne yazık ki taleplerimizi karşılamadığı gibi sıkıntılarımızı arttıracak maddeler içermektedir. Bizim isyanımıza, serzenişimize, çözüm talebimize bakanlığın yanıt vermemiş olması, bizimle istişare edip çözüm yolu bulmaya yanaşmaması eylemlerimizin devam etmesinin sebebidir. Beş gün aile sağlığı merkezleri kapalı olacak ama eğer yönetmelikte geri adım atılmazsa vatandaşımız da aile hekimliğine ulaşmakta, aile hekimliğinden nitelikli sağlık hizmeti almakta zorlanacak. Bu işi asıl yapan hekimler, ebeler, hemşireler olarak bu eylemlerimizin de temel sebepleri bunlardır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA