5 Şubat 2025 Çarşamba

15:29   VATANDAŞLARıN PAHALıLıK SITEMI: "ÇOCUKLARDAN BORÇ ALARAK IDARE EDIYORUZ. HER TARAF BATMıŞ, BIR ŞEY ALAMıYORUZ``   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:52   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CAN ATALAY: 53 BIN 537 INSANıN ÖLÜMÜNÜN ARDıNDAN NELER YAPıLDı? BU INSANLARıN ÖLÜMLERININ TÜM SORUMLULARı YARGıLANDı Mı   13:31   SıLA BEBEK DAVASı... CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "BU UTANÇ TÜRKIYE`NIN UTANCıDıR, SADECE SUÇLULARıN DEĞIL"   13:23   MEZITLI BELEDIYESI, 14 ŞUBAT SEVGILILER GÜNÜ DOLAYıSıYLA 1 HAFTALıK ETKINLIK PROGRAMı HAZıRLADı   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"   09:31   MERSIN SU VE KANALIZASYON İDARESI`NE, AB DELEGASYONU, FRANSıZ KALKıNMA AJANSı VE İLBANK TEMSILCILERINDEN ZIYARET   09:21   MERSIN SINEMA OFISI, “SINEMA SÖYLEŞILERI”NIN ILKINDE YÖNETMEN TAYFUN PIRSELIMOĞLU`NU KONUK ETTI   01:39    HAKIM VE SAVCı ADAYLARıNıN ATAMA KARARNAMESI RESMI GAZETE`DE   16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   15:56   SILIFKE BELEDIYESI ŞUBAT AYı MECLIS TOPLANTıSıNDA 8 MADDE KARARA BAĞLANDı   15:43   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP GRUBU OLARAK TEĞMENLERIN ÇıKMıŞ VE ÇıKACAK TAZMINATLARıNı ÖDEYECEĞIZ"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "KÜLTÜR VE TURIZM BAKANıNıN YARGıLANMASı IÇIN PARTILERLE GÖRÜŞECEĞIZ"   14:23   CHP GRUP TOPLANTıSı... DEMOKRAT PARTI`DEN ISTIFA EDEN MILLETVEKILLERI CEMAL ENGINYURT ILE SALIH UZUN CHP`YE KATıLDı   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 9 BIN ÇOCUĞU TIYATRO OYUNLARıYLA BULUŞTURDU  
 
     
   

Müsavat Dervişoğlu: “Bu ülkede asıl tehdit edilen millettir”


İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Ben hayatımın büyük kısmını tehditlerle geçirdim. Onun için tehdit korku yaratmaz bizde. Bu ülkede asıl tehdit edilen millettir, Müsavat Dervişoğlu`nun tehdit edilmesi çok önemli değil” dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2025 Cuma 16:12   Okunma : 1467

Haber: Halil Yatar - Kamera: Recep Tunahan Güler

(ADANA)
- İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Ben hayatımın büyük kısmını tehditlerle geçirdim. Onun için tehdit korku yaratmaz bizde. Bu ülkede asıl tehdit edilen millettir, Müsavat Dervişoğlu`nun tehdit edilmesi çok önemli değil” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, temaslarda bulunmak üzere Adana`ya geldi. Dervişoğlu, ilk olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti`ni ziyaret etti. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ziyareti dolayısıyla Dervişoğlu`na teşekkür etti. Ziyarette gündeme gelen Bolu Kartalkaya`daki otel yangını faciasına ilişkin Dervişoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi`ndeki farklı parlamento grubu Bolu`da gerçekleşen yangınla alakalı olarak bir araştırma önergesi verdi ve önümüzdeki salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde değerlendirilecek. Umarım ki bu bir siyasi mesele olarak değerlendirilmez ve araştırma fonksiyonunun bulunmasına iktidar milletvekilleri de katkı sağlarlar” dedi.

"Bu uygulamaların yerli turizmde olmaması dikkat çekici"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Müsavat Dervişoğlu, Grand Kartal Otel`deki yangın sonrası istifa etmek yerine kişi ve kurumların birbirine suç atmasına ilişkin şunları söyledi:

“Bu iktidar iş başına geldiği andan itibaren istifa olmadı. Benim de sizim gibi yüreğim yanıyor. Bu konuyla alakalı siyasetçiler burada kim sorumlu duruyorsa işte Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da belediyede... Bakanlık kendi sorumluluğunda olmadığını iddia ediyor, belediye ise iktidarın zorunluluğunu anlatmaya çalışıyor. Orta yerinde 78 kişinin yanmış bedenleri. Dolayısıyla bunu siyasetin malzemesi yapmaktan azami ölçüde uzak durmak lazım. Turistik tesislerin, ruhsatlı yerlerin elbette ki Turizm Bakanlığına ait ama Turizm Bakanlığının deneyim yapabilecek bir gücü var mıdır, bu konuda yetişmiş elemanı var mıdır, yeterli sayıda elemanı var mıdır, bunların konuşulması ve tartışılması lazım. Ben de geçmiş dönemlerde seyahat acentası işletme, Batılıların bu konuya nasıl yaklaştıklarını gayet iyi bilirim. Yurt dışından buraya bir grup getiriyorlarsa o otellerin hem yangın merdivenlerine bakarlar hem restoranlarına bakarlar hem mutfaklarına bakarlar hem otelin sigortalı olup olmadığına bakarlar. Oraya emanet edilecek olan turistlerin konutlarında yaşam güvenceleri garanti altına almaya çalışıyorlar. Bu uygulamanın yerli turizmde olmaması benim tarafımdan dikkat çekici bir şey.” 

Meral Akşener`in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı iddialarının hatırlatılması üzerine Dervişoğlu, “Yakın çevresinden iddialara ilişkin geniş bir açıklama yapıldı. Ben en başından beri böyle bir şeyin muhtemelen bile olmayacağını ifade etmiştim. Sayın Meral Akşener`in siyaseti bıraktığını, dolayısıyla iddiaların yalan olduğunu açıkça ifade ettiler” dedi.

"2025 yılı içerisinde bir seçim bekliyor musunuz" sorusuna Dervişoğlu, “Seçimlere yönelik kehanetler başkalarının işi. Türkiyedeki son seçimlerin hepsi baskın seçim seklinde oldu. Hepsinden alnımızın alıyla çıktık” karşılığını verdi.

"Tehditlerden ve Ümit Özdağ`ın başına gelenlerden dolayı korkuyor musunuz" sorusunu Dervişoğlu, “Benim dokunulmazlığım var. Onun dışında ben hayatımın büyük kısmını tehditlerle geçirdim. Onun için tehdit korku yaratmaz bizde. Bu ülkede asıl tehdit edilen millettir, Müsavat Dervişoğlu`nun tehdit edilmesi çok önemli değil. Tanınmış şahsiyetler üzerinden bu tehditler, tutuklamalar, yargılamalar, yaralamalar, saldırılar asıl halkı korkutmak için yapıyor. Biz o korku duvarlarını yıka yıka geliyoruz. Bundan milletimiz de emin olsun” şeklinde yanıtladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA