12 Mart 2025 Çarşamba

15:38   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL`DEN YENI ŞAFAK YAZARıNA TEPKI   15:37   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SURIYE’DEKI İNSANLıK SUÇLARıNA SESSIZ KALMAYACAĞıZ!”   15:17   CHP GRUP TOPLANTıSı… ÖZGÜR ÖZEL: "AK PARTILILERIN DE YÜZDE 68`I AÇıKLANAN ENFLASYON RAKAMLARıNA INANMıYOR"   13:34   TOROSLAR’ıN TEMIZLIK FILOSUNA 3 ARAÇ DAHA KATıLDı   11:44   CHP`LI DEMIR: "EKONOMIYI GARIBAN VATANDAŞıN SıRTıNDAN DÜZELTMEYE ÇALıŞAN ZIHNIYETE YAZıKLAR OLSUN"   11:40   AKADEMISYEN ÇIĞDEM BAYRAKTAR ÖR, 1 YıL 2 AY 17 GÜN HAPIS CEZASı ÇARPTıRıLDı VE HÜKMÜN AÇıKLANMASı GERI BıRAKıLDı   11:37   TBMM`YE, 9 MILLETVEKILI HAKKıNDA TOPLAM 13 YENI FEZLEKE SUNULDU   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, AFET YÖNETIMI ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, KENTIN YEREL YÖNETICILERI ILE IFTARDA BIR ARAYA GELDI   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “RAMAZANDA DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ”   09:39   TARSUS BELEDIYESI, GıDA DENETIMLERI SONUCUNDA BIN 500 ÜRÜNE EL KOYDU   09:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KARIYER MERKEZI, ÖĞRENCILERI GELECEĞE HAZıRLıYOR   09:34   SILIFKE BELEDIYESI, YOL BAKıM VE ONARıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   07:42   CHP MYK, ÖCALAN`ıN ÇAĞRıSı ARDıNDAN YAŞANAN GELIŞMELERI VE DEM PARTI ZIYARETINI DEĞERLENDIRDI… “CUMHUR İTTIFAKı NE YAPACAĞıNA KARAR VERSIN”   01:01   MANSUR YAVAŞ`TAN ADAYLıK AÇıKLAMASı: "GÜNÜ GELDIĞI ZAMAN ORTAMA BAKıP, FIKRIMIZI PAYLAŞACAĞıZ"   23:51   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: KATLIAMCı TEHDITKÂR, POLITIKALARA DERHAL SON VERILMELI   21:32   İSTANBUL BAROSU`NDAN AÇıKLAMA: "SURIYE`DEKI DURUMA SEYIRCI KALıNAMAZ"   19:51   YENIŞEHIR BELEDIYESI ILE MERSIN ÜNIVERSITESI`NDEN "0-6 YAŞ SAĞLıK GELIŞIM PLANı MODELI"   19:28   DEM PARTILILER DEVA PARTISI`NI ZIYARET ETTI… BABACAN: “BARıŞ IÇIN GEREKLI OLAN KARARLıLıĞı IKTIDARDA GÖRMÜYORUZ”   18:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, CAMIYE SıĞıNAN ANNE KEDI VE 3 YAVRUSUNU KORUMA ALTıNA ALDı  
 
     
   

CHP`li gençlerden teğmenlere destek: “Mustafa Kemal`in askerleriyiz demek suç değildir”


CHP`nin Samsun ve Eskişehir İl Gençlik Kolları, Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıç çatarak "Mustafa Kemal`in askerleriyiz" sloganları atan teğmenlerin ordudan ihraç edilmesine tepki gösterdi.

 

Tarih : 9 Şubat 2025 Pazar 22:17   Okunma : 312

(ESKİŞEHİR- SAMSUN) - CHP`nin Samsun ve Eskişehir İl Gençlik Kolları, Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıç çatarak "Mustafa Kemal`in askerleriyiz" sloganları atan teğmenlerin ordudan ihraç edilmesine tepki gösterdi.

CHP Eskişehir Gençlik Kolları, Odunpazarı Tarihi Bölgesi`ndeki Kurtuluş Müzesi önünde, CHP Samsun Gençlik Kolları da Mustafa Kemal Atatürk`ün 19 Mayıs 1919`da Samsun`a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi`nde toplanarak yemin töreninde ‘Mustafa Kemal`in askerleriyiz` diyen 5 teğmenin ordudan ihracını protesto etti.

Yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda resmi tören bittikten sonra ettikleri yemin sebebiyle 5 teğmenimiz ordudan ihraç edildi. Bu ihraçlar iktidarın Cumhuriyetle bir gönül bağının olmadığının en açık göstergesidir. Bizler bu hukuksuz tasfiyelerin karşısında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Arkamda gördüğünüz bina da Eskişehir`in Kurtuluş Müzesidir. Bizler tarih yazacak olan kırmızı yelekliler olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak, Cumhuriyet`in gençlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin onurlu teğmenlerinin yanındayız.

Teğmenlerimiz; resmi tören bittikten sonra ettikleri yeminde Atatürk`e bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti`ne ve anayasaya bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; orduya sadakatlerini ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; bu millet için gözlerini kırpmadan ölebilecek kadar bu ülkeyi sevdiklerini ifade etmişlerdir. Bilinsin ki: Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu orduda ‘Mustafa Kemal`in askerleriyiz` demek suç değildir, olamaz. Bu milleti, bu ülkeyi sevmek yurtseverliktir. Yurtseverlik suç değildir, olamaz. Atatürk`e ve Cumhuriyet`e bağlılıklarını ifade eden teğmenlerden bu ülkeye, bu millete zarar gelmez.

“Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda hiç kaybetmedi, kaybetmez”

Hesap soracaksanız cemaatlere ve tarikatlara bağlılıklarını açıklayıp bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlerden hesap sorun. Hesap soracaksanız alın teriyle çalışıp, haram lokma yemeden evine ekmek götüren kasiyerleri, emekçileri küçümseme pahasına; kahraman askerlerimizle `artık kasiyerlik yaparlar` diye alay ettiğini zanneden zavallılardan, kibir abidelerinden hesap sorun. Cumhuriyetle hesaplaşmaksa niyetiniz başaramayacağınızı bilin. Asla unutmayın, Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda hiç kaybetmedi, kaybetmez!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA