30 Nisan 2025 Çarşamba

01:41   CEMAL ENGINYURT: SARAYDA İMAMOĞLU KORKUSUYLA UYUYAMıYORLAR   01:28   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN: SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN BEKLEYIŞIMIZ SÜRÜYOR, DOKTORLARıN AÇıKLAMALARı DıŞıNDAKI SÖYLENTILERE ITIBAR ETMEYINIZ   01:09   CHP BAŞAKŞEHIR İLÇE BAŞKANı KAYABASI: GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`IN BAHÇEŞEHIR`DE MITINGININ YAPıLACAĞı ALANıN ELEKTRIKLERI KESILDI    01:09   ÖZGÜR ÇELIK: BÜYÜK BIR KOORDINASYON IÇINDE ÜLKEMIZ IÇIN ÇALıŞMAYA DEVAM EDIYORUZ   23:52   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYONU... ÇAĞLAYAN`DA ADLI KONTROL SEVINCI   21:07   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP`TEN BAKAN TUNÇ`A: ADALET BAKANı ADETA ELINDE SATıRLA ADALETI DOĞRUYOR AMA KARS`TA DA KASAPLıK YAPıYOR   21:05   TBMM GENEL KURULU... NAMıK TAN: SIZIN MILLI DAVANıZ KıBRıS DEĞIL. SIZIN DAVANıZ CÜZDANLARıNıZ, BANKA HESAPLARıNıZ, O HESAPLARA AKAN KIRLI PARALAR   21:04   CHP`LI ZEYBEK: KANAL İSTANBUL PROJESI, SADECE ÇEVRESEL BIR FELAKET DEĞIL, AYNı ZAMANDA SOSYAL VE EKONOMIK BIR YıKıMDıR   20:34   ÖZGÜR ÖZEL EV HAPSINDEKI GAZETECI İSMAIL SAYMAZ`ı ZIYARET ETTI   20:07   TUTUKLU ÖĞRENCILER IÇIN ANKARA`DA PROTESTO…”ARKADAŞLARıMıZıN SERBEST BıRAKıLMASı IÇIN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   19:59   CHP`LI UZGEL`DEN İTALYA BAŞBAKANı MELONI`NIN "İTALYA`YA TÜRKIYE KAYNAKLı GÖÇ HAREKETI SıFıRA INDI" AÇıKLAMASı NEDENIYLE ERDOĞAN`A TEPKI   19:45   TGC`NIN 48`INCI GENEL KURULU`NUN ILK GÜNÜ TAMAMLANDı: MUNYAR YENIDEN ADAY   19:42   TBMM KİT KOMISYONU`NDA `NADIR TOPRAK ELEMENTLERI` GÜNDEME GELDI... "NADIR TOPRAK ELEMENTLERI REZERVINI ADETA ALTıN TEPSIDE SUNUYORSUNUZ"   18:44   CHP GENÇLIK KOLLARı İL BAŞKANLARı SILIVRI`DE... "MÜCADELEMIZDEN BIR ADıM GERI ATMAYACAĞıZ"   18:35   ŞIRKET YETKILISININ İSKİ`YE GELDIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   18:01   TBMM GENEL KURULU... TURHAN ÇÖMEZ: "BIZ BURADA HER GÜN KAVGA EDERKEN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, SUÇA SÜRÜKLENIYOR, CINSEL ISTISMARA UĞRUYOR"   17:55   ÖZGÜR ÖZEL: “BIR ÜLKEDE, BIR SIYASETÇIYE SERT TUTUMUNDAN DOLAYı ‘DIKTATÖR` DENILEMIYORSA ORASı DIKTATÖRLÜKTÜR”   17:49   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı EVINDE ÖLDÜREN DOKTOR MUHAMMET MUSTAFA DUMAN TUTUKLANDı   17:33   ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI EREN ÜNER: “DEĞIL 6 SAAT, 6 SENE IŞKENCE GÖRSEM DE MÜCADELEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞIM”   17:29   DENIZ YAVUZYıLMAZ`DAN HEYELAN AÇıKLAMASı: ``23 YıLDıR YÜRÜTÜLEN RANTÇı POLITIKALARLA BUGÜN YAŞADıĞıMıZ EKOLOJIK FELAKETLERIN TAŞLARı DÖŞENDI``  
 
     
   

Yankı Bağcıoğlu ifade verdi


.Teğmenlerin kılıçlı yemini ardından disipline sevk edilmelerine tepki gösteren ve kendi gibi emekli askerleri protestoya çağırması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve bugün ifade veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "31 Ağustos`tan itibaren teğmenlere haysiyetsizce saldıranlar, `Bana getirin ben onları asacağım` diyenler, Atatürk`e Anıtkabir`i ziyaretlerini bile edepsiz şekilde değerlendirenler hakkında bir işlem yapılmıyor. Ama Anayasa ve kanunlardan doğan haklarını kullananlar için benim gibi bir soruşturma açılıyor. Ama yine de ben hukuka güveniyorum. Bundan sonra uygun bir karar verileceğini değerlendiriyorum" dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2025 Pazartesi 15:45   Okunma : 1008

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, teğmenlerin `kılıçlı yemin` nedeniyle disipline sevkini protesto için emekli askerleri eylem yapmaya çağırdığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na ifade verdi.

30 Ağustos 2024`teki Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, teğmenlerin "Mustafa Kemal`in Askerleriyiz" sloganları eşliğinde kılıçlı yemin etmelerinin ardından teğmenler hakkında soruşturma başlatılmış ve ihraç talebiyle disipline sevk edilmişlerdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, kendisi gibi emekli askerlere protesto çağrısında bulunmuştu. Bağcıoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

"Bugünlerde olmaması gereken çok şey oluyor. Çokça adliyelerdeyiz"

Bağcıoğlu soruşturma kapsamında bugün Savcılığa ifade verdi. Bağcıoğlu`na CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen, Murat Bakan ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel destek verdi. İfadenin tamamlanmasının ardından adliye önünde basın açıklaması yapıldı. 

Bağcıoğlu`nun ifadeye çağrılması hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, "Teğmenlerle ilgili düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ve onlara bir silah arkadaşı olarak destek noktasında yapılan bir basın toplantısına, açıklamasına çağrıydı" dedi. Soruşturma açılmasını gerektirir bir durum olmadığının altını çizen Bakan, "Ancak olmaması gereken oldu. Bugünlerde olmaması gereken çok şey oluyor. Çokça adliyelerdeyiz. Siyasi parti genel merkezlerimiz kadar zorunlu olarak adliyeleri ziyaret ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Emekli askerler olarak Türk Silahlı Kuvvetleri`ne sadakat çerçevesinde onların sesi, sessiz çığlığı olmaya çalıştık"

Bağcıoğlu ise şunları şöyledi:

"Bu süreç biliyorsunuz 30 Ağustos günü teğmenlerin subaylık yeminlerini etmesi ile başlayan bir süreç. Devamında sosyal medya trolleri, bir kısım siyasetçiler, basın organları teğmenleri hedef göstererek; kadın teğmen Ebru Eroğlu`na haysiyetsizce cinsel taciz ve saldırıya varacak şekilde saldırıda bulundular. Teğmenlerin bunlara cevap verecek durumları yok ama biz emekli askerler olarak, askerlik onuru, silah arkadaşlığı ruhu ve Türk Silahlı Kuvvetleri`ne sadakat çerçevesinde onların sesi, sessiz çığlığı olmaya çalıştık. Bunları basın açıklamalarıyla yani Anayasa`nın ve ilgili kanunun vermiş olduğu hakla yapmaya çalıştık. Fakat bu yaptığımız basın açıklamaları biraz önce belirttiğim gibi teğmenlere saldıran odaklar tarafından mesnetsiz şekilde `askeri vesayet`, `askerleri sokağa çağırıyor` gibi haksız, temelsiz iddialarla resen soruşturmaya dönüştü. Sayın Savcı son derece sıcak ve hukuka uygun bir ifade alma süreci yürüttü. Kendisine teşekkür etmek istiyorum.

"Buradan başka şeyler çıkarmak, kanun dışı ithamlarda bulunmak hakkaten ayrı bir basiretsizlik"

Ben CHP`nin, Türkiye`nin birinci partisinin Milli Savunmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Gölge Milli Savunma Bakanıyım. Dolayısıyla sadece milli savunma politikaları değil, personel konularında sessiz çığlıklarını duyurmak benim görevim. Biz emekli astsubayların mitinglerine katılıyoruz, oraya insanları davet ediyoruz, onları destekliyoruz. Uzman çavuşların kadro sorunlarına değiniyoruz. Onların yasal ve uygun faaliyetlerini destekliyoruz. OYAK önünde faaliyet gösteren Ordu Yardımlaşma Derneği`nin nöbetlerine gidiyoruz, onları destekliyoruz. Bu zaten asli görevimiz. Buradan başka şeyler çıkarmak, kanun dışı ithamlarda bulunmak basiretsizlik. Adliyeye geldik, elbette geleceğiz. Kanundan kimse üstün değil. Şimdi burada şu soruyu sormak lazım: 31 Ağustos`tan itibaren teğmenlere haysiyetsizce saldıranlar, `Bana getirin ben onları asacağım` diyenler, Atatürk`e Anıtkabir`i ziyaretlerini bile edepsiz şekilde değerlendirenler hakkında bir işlem yapılmıyor. Ama Anayasa ve kanunlardan doğan haklarını kullananlar için benim gibi bir soruşturma açılıyor. Bu da herhalde ayrı bir olay. Kaldı ki bunu ben bir gazeteden öğrendim. Bu da maalesef çok üzücü. Ama yine de ben hukuka güveniyorum. Bundan sonra uygun bir karar verileceğini değerlendiriyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA