13 Şubat 2025 Perşembe

16:32   TBMM KADıNA KARŞı ŞIDDET VE AYRıMCıLıĞı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA ZAHIDE YETIŞ TEPKISI: DEM PARTI MILLETVEKILLERI KOMISYONU TERK ETTI, CHP`LILER KATıLMADı   16:10   BAKAN KURUM, CHP`LI MILLETVEKILLERI VE BELEDIYE BAŞKANLARı ILE BIR ARAYA GELDI   15:45   VELI AĞBABA`DAN KURULTAY SORUŞTURMASıNA TEPKI   14:35   İMAMOĞLU HAKKıNDA AÇıLAN YENI DAVA 11 NISAN`DA GÖRÜLECEK   11:33   DANıŞTAY`ıN “MÜZIK YASAĞı” GENELGESININ YÜRÜTMESINI DURDURMASı: MEVZUATTA, ÜLKE GENELINDE MÜZIK YAYıNı YAPABILME SÜRESI BELIRLENMESINE ILIŞKIN DÜZENLEME YOK   09:47   CHP`LI İLGEZDI, MÜZIK YASAĞıNA KARŞı AÇTıĞı DAVAYı KAZANDı... İLGEZDI: "OLAN 13 AY YASAKLARLA BOĞUŞAN MÜZISYENLERIMIZE VE MEKANLARDA ÇALıŞANLARA OLDU"   09:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUK MECLISI, 2025 YıLıNıN ILK TOPLANTıSıNı SILIFKE`DE YAPTı   01:23   278 HAKIM, SAVCı VE CUMHURIYET SAVCıSNıN ATAMA KARARı RESMI GAZETE`DE   16:03   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı 23 MART PAZAR GÜNÜ YAPıLACAK ÖN SEÇIMLE BELIRLEYECEĞIZ”   15:47   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TAYYIP BEY BIR YıLDıR 3-4 KEZ BUNU SÖYLÜYOR. BENI DE PISLETECEK KENDI KÖTÜ SÖZÜYLE. GIRER MIYIM O ÇUKURA"   15:37   CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN HAKKıNDA, 5 YıL 4 AY AYA KADAR HAPIS VE SIYASI YASAK ISTEMLI IDDIANAME HAZıRLANDı   11:57   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSINLI GENÇLERI AĞıRLADı   10:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN `ENGELSIZ TRANSFER ARACı`, ENGELLI BIREYLERIN ULAŞıMıNı KOLAYLAŞTıRıYOR   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KARIYER MERKEZI, IŞ DÜNYASı-ÜNIVERSITE-KENT IŞ BIRLIĞINE KATKı SAĞLıYOR   23:10   MERSIN’DE DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDı: BAKLIYAT SAĞLıK VE EKONOMININ ANAHTARı   21:04   AFAD`ıN YENI BAŞKANı ALI HAMZA PEHLIVAN GÖREVE BAŞLADı   20:59   MADENCILERIN ÖZELLEŞTIRMEYE KARŞı YÜRÜYÜŞÜNDE ILK GÜN GERIDE KALDı... İKTIDARA SESLENEN TÜRK-İŞ BAŞKANı: “BU IŞTEN BIR AN EVVEL VAZGEÇSINLER"   18:50   ÖN SEÇIM GÜNDEMIYLE TOPLANAN CHP PM, MYK`YA YETKI VERDI... MYK`DA ÖN SEÇIM TARIHININ BELIRLENMESI BEKLENIYOR   17:54   SGK, EMEKLILERE MAAŞ FARKı ÖDEMELERINI YARıN YAPACAK   17:31   CHP KURULTAYı`NA SORUŞTURMA... KıLıÇDAROĞLU`NUN AVUKATı CELAL ÇELIK: "GENEL BAŞKANıMıZ IFADE VERMEYECEK, SAYıN ERDOĞAN DINLENSIN"  
 
     
   

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu`nda Zahide Yetiş tepkisi: DEM Parti milletvekilleri komisyonu terk etti, CHP`liler katılmadı


TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu`nda, gündüz kuşağı programı sunucusu Zahide Yetiş`in sözlerine tepki gösteren DEM Parti milletvekilleri komisyonu terk etti, CHP milletvekilleri ise komisyona katılmadı.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 16:32   Okunma : 445

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu başkanlığında toplandı. Komisyonda, gündüz kuşağında yayınlanan "Yeniden Başlasak" programının sunucusu Zahide Yetiş, Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) ve  Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) temsilcileri sunum yaptı. 

Cevizoğlu`ndan Ekmen`e: "Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor"

Komisyon Başkanı Cevizoğlu, Yeni Yol Grubu Milletvekili Mehmet Emin Ekmen`in, Genel Kurul`da yaptığı konuşmada, komisyonla ilgili, "Bu sene aile yılı, komisyonda Zahide Yetiş`ten ne öğreneceğiz?" dediğini aktardı. Cevizoğlu, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın kaynaklarında medyanın rolüne değinildiğini, şiddetin artmasında medyanın rolünün tartışıldığını belirterek, "Suçluların da hükümlülerin de patolojik ve sosyolojik durumunu araştırmak bu komisyonun görevi. Bizim amacımız, Genel Kurul`a laf yetiştirmek değil, ama bütün arkadaşları davet ettik. Soru sormak isteyenlere gelip sorunuzu sorun dedik. Programlara eleştiri yapılabilir, ancak bunların hepsinin konuşulması gerekiyor. Biz burada toplumsal bir sorunun kaynaklarına inmeye çalışıyoruz. Çalışmadan, tembelce açıklama yapmak yanlış bir tavır. Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor. Genel Kurul`da oturup ahkam kesmek tembel bir iş" diye konuştu.

"Buna kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor"

Komisyonda konuşan televizyon programcısı Zahide Yetiş, Milletvekili Mehmet Emin Ekmen`in, "Milletvekilleri Zahide Yetiş`ten ne öğrenecek?" şeklindeki sözlerine üzüldüğünü belirterek, "Tam da bu sebeple konuşmak üzere gelmişken anlıyorum ki buna, burada bazı vekillerden mi başlamak gerekiyor acaba? Ben herkesten bir şey öğrenmek üzere yetiştirildim. Kadına şiddetin nereden başladığını görüyoruz. Burada herkesin annesi var. Hayatımızda bazı erkekleri seçiyor, bazılarını seçemiyoruz. En çok kadınlar, baba, evlat, kocalarından şiddet görüyor. Buna, kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

Yetiş`in bu sözlerine tepki gösteren DEM Partili milletvekilleri Özgül Saki, Sevilay Çelenk ve Adalet Kaya, "Komisyona kimi çağıracağınızı iyi seçin. `Kadınlar da şiddet uyguluyor` denmesi çok büyük problem. Bir milletvekilinin sizi eleştirmesine de hemen tepki göstermeyin. Biz buraya ön yargısız bir şekilde sizi dinlemeye geldik ama çok cinsiyetçisiniz" diyerek komisyon salonunu terk etti.

Yetiş ise, "Niye gittiğinizi anlamadım ama yine de teşekkür ederiz" dedi.

"Benzer görüşlerim daha da pekişti"

Yeni Yol Grubu Milletvekili Elif Esen de "Ben aslında çok objektif bir şekilde sizi katılıp dinlemek istedim, komisyon üyesi de değilim ama benzer görüşlerim daha da pekişti" diyerek komisyondan ayrıldı.

CHP`li komisyon üyesi milletvekilleri ise komisyona hiç katılmadı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA