12 Mart 2025 Çarşamba

15:38   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL`DEN YENI ŞAFAK YAZARıNA TEPKI   15:37   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SURIYE’DEKI İNSANLıK SUÇLARıNA SESSIZ KALMAYACAĞıZ!”   15:17   CHP GRUP TOPLANTıSı… ÖZGÜR ÖZEL: "AK PARTILILERIN DE YÜZDE 68`I AÇıKLANAN ENFLASYON RAKAMLARıNA INANMıYOR"   13:34   TOROSLAR’ıN TEMIZLIK FILOSUNA 3 ARAÇ DAHA KATıLDı   11:44   CHP`LI DEMIR: "EKONOMIYI GARIBAN VATANDAŞıN SıRTıNDAN DÜZELTMEYE ÇALıŞAN ZIHNIYETE YAZıKLAR OLSUN"   11:40   AKADEMISYEN ÇIĞDEM BAYRAKTAR ÖR, 1 YıL 2 AY 17 GÜN HAPIS CEZASı ÇARPTıRıLDı VE HÜKMÜN AÇıKLANMASı GERI BıRAKıLDı   11:37   TBMM`YE, 9 MILLETVEKILI HAKKıNDA TOPLAM 13 YENI FEZLEKE SUNULDU   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, AFET YÖNETIMI ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, KENTIN YEREL YÖNETICILERI ILE IFTARDA BIR ARAYA GELDI   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “RAMAZANDA DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ”   09:39   TARSUS BELEDIYESI, GıDA DENETIMLERI SONUCUNDA BIN 500 ÜRÜNE EL KOYDU   09:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KARIYER MERKEZI, ÖĞRENCILERI GELECEĞE HAZıRLıYOR   09:34   SILIFKE BELEDIYESI, YOL BAKıM VE ONARıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   07:42   CHP MYK, ÖCALAN`ıN ÇAĞRıSı ARDıNDAN YAŞANAN GELIŞMELERI VE DEM PARTI ZIYARETINI DEĞERLENDIRDI… “CUMHUR İTTIFAKı NE YAPACAĞıNA KARAR VERSIN”   01:01   MANSUR YAVAŞ`TAN ADAYLıK AÇıKLAMASı: "GÜNÜ GELDIĞI ZAMAN ORTAMA BAKıP, FIKRIMIZI PAYLAŞACAĞıZ"   23:51   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: KATLIAMCı TEHDITKÂR, POLITIKALARA DERHAL SON VERILMELI   21:32   İSTANBUL BAROSU`NDAN AÇıKLAMA: "SURIYE`DEKI DURUMA SEYIRCI KALıNAMAZ"   19:51   YENIŞEHIR BELEDIYESI ILE MERSIN ÜNIVERSITESI`NDEN "0-6 YAŞ SAĞLıK GELIŞIM PLANı MODELI"   19:28   DEM PARTILILER DEVA PARTISI`NI ZIYARET ETTI… BABACAN: “BARıŞ IÇIN GEREKLI OLAN KARARLıLıĞı IKTIDARDA GÖRMÜYORUZ”   18:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, CAMIYE SıĞıNAN ANNE KEDI VE 3 YAVRUSUNU KORUMA ALTıNA ALDı  
 
     
   

`Kent Uzlaşısı` operasyonuna 10 tutuklama... Tanrıkulu: "Bu bir yargı faaliyeti değil ama elbet devran dönecek"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul`da CHP`li belediyelere yapılan "Kent Uzlaşısı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin tutuklanmasına ilişkin "Mesele bir temsil hakkının, serbest seçim hakkının, bir siyasi partinin, siyasi partilerin ittifakının ve siyasi faaliyetlerin cezalandırılmış olmasıdır. Bu da Adalet ve Kalkma Partisi`nin gerçek niyetini tam da bu dönemde ortaya koyuyor. Söylenecek söz yok. Bu faaliyet bir yargı faaliyeti değil. Ama elbet devran dönecek. Türkiye`ye, bu halklara bu kötülüğü yapanlar mutlaka ama mutlaka hesabını hukuk kuralları içerisinde verecekler" dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 11:40   Okunma : 359

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul`da CHP`li belediyelere yapılan "Kent Uzlaşısı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin tutuklanmasına ilişkin "Mesele bir temsil hakkının, serbest seçim hakkının, bir siyasi partinin, siyasi partilerin ittifakının ve siyasi faaliyetlerin cezalandırılmış olmasıdır. Bu da Adalet ve Kalkma Partisi`nin gerçek niyetini tam da bu dönemde ortaya koyuyor. Söylenecek söz yok. Bu faaliyet bir yargı faaliyeti değil. Ama elbet devran dönecek. Türkiye`ye, bu halklara bu kötülüğü yapanlar mutlaka ama mutlaka hesabını hukuk kuralları içerisinde verecekler" dedi.

İstanbul`da `kent uzlaşısı` gerekçesiyle çok sayıda belediyeye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan `terör` soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 kişi, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tutuklamalara ilişkin İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Tanrıkulu, “Bizim için sürpriz değil. Sonuçta operasyon yapılış biçimi, kamuoyuna yansıtılış biçimi, böyle bir sonucu önceden bizim öngörmemizi de sağlıyordu ve nitekim oldu” dedi.

"Bu tür soruşturmalarda hukuki bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Çünkü hukukla işleyen bir süreç değil. Adalete ulaşmak için işleyen bir süreç değil" diyen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Tamamen siyasi ve tamamen Adalet ve Kalkma Partisi`nin siyasi gündemine doğru yargıyla beraber yürüttükleri süreçler var. 31 Mart 2024 seçimleri açık, şeffaf bir biçimde İstanbul`da ve diğer yerlerde yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti gizli olmayan, çok açık bir biçimde bazı yerlerde ittifak yaptılar yerel seçimlerde ve sonuçta başarı da elde ettiler. Hazmedilmeyen o başarıdır değerli arkadaşlar.

"Olmayan bir karar gerekçe gösterilmiş"

Bakın o başarı bugün savcının tutuklama sevk yazısına nasıl yansıdı? Öncesi ve sonrası hiç önemli değil. Öncelikle o sevk yazısında HDK yani Halkların Demokratik Kongresi, 2011 yılında kurulan ve onunla ilgili bütün bilgilerin internet ortamında legal olduğu, açık olduğu hangi amaçla kurulduğu nasıl faaliyet yürütüldüğü açık kaynaklarda çok açık belli olan, genel merkezi, il örgütleri kamunun denetimine açık olan bir toplumsal örgütlenme sonuçta suç örgütü olarak gösterilmiş ve bununla ilgili olarak da bir Yargıtay kararı konmuş. O Yargıtay kararı elimizde. Deniyor ki, sevk yazısında, HDK bir suç örgütüdür deniliyor, örgütle bağlantılıdır deniliyor. Dayanılan karar 2019 tarihli bir Yargıtay kararı. O Yargıtay kararında bir tek kelime HDK`yle ilgili bir cümle yok. Bir tek cümle. Yani Yargıtay`ın bir değerlendirmesi yok HDK`yle ilgili verilmiş bir karar yok. Olmayan bir kararı gerekçe göstermiş.

"Söylenecek söz yok"

İkinci olarak değerli arkadaşlar bakın dikkatle dinleyin. Bu operasyonun niçin yapıldığının şifreleri şu paragrafta gizli. Yine söylüyorum öncesi ve sonrası önemli değil. Ama savcılık siyasal iktidarın Adalet ve Kalkınma Partisi`nin bu operasyona nasıl baktığını şu cümlelerle yansıtmış: `Yerel yönetimlere dahil edilmesi planlaması çerçevesinde oluşturulduğu ve adına da kent uzlaşısı denildiği kent uzlaşısı formülüyle batı il ve ilçelerindeki Kürtlerin belediyeleri kazanmasalar da uzlaşılacak ve desteklenecek aday karşılığında belediye meclislerinde belli sayılarda kota elde edilmesi sonucu belediye meclis kararlarında söz sahibi olmalarının yerel yönetimlerde yer almalarının ve siyasi bir denge olmalarının amaçlandığı`..Değerli arkadaşlar, operasyonun niçin yapıldığı bakın bunda açık açık yazılmış deniyor ki; Türkiye`nin batı ilerinde Kürtler herhangi bir biçimde karar alma organlarında olmayacaklar. Belediye meclislerinde olmayacaklar. Dolayısıyla bu başlı başına bir suçtur. Seçilen belediye meclis üyelerinin, belediye başkan yardımcılarının tek tek suç işlemesine gerek yoktur. Bu siyasi faaliyetin kendisi, bu temsil faaliyetinin kendisi suçtur deniyor. Açık açık yazıyor bakın sevk yazısında. Mesele budur. Mesele bir temsil hakkının, serbest seçim hakkının, bir siyasi partinin, siyasi partilerin ittifakının ve siyasi faaliyetlerin cezalandırılmış olmasıdır. Bu da Adalet ve Kalkma Partisi`nin gerçek niyetini tam da bu dönemde ortaya koyuyor. Tam da bu dönemde. Söylenecek söz yok. Bu faaliyet bir yargı faaliyeti değil. Ama elbet devran dönecek. Hukuk kuralları içerisinde de bu kötülüğü yapanlar, Türkiye`ye bu kötü yapanlar, bu halklara bu kötülüğü yapanlar mutlaka ama mutlaka hesabını hukuk kuralları içerisinde vereceklerdir diyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA